![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da cred, dar nu am putut sa nu imi pun intrebari eu invatand de la istorie una si din Biblie alta.
Nu pot sa nu ma gandesc ca sursele istorice despre acele locuri si timpuri sunt surse scrise, scrieri cuneiforme, hieroglife, etc, pe cand in Biblie ne bazam doar pe afirmatiile unor persoane care nici macar nu erau apostolii insine, ce au scris-o la peste 60 ani de la moartea Lui IIsus, bazandu-se pe relatari orale a mii si mii de persoane. |
|
|||
|
|||
![]()
In acest caz ai cauta raspunsuri si in afara celor care nu impartasesc credinta
ortodoxa ? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vreau sa caut adevarul.
Nu pot accepta un adevar daca am indoieli asupra lui, iar asupra multor pasaje din Biblie, istoria m-a facut sa imi pun indoieli. Va rog, daca imi puteti raspunde la problema a o faceti, sau oricine altcineva. |
|
|||
|
|||
![]()
In acest caz ai cauta raspunsuri si in afara celor care nu impartasesc credinta
ortodoxa ? |
|
|||
|
|||
![]()
Sper sa ma lamureasca si altcineva, vad ca dumneavoastra doar o tineti una si buna.
Da, as cauta, atata timp cat am certitudinea unei surse(cea istorica), sa vad daca teoria mea este gresita sau nu, poate ma insel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si acum sa incepem: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc. Din ce imi amintesc, incestul a fost interzis de Dumnezeu abia in vremea lui Moise, 1500 ani mai tarziu.
Oricud, nu asta este esenta problemei mele, ci cum e posibil ca o singura familie ce comunica frecvent cu Dumnezeu, prin vorbire directa!, nu prin credinta doar, si care le-a aratat de ce e in stare, care le-a salvat vietile, sa il renege si sa isi inventeze zei. |
|