![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
As dori sa precizez ca simpla neputrezire a unui trup nu este semnul sfinteniei. Asa ca parintele Ilarion Argatu nu poate fi considerat sfant, doar pe motiv ca trupul sau e ferit de stricaciune.
Cat despre pelerinajele care se fac la trupul sau, mi se par necanonice. Ar trebui ca episcopul locului sa cerceteze acest caz si sa ia masurile potrivite - fie propunerea spre canonizare (daca indeplineste criteriile pentru canonizare), fie sa nu mai dea voie oamenilor sa-l cinsteasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stefan era cinstit, ca sfant, la Putna, de mult timp si nu a zis nimeni nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.parinteleilarionargatu.ro...redinciosilor/
Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor - Pr. Ilarion Argatu |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Dan Antonovici;275840]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=viali constanta;365410]
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=viali constanta;365411] Vă rog frumos, puteți fi mai clar ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
exista trei mari aspecte care ar trebui sa se ia in considerare ptr canonizarea unui sfant: faptele din timpul vietii, minunile de dupa moarte si evlavia poporului.DAca acestea trei sunt indeplinite ar trebui sa se pregateasca dosarul de canonizare. O fi sfant sau nu o fi sfant parintele?Nu stiu. dar stiu ca la nivelul conducerii BIsericii noastre domina inca interese si neputinte, ca sa nu zic altfel, si de aceea multi sfinti nu sunt canonizati. Sau altii sunt canonizati dupa sute de ani ![]()
|
||||
|
||||
![]()
La parintele Argatu, ca si la parintele Boca, de altfel, veaneau, in timpul vietii, foarte multi credinciosi sa isi spuna pasurile si sa ia povete. Mi-a povestit bunica mea cum, dupa slujba, la Cernica, in curte era o multime de oameni care statea sa il asculte pe parinte. Era foarte pretuit din timpul vietii si sunt sigura ca aceiasi oameni care l-au cautat atunci vin si acum la mormantul lui.
Pana la urma, Biserica nu face pe nimeni sfant, ci autentifica sfintenia. Stefan cel Mare nu a devenit sfant in 1991 (sau cand a fost canonizat), ci de cand a murit.
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am fost la Boroaia, am mirosit bine racla cu trupul parintelui Argatu, SI NU MIROSEA DELOC FRUMOS. NU MIROSEA A NIMIC.
Deci ma indoiesc ca ar fi sfant, mai ales dupa ce am citit despre chestia cu ”lumanarile puse in cruce” sau cu deschiderea cartii. Dumnezeu sa il ierte! |
|
|||
|
|||
![]()
Dar eu nu inteleg de ce in loc ca fiecare sa-si vada de mantuirea proprie va
apucati de catalogat care e sfant, care nu este, care este semi-sfant, etc, etc. Lasati aceasta clasificare pe seama lui Dumnezeu, ca asta intra in atributiile LUI. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
parintele ilarion argatu | patricia2006 | Generalitati | 4 | 29.07.2012 16:24:09 |
Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 14:13:29 |
Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 21:49:02 |
Parintele Ilarion | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.06.2006 00:48:35 |
|