![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc. Din ce imi amintesc, incestul a fost interzis de Dumnezeu abia in vremea lui Moise, 1500 ani mai tarziu.
Oricud, nu asta este esenta problemei mele, ci cum e posibil ca o singura familie ce comunica frecvent cu Dumnezeu, prin vorbire directa!, nu prin credinta doar, si care le-a aratat de ce e in stare, care le-a salvat vietile, sa il renege si sa isi inventeze zei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lectura placuta. Citat:
si la minte si la inima).Doarece omul trupesc s-a nascut din pacat , el intotdeauna nu-si va putea sa-si tina promisiunile si fagaduielile doarece prin definitie nu le poate sustine , caci este neputincios. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu omul poate sa-si tina promisiunile lui fata de Dumnezeu.Altfel nu poate.Asa este constructia lui.Din aceasta cauza oamenii lipsiti de Dumnezeu sau care nu-l accepta pe Dumnezeu sau care il refuza pe Dumnezeu, sunt sau devin animale rationale.Deci atentie, nu mai sunt oameni ci animale rationale care sunt conduse de simturi si instincte. Animalul rational devine OM, numai daca il accepta pe Dumnezeu, deoarece Dumnezeu este singurul care poate sa-l urce pe animalul rational la nivelul de OM( faptura cu inteligenta rationala dar mai ales inzestrata cu multa inteligenta duhovniceasca-spirituala). Dar Dumnezeu stie ca omul singur, prin propriile lui puteri nu poate sa faca absolut nimic bun sau binevoitor, si nici nu se poate salva singur de aceea l-a trimis pe Unicul Sau Fiu, IIsus Hristos pentru a-l salva pe om , si prin Hristos , omul sa devina OM. In Geneaza, cand are loc caderea lui Adam si Eva din rai , Dumnezeu ii spune Diavolului(sarpele): "Dusmanie voi pune intre tine și intre femeie, intre samânta ta si samânta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul " Ei bine Cel care va zdrobi capul sarpelui este Hristos, femeia este Maica Domnului(Fecioara Maria) a carei stramoasa este Eva(care-l ispitise pe Adam). De altfel nerecunostiinta omului va fi pana la sfarsitul zilelor sale.Iar Dumnezeu stie asta.Dar lasa timpul sa treaca ca toti cei care vor sa se salveze, s-o faca dupa care vine si plateste asa cum se cuvine celui care a facut bine si celui care a facut rau. Dumnezeu in Apocalipsa mai spune: "Cine este nedrept, să fie în continuare, cine este intinat sa se întineze și mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfânt, să se sfințească si mai departe. Iata, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, primul și ultimul. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca să aibă drept la pomul vieții, și să intre pe porți în cetate! Afara sunt câinii, vrăjitorii, curvari, ucigașii, și închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și traieste in minciună. " Dar inainte de aceasta, Dumnezeu mai spune in Evanghelia dupa Matei: "Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului.." Last edited by oaie_cugetatoare; 14.09.2014 at 12:50:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci mi-ai dat dreptate intru totul in afara de partea cu incestul.
Ok. In acest caz nici familia lui Noe nu era puternica? Pai nu de aceea i-a ales Dumnezeu sa supravietuiasca?daca ei nu aveau credinta, nu erau alesi. In biblie nu este mentionat nimic despre politeism dupa potop. Nu scrie nicaieri de faptul ca urmasii lui Noe si-au inventat zei,tnici ca au devenit regi, sau ca si-au construit orase: ur, uruk, etc, fapte ramase scrise. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica ?
Citat:
credinta in Dumnezeu.Reciteste postul de mai sus pt ca nu l-ai citit. Citat:
Pai si mai incolo dupa potop , in Vechiul Testament spune: "Iata, Eu voi pedepsi pe Amon, care se afla in No, pe Faraon si Egiptul, pe dumnezeii si pe regii lui, pe Faraon si pe cei ce-si pun nadejdea in el.." (unde Amon din No, inseamna Amon din templu.) Ansamblu piramidelor de la Gizeh (construite in tipul dinastiei Ra) reprezinta constalatia Orion(Osiris).Orion este cunoscut ca Kronos in mitologia greaca si cunoscut ca Nimrod la sumero-babilonieni. Sotia lui Nimrod, a fost Semiramis.Semiramis a dezvoltat practicile idolatre ducand Babilonul la faima negativa pe care capatat-o. Aliasul lui Semiramis , este ...Columbia care mai este cunoscuta si sub urmatoarele denumiri de demoni: Isis/Athena/Afrodia/Venus/Minerva/Rhea/Ish-Tara/Hera PS:nu confunda Biblia al carui scop este Cuvantul lui Dumnezeu, cu istoria religiilor.Scopul Bibliei este de a provadui Cuvantul lui Dumnezeu si nu de a face o istorie a religiilor. Ca sa ai o imagine mai clara, in Biblie , toti cei care lucreaza cu sarpele (Diavolul) sunt:
adica Diavolul si supusii sai. Last edited by oaie_cugetatoare; 14.09.2014 at 16:12:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
* Parcă mai era unul care a lucrat cu un șarpe. Ăăăă.... Moise? Last edited by Ioan_Cezar; 14.09.2014 at 16:59:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
drept urmare nu a citit postul.Deci sa-l reciteasca. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Văd că perseverezi! E amuzant...
Cum să re-citească dacă nu a citit mai întâi? A re-citi înseamnă a citi din nou. Verbul "a reciti" presupune că omul a citit măcar o dată în prealabil. Ori, colegul nu a citit postarea, zici. Îți e așa de greu să-i zici să citească, în sfârșit, textul acela? * Cât despre linkul oferit, îți mulțumesc. Îmi place să re-citesc atât Scriptura cât și materialele care tâlcuiesc Scriptura. Eu îți atrăsesem atenția asupra accentului pus pe motivul șarpelui. Întrucât sunt șerpi și șerpi sau mai exact semnificații diferite ale șarpelui... Mă bucur că ai făcut prompt legătura. * Lăsînd șerpii, Domnul e numit în Biserică și "vierme" (în cântări, în psalmi), legat de pogorârea la iad. Evident că iar se vor mira unii, avînd în minte doar viermele neadormit care mâncă sufletul păcătoșilor.... Last edited by Ioan_Cezar; 14.09.2014 at 19:17:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos cumva. :))
Citat:
a fost citit, trebuie recitit ca ochii mintii omului sa citeasca ceea ce ochi omului n-au citit. . Cei care au fost studenti, si au invatat in sesiuni, stiu foarte bine ca trebuie sa reciteasca capitole pe care inainte l-au citit pe sarite dar nu l-au inteles. Morala:degeaba citesti daca nu intelegi ceea ce citesti.Ca sa intelegi ceea ce citesti, reciteste cu ochii mintii ceea ce ochi omului n-au citit. Citat:
mecanismele de gandire ale omului. Citat:
de interpretari... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea admiți că uneori o dai în bară, așa-i? ...:)
Cred că omiți un lucru: bara e foarte aproape de gol și, dacă îți corectezi numai un pic execuția, poți deveni chiar golgeter! La o adică merge de minune și bară-gol. Dar să dai în bară și să susții că ai dat gol... hîm... parcă ceva nu e-n regulă... Deci ca să devii golgeter trebuie pentru început să faci distincția dintre lemnul bării și plasa dintre bări......:) P.S. Colegul nostru vrea să cunoască cerul stînd cu mâna la ochi. Și e nemulțumit că nu vede nimic și ne reproșează nouă că mințim, că nu se potrivește etc. Să dea mai întâi mâna jos de pe ochi și apoi va vedea singur ce e de văzut. Metoda lui de cunoaștere e inadecvată studiului biblic. Îi trebe un alt instrument, o altă lentilă, altă erminie. Sau poate nu privește prin fereastra potrivită, știu și eu... |
|
|||
|
|||
![]()
Eu doar am expus mecanismele cititului.Restul, fiecare intelege ce doreste.
Citat:
probabilitatea de a lovi bara este extrem de redusa. De ce sa te chinui sa dai gol din diferite scheme, cand poti sa executi lovituri de la 11 metrii.Il las pe adversar sa faca fault in careu, si apoi execut lovitura de la 11 metri.Golul este asigurat.Il bat pe adversar cu propriile arme. Citat:
Citat:
sa cunoasca cerul.Nici nu-l interseaza acest lucru.Pe el il intereseaza...alte chestii.O sa vezi pe masura ce evolueaza topicul(daca va evolua) ca scopul lui nu este cel declarat. |
|