![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...faptul ca Dalian are fatza de ierarhie exact o atitudine de tip catolic: supusenie 100%. Daliane, faptul ca un om este episcop nu ii confera o cunoastere superioara. Cartile, in primul rind, Scripturile, circula liber. Asa ca...doar sa nu vrei, si nu te informezi.
Daca ierarhii tai dragi ar uni BOR cu BC, ai accepta scrasnind din dinti. Sunt sigur de asta. Esti exact genul de conformist, care, daca era catolic in Razboiul de 30 de ani, s-ar fi uitat la cadavrele calvinilor ca la niste insecte strivite, sau nici atit. Sau daca erai ortodox in vremea luptei cu paulicienii: "ereticii nu e oameni; bine face imparatul ca ii omoara, apara sfanta biserica". Ce m-as fi amuzat ca umnul ca tine sa fi apucat monotelismul sau iconoclasmul! In aceasi viata de om ai fi lins si scuipat succesiv in acelasi loc (nu numesc acel loc, cine stie, o fi tinind de un sinod :D) de cel putin doua ori. Dar de, facem ascultare. Ratiunea? Aia e ceva ce folosesc protestantii. Ptiu! Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 22.09.2014 at 19:03:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ascultarea este un lucru necesar si inseamna smerenie.Problema este urmatoarea :ascultare atat timp cat ordinile respecta dogma sau ascultare orbeasca ? Pentru ca daca la nivelele superioare in conducere, incep sa se intample chestii ciudate sau se iau decizii extrem de "ciudate" , atunci ascultarea orbeasca nu-i calea cea buna. De aceea eu merg pe ascultare atat timp cat se respecta dogma.Daca am suspiciuni privind unele decizii luate de mai marii, atunci se impune imediat dezbatere, dialog, rezolvarea neclaritatilor.Adica comunicare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...&product_id=81
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 22.09.2014 at 19:42:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi asteptati rezultatul. Noteaza cit va dura, sau daca raspunsul va fi amabil, sau dimpotriva, daca printre semnatari vor fi si diaconi, preoti sau monahi, daca nu cumva se vor trezi cu masuri disciplinare fulger. Nu e un indemn ironic. Eu nu cred in ierarhia preoteasca, asa ca nu are rost sa fac asta. Insa cu tine si alti credinciosi-in-mod-constient, vorba devizei blogului Pr. Pruteanu (stii, "...pentru cei ce cred sau vor sa creada constient") e alta poveste: voi sunteti o speranta. Nu va supuneti orbeste ca unii, nici nu ati plecat dezgustati si sceptici ca mine, nici nu ati dezertat la inamic, precum cei plecati la secte. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihail, Ovidiu are dreptate: cartile parintelui Ica jr. sunt teren fertil pentru viziuni ecumeniste si revizioniste de ti-e mare dragul. Citeste cartile in care ii scoate senin ortodocsi pe diferiti orientali.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Primo, Ovidiu confundă oamenii și poți să te convingi singur citind prezentarea cărții. Secundo, spune-mi te rog câte cărți avându-l ca autor pe diaconul Ioan Ică jr ai citit și titlurile lor!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Exemplu: cartea despre Sf. Isaac Sirul si Biserica Nestoriana, zisa si Asiriana a Rasaritului. Aia in care il scoate (sau socoate :) ) mare autoritate pe Brock, care habar nu are deosebirea dintre dioprosopism si diofizism. (Dupa Brock, ortodocsii si nestorienii sunt tot cam....pe acolo).
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce oameni sunt confundati de Ovidiu? E vorba de acelasi nucleu ecumenist-erudit-pretios de la Sibiu.
Sunt vremuri cind furia dreapta pentru Dumnezeu a unui cioban fie el certat cu dusul pe viata, este mai presus de fineturile mitteleuropoide ale unui teolog "rafinat". P. S. Notiunea de "rafinare" are si o valenta ce trimite la procese degenerative. Ma tem ca si in lumea celor apropiati de spirituale patrunde acest aspect. Ma gindesc la teologii aia ecumenisti de salon...care daca ar curata grajdul cu magari ai unei manastiri athonite sunt asfixiati de mirosul "ala infect, vai draga, ce acolo e Hristos?". |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu, confunzi oamenii. Acolo e vorba de altcineva, nu de Ioan Ică jr.