![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta scriam si eu, mutatii genice exista la fiecare individ. Dar niciodata o mutatie a unei gene, sau mai multe mutatii genice, nu schimba specia. Esti de acord cu mine? Cel mult poate fi o rasa din cadrul unei specii. Pentru o schimbare a scpeciei e nevoie de modificarea genomului speciei, fiecare specie are un genom. Dar chiar si mutatiile cromozomiale provoaca boli grave (la om, de exemplu). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Genom inseamna totalitatea genelor, active sau nu. De la o specie la alta diferentele pot fi de cateva procente. Dupa ce s-a terminat harta genomului cimpanzeului s-a constatat ca diferentele intre om si cimpanzeu sunt de 4%, dar retine ca omul si cimpanzeul nu se inrudesc direct. Daca la o generatie se modifica 100 de gene, la 100 de generatii se pot modifica teoretic maximum 10.000 de gene. Genomul uman are circa 20.000...22.000 de gene, ca si majoritatea animalelor de altfel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
De fapt sustii ce spune creationismul, schimbari genice. Teoria evolutionista presupune o evolutie de la simplu la complex, de la amiba si euglena la mamifere. Nu doar schimbari la nivelul genelor. Te rog sa citesti ce spune acel cercetator evolutionist (era chiar ortodox, credincios, era de origine ucrainiana, dar credea in evolutionism). Mutatiile genice dau acelasi individ, nu o alta specie. Un om pitic nu e alta specie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"change in the gene pool of a population from generation to generation by such processes as mutation, natural selection, and genetic drift." De fapt, schimbari mici, abia observabile intr-o populatie care au dus la o schimbare substantiala, usor vizibila, pana cand se delimiteaza noua specie (nu se mai incruciseaza cu cea veche) sunt multe si bine documentate. Chiar eu am dat exemple chiar pe acest thread. |
|
|||
|
|||
![]()
Cea mai mare problema aici este ca unii nu accepta ca pamantul este mai vechi de 7500 de ani. Daca ar citi un pic, si ar vedea ca pamantul este mult mai vechi de atat, evolutia ar capata sens pentru ei, si ar intelege-o in final.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca ai inteles, eu (si poate si altii) nu am nici cea mai mica indoiala ca e o aberatie, si inca un mare de tot (mai mare decat pamantul plat din vremuri stravechi). DE exemplu eu sunt sigur ca tigrul are patru picioare, nu astept sa citesc ceva care poate imi va schimba parerea. De citit ar trebui sa citesca cei care sustin evolutionismul, s-a vazut ca nu stiati prera multe nici macar din ce sustine teoria. La voi e doar o credinta in ce spun oamenii de stiinta, nu cercetati nimic, e combinata cu ignoranta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci chestia cu Universul mai vechi de 7500 de ani era de mult depasita inclusiv in sec. al 18-lea. |
|
||||
|
||||
![]()
Pe urma, vad ca se tot discuta de fosile; dar animalele, fauna contemporana este oare o dovada de evolutie sau de design inteligent? Remarcam ca toate animalele sunt mai mult sau mai putin asemanatoare. Da, fiindca s-au "refolosit" componente in proiectarea lor, ne va spune un creationist. Curios ca a folosit doar atatea componente cat sa semene intre ele, animalele astea.
Va-ti intrebat vreodata de ce toate pasarile au doar 2 picioare? Nu l-ar fi costat nimic pe Designer sa le puna unor pasari doua picioare in plus; din cele 10.000 de specii de pasari, sigur s-ar fi gasit cateva care sa fie bucuroase cu niste picioare extra. Daca ati vazut cat de stangaci aterizeaza un vultur sau alta pasare mare intelegeti ce vreau sa spun. Pe urma, numarul de 2 picioare nu este deloc batut in cuie; mamiferele au 4, insectele 6, paianjenii opt. Oare din ce cauza aceasta limitare? Analog, ma intreb de ce nici un mamifer nu are aripi; sigur catorva le-ar fi prins bine. Caii inaripati si dragoni exista din pacate doar in legende ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiam ce spune evolutionismul, cu mutatii mici cumulate. De ce crezi ca au spus asa? Pentru ca stiu ca muatiile mari, care ar insemna schimbarea speciei, duc la moartea individului, sau macar la boli grave. Asa ca au spus mutatii mici, cumulate, ca unii nu se prind ca e acelasi lucru. Nu ai dat niciun exemplu, eu am dat dovada clara si practica. In conditii de laborator, deci nu mai conteaza milioanele de ani, prin mutatii de orice fel, nu au reusit sa schimbe nici un milimetru o biata musca. |
|