Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2014, 20:35:52
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member

Data înregistrării: 23.05.2014
Implicit

Eu nu observ decât o fată căreia îi trebuie puțină încurajare și îndrumare. Azi mă gândeam la titlul pe care l-a dat: ”Dumnezeu nu vrea sa avem familie?”. Mi-a venit în minte un răspuns: Dumnezeu nu vrea să avem familie păgână. Este atât de iubitor, atât de zelos încât măcar pe unul ar vrea să-l câștige dacă s-ar putea. Despărțirea vine de la credință; cum s-ar spune, în mod ironic, fallen este cea care provoacă ruptura. Este ceea ce Hristos a spus că: ”N-am venit să aduc pace, ci sabie!”. Adică nu pacea lumii care trăiește în păcat ci sabia cuvântului care desparte pe cel credincios de cel răzvrătit. Dar cum se face că sunt atâtea familii care trăiesc fără Dumnezeu și au pace? Acum au, poate și mâine, dar Dumnezeu îi cheamă și de va voi măcar unul, se va schimba, iar de nu...

2. Iar mie, puțin a fost de nu mi-au alunecat picioarele, puțin a fost de nu s-au poticnit pașii mei.
3. Că am pizmuit pe cei fără de lege, când vedeam pacea păcătoșilor.
4. Că n-au necazuri până la moartea lor și tari sunt când lovesc ei.
5. De osteneli omenești n-au parte și cu oamenii nu sunt biciuiți.
6. Pentru aceea îi stăpânește pe ei mândria și se îmbracă cu nedreptatea și silnicia.
7. Din răutatea lor iese nedreptatea și cugetele inimii lor ies la iveală.
8. Gândesc și vorbesc cu vicleșug, nedreptate grăiesc de sus.
9. Până la cer ridică gura lor și cu limba lor străbat pământul.
10. Pentru aceasta poporul meu se ia după ei și găsește că ei sunt plini de zile bune
11. Și zice: "Cum? știe aceasta Dumnezeu? Are cunoștință Cel Preaînalt?
12. Iată, aceștia sunt păcătoși și sunt îndestulați. Veșnic sunt bogați.”
13. Iar eu am zis: "Deci, în deșert am fost drept la inimă și mi-am spălat întru cele nevinovate mâinile mele,
14. Că am fost lovit toată ziua și mustrat în fiecare dimineață".
15. Dacă aș fi grăit așa, iată aș fi călcat legământul neamului fiilor Tăi.
16. Și mă frământam să pricep aceasta, dar anevoios lucru este înaintea mea.
17. Până ce am intrat în locașul cel sfânt al lui Dumnezeu și am înțeles sfârșitul celor răi:
18. Într-adevăr, pe drumuri viclene i-ai pus pe ei și i-ai doborât când se înălțau,
19. Cât de iute i-ai pustiit pe ei! S-au stins, au pierit din pricina nelegiuirii lor.

Până astăzi am crezut că familia este năzuința cea mai de preț, aici, pe pământ, și desigur că este un lucru foarte bun. Și aceasta este calea firească pentru cei mai mulți.

Dar întâi să fim creștini și apoi ne va rândui Dumnezeu calea, iar nu invers, adică să alergăm după căsătorie speriați să nu îmbătrânim singuri, apoi să ne dăm seama că Dumnezeu nu poate intra în familia noastră. Cam târziu, multe lacrimi și copii nefericiți...

”Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.”
Reply With Quote
Vechi 12.07.2014, 00:26:35
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte frumoasă postare!

Cu mulțumiri, Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 25.09.2014, 17:57:26
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da, intr-adevar, fru oasa postare, si cat de reala ( actuala) si in ziua de azi situatia redata de psalmist!
Cum ii invidiaza lumea si in ziua de azi pe cei pacatosi, care o duc bine, si cum ar vrea sa le urmeze, doar ca pe unii nu ii lasa familia, ii trage inapoi, pe altii propria constiinta...si cred ca nimic nu e mai rau decat o lupta interioara, intre tine si constiinta ta, intre ce simti, ce ai invatat si ce constati, expermentezi acum....cum poti sa iti ingropi singur propria constiinta, parte a fiintei tale...

Hai sa nu dramatizam, totusi...uneori sa explica dd ce nu oricine poate avea familie; poate ca Dumnezeu asa a randuit, pentru greselile generatiilor anterioare, care s-au departat de El, sa stinga neamul unora...si inseamna ca asa e mai bine. Poate cine stie cum, ce sansa sa aiba unul din urmasii acestor neamuri, sa se trzeasca in el vocea constiintei adormite, si sa-si doreasca atat de mult izbavirea, incat sa ajunga intr-o familie de oameni foarte buni si credinciosi, alaturi de care sa se indrepte si sa produca la randul lui urmasi buni, care sa nu exprime caracterele urate ale neamului din care provine persoana in cauza ...
Asta am ajuns la concluzia raspnzand pe un alt forum unui baiat care se plangea ca mostenete caracterul violent al tatalui sau, desi nu a fost niciodata de acord cu el, ba mai mult a fost o victima, acum s-a trezit ca nu e nici el mai breaz si are tendinta sa il imite, sa reproduca intocmai purtarile tatalui...acelasi lucru care l-am observat din pacate si la sotul meu ( ma refer la agresiitate, violenta in lmbaj si purtari), ca restul obiceiurilor pe care le avea tatal sau ( Dumnezeu sa-l ierte ca s-a prapadit de curand, pana la urma) le condamna si el si nu le reproduce pt ca are oroare de ele. ( bautul, petrecutul cu prieteni sau alt femei, cheltuitul banilor aiurea). La fel zicea si baiatul asta, insa el chiar isi dadea seama ca violenta lui nu e ok si ca raneste persoanele care-i fac bine...si se intreba cam ce ar putea face in acet sens..
( By the way, nu am reusit sa anjngem la inmormantarea batranului pt ca habar nu am avut, daca nici dansul nu a mai dat nici un semn, ne suna fiind probabil baut (mm ca sigur), ne invita la el, apoi uita ca ne-a chemat si nu-l gaseam acasa, sau poate dormea si nu auzea, cine stie...si am aflat abia dupa un timp de cand s-a intamplat...ne batea la cap sa ii despagubim noi pe ceilalti mostenitori ai lui, de parca penoi ne dadeau banii afara dn casa, etc ( adica zicea sa ledam la aia vreo 10000, acum, adica la copiii celei de-a doua sotii, si sa ne ramana noua casa lui cand avea sa moara, eventual sa il luam la noi sa sa ne mutam la el, etc...si nu prea ne-a suras ideea, in acelasi timp baietii aia cam faceau presiuni, adica daca nu le dadeam bani voiau sa se mute ei acolo si sa renuntam noi, ceea ce s-a si intamplat pana la urma, a zis al meu " go for it", n-aveti decat...) ..probabil si pt ca insista pe chestia asta, am cautat sa evitam, si oricum e greu sa ai o discutie constructiva cu o persoana care se afla in cvasipermanenta starr de ebrietatate...e oarecum similar ca si cum ar fi senil sau psihopat...si mi-e greu sa cred ca am fi fost noi in stare, daca ne mutam cu dansuk, sa il facem sa renunte, acum la batranete, la bautura si la toate obiceiurile urate...s-a chinuit biata maica-sa cu el si in tinerete, cand a avut un accident si a fost imobilizat la pat, si asa face si al meu cand e bolnav, te face cum ii vine la gura...evident, acasa, la spital nu a facut asa ceva :) )

Last edited by fallen; 25.09.2014 at 18:22:22.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2014, 16:18:20
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul

Hai sa nu dramatizam, totusi...uneori sa explica dd ce nu oricine poate avea familie; poate ca Dumnezeu asa a randuit, pentru greselile generatiilor anterioare, care s-au departat de El, sa stinga neamul unora...si inseamna ca asa e mai bine.
Cred ca asa e randuit la unii sa nu aiba familie. Dar nici de manastire nu sunt. Atunci care e calea lor de mantuire? sa ramana singuri si sa traiasca in curatie.
Eu ma intreb alta, daca scopul casatoriei este sustinerea reciproca in vederea mantuirii si nasterea de prunci, atunci dupa o varsta cand nu mai poti avea copii ca femeie, mai are sens casatoria in vederea de a nu ramane singura la batranete? nu e vazuta ca o desfranare?
Reply With Quote
Vechi 06.10.2014, 17:41:36
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Cred ca asa e randuit la unii sa nu aiba familie. Dar nici de manastire nu sunt. Atunci care e calea lor de mantuire? sa ramana singuri si sa traiasca in curatie.
Eu ma intreb alta, daca scopul casatoriei este sustinerea reciproca in vederea mantuirii si nasterea de prunci, atunci dupa o varsta cand nu mai poti avea copii ca femeie, mai are sens casatoria in vederea de a nu ramane singura la batranete? nu e vazuta ca o desfranare?
Nu cred, atata timp cat se casatoreste pt a avea un sprijin la batranete. Dupa o anume varsta se presupune ca se mai raresc sau inceteaza relatiile trupesti propriuzise. De aceea probabil nici nu se mai savarseste taina cununiei la persoane trecute de 60 ani. In fine, presupun ca reglementarea se aplica la persoane normale, nu la " columbeni" ( ma rog, adica persoane mai virile pentru varsta lor; probabil, in atare cazuri, se admite totusi o exceptie, pentru a evita caderea in pacat a persoanei respective)

Last edited by fallen; 06.10.2014 at 17:48:10.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 23:59:03
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
De ce sa fie vazuta ca pe o desfranare?Dupa cum ati scris reiese ca are doua functii:una de sustinere reciproca in vederea mantuirii si una de procreiere.
Asta ar fi insemnat ca din capul locului casatoria sa fie doar o cale spre nastere de prunci si nimic altceva;iar cei care nu pot procrea nu ar fi fost lasati sa se casatoreasca.

De ce trebuie sa plecam din start cu idea ca doi oameni in varsta se unesc in casatorie doar pt desfranare? sunt multe lucruri placute sufletului care se pot face in compania cuiva neluaind in calcul relatiile trupesti si oricum multe persoane la o varsta nici nu mai viseaza la asa ceva...ci doar la o companie,un sprijin,un ajutor,cineva cu care sa vorbeasca;altcineva decat un animal de casa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 11:36:59
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Cand esti batran si singur, si mai pati si vrun pocinog de nu te mai poti scula din pat, un biet animalut de casa din pacate nu va fi in stare sa-ti incalzeasac mancarea si sa ti-o aduca la pat, nici sa mearga sa-ti cumpere si apoi sa-ti dea medicamentele...ba din contra tot tu va trebui sa il scoti afara si sa ii dai mancare, sau sa ii porti si lui de grija daca cumva se imbolnaveste...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 13:49:40
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De ce sa fie vazuta ca pe o desfranare?Dupa cum ati scris reiese ca are doua functii:una de sustinere reciproca in vederea mantuirii si una de procreiere.
Asta ar fi insemnat ca din capul locului casatoria sa fie doar o cale spre nastere de prunci si nimic altceva;iar cei care nu pot procrea nu ar fi fost lasati sa se casatoreasca.

De ce trebuie sa plecam din start cu idea ca doi oameni in varsta se unesc in casatorie doar pt desfranare? sunt multe lucruri placute sufletului care se pot face in compania cuiva neluaind in calcul relatiile trupesti si oricum multe persoane la o varsta nici nu mai viseaza la asa ceva...ci doar la o companie,un sprijin,un ajutor,cineva cu care sa vorbeasca;altcineva decat un animal de casa.
Probabil nu m-am exprimat eu mai detaliat despre ce e vorba, eu am 39 ani si nu ma mai vad avand copii, dar o posibila casatorie daca intalnesc persoana potrivita, poate as face-o, nu stiu, simt de parca ar fi desfranare, poate simt eu gresit, voi ce parere aveti? Inca ma gandesc daca nu e mai bine sa raman singura. Depinde de viitor ce va fi. Mi-e frica de batranete si ca ajung sa mor singura in casa.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 17:30:24
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Probabil nu m-am exprimat eu mai detaliat despre ce e vorba, eu am 39 ani si nu ma mai vad avand copii, dar o posibila casatorie daca intalnesc persoana potrivita, poate as face-o, nu stiu, simt de parca ar fi desfranare, poate simt eu gresit, voi ce parere aveti? Inca ma gandesc daca nu e mai bine sa raman singura. Depinde de viitor ce va fi. Mi-e frica de batranete si ca ajung sa mor singura in casa.
Da, mi se pare normal sa iti fie frica de asta...e chiar foarte nasol sa ramai singur la batranete...mai ales fara copii, caci si sotii de obicei pleaca pe rand...
Va inteleg ai ca va e greu si nu mai aveti o disponibilitate afectiva asa mare, de -acum...( dc mi-aduc aminte bine, in urma cu ceva vreme chiar ati avut o experienta nefericita, parca spuneati..?)
Acum desigur cel mai important este sa va tina Dumnezeu in putere si sa va rugati sa va ajute pe cat se poate sa va descurcati singura, iar la nevoie sa va trimita pe cineva in ajutor, la momentul potrivit ( prieteni, vecini, etc). Se pare ca soacrei mele i-au prins tare bine bunele relatii pe care le are cu vecinele de bloc, caci noi din pacate cu serviciile noastre...prea putin suntem disponibili ...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 22:31:32
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
De asta sa nu va fie frica, sunt multi oameni care, cu tot cu familie si copii, mor singuri , sau se mai intampla sa fie omul in cauza in casa, pe moarte, si copiii sau nepotii sa adoarma dupa o noapte de veghe, iar acel om sa moara exact cand copiii nu sunt treji, si atunci e tot singur, nu? Sau poate muri la spital si familia sa nu aibe acces, pentru ca nu se poate vizita atunci, cunosc cazuri concrete. Rar se intampla sa nu moara omul singur.
Nu e neaparat desfranare, e ajutor reciproc pentru mantuire, companie, prietenie, iubire.
Reply With Quote
Răspunde