![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nimic confuz,cu exceptia grafierii ”inimii”....De ce ar fi confuz sa respectam legea iubirii?
|
||||
|
||||
![]()
Si in ce fel considerati ca BO nu respecta legea iubirii in raport cu (neo)protestantii? Dati-mi, va rog, cateva exemple ca sa inteleg mai bine. Nu ii primeste inapoi ? Predica ura ortodocsilor impotriva lor ? Ii socoteste cetateni de rangul al doilea ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca doreste un dialog mai personal al clerului, nu trimiterea unui delegat sa participe la niste intalniri la nivel mare care sincer nu prea au rezolvat mare lucru.
Ca sa dau un exemplu pt domnul Mihnea, ceva asemanator Sf. Antonie de Padova cred ca vrea. Cel putin asta inteleg.
|
|||
|
|||
![]()
Stii ce este mai interesant ? Ca intr-o lume a razboiului, minciunii, urii
Dracul va merge pe cartea a unei paci false, a unui adevar fals, a unei iubiri false. |
|
||||
|
||||
![]()
Interesant. Daca diavolul, care este maimuta lui Dumnezeu, poate sa ne sugereze o credinta falsa, atunci desigur ca ne poate lua de manuta si urca mai sus, spre o falsa speranta, pana la o falsa iubire.
Fiindca aceste trei virtuti cardinale sunt, ca sa zic asa, suprapuse si decurg una din alta: credinta, speranta, iubirea. Asa au fost si reprezentate de-a lungul intregului Ev Mediu: ca un copac ale carui radacini sunt Credinta, al carui trunchi urcator e Speranta, ale carui roade sunt Iubirea. Falsificand credinta, virtutile care isi trag seva de acolo se falsifica la randul lor. Iata, sa privim la mainstream-ul ateist care ne inunda azi. Oameni care au casa cladita pe nisip au false sperante. Spera in orice, mai putin in mantuire. Si ajung, in cele din urma, la o falsa iubire. Atat de tare ne-a scrantit Sarsaila, incat, am ajuns, in numele iubirii de om, sa-i omoram si pe copiii nenascuti, si pe batranii neputinciosi. Tragica parodie a caritatii crestine!
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 31.07.2014 at 00:24:58. Motiv: stilistica |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, parerea mea personala este ca asemenea "intalniri" e bine sa ramana exceptii. Sa zicem, o data pe an, in Ocava de Rugaciune Comuna initiata de miscarea ecumenica, accept ideea sa vina cate un preot ortodox sau cate un pastor neoprotestant (mai ales unul de talia lui Vladimir Pustan) sa imi predice la Liturghie. Dar, daca chestia asta s-ar intampla in fiecare duminica, nu as mai intelege nimic. Fiindca eu imi recunosc pastorul si acela nu e pastorul meu. Chiar daca ar "intra prin usa", in urma unei invitatii saptamanale a parohului meu. Sa nu ne amagim, domnule cu nume de inger. A-i iubi pe protestanti nu inseamna a iubi spiritul lor protestant, ci inseamna a vedea in ei, ca si in coreligionarii nostri, icoane ale lui Cristos peste care mocirlosul improasca cu mocirla lui, in iluzia ca ar putea sufoca chemarea lui Dumnezeu: "Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati, si Eu ma voi odihni pe voi". Cristoase, odihneste-Te pe noi!
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.07.2014 at 23:54:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Preotii ortodocsi sunt cateherisiti pentru impreuna slujirea cu eretici - Sfintele Canoane ale Bisericii. Toti Sfintii au fost impotriva oricarei comuniuni cu ereticii. Iar eu zic asa: daca Satana si-a pus roadele pe pamant, pentru ce sa gusti din otrava satanei cand sunt zeci de pastori buni si cu viata sfanta in Ortodoxie? Iar un pastor poate sa faca suficienta sminteala si tulburare intr-o biserica incat sa nu o mai poti repara. Biserica interzice citirea cartilor eretice. Daramite sa aduci un pastor in biserica, pastor, fiu al minciunii si al satanei. Pentru ca exact asta este: fiu al satanei. |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai de aceea ar fi trebuit să fi fost caterisit mitropolitul Corneanu că s-a împărtășit cu ereticii papistași.
|
|