![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părintele NU este de acord cu această metodă a celor doi (CATOLICI). Citat:
Uite un nou citat de unde reiese clar că părintele nu a fot de acord cu învățătura catolicilor: „Apusul care a apus de mult de la dreapta credință se izbește în mintea lui de zidurile înțelepciunii acestei lumi și nemaiputând trece dincolo s-a oprit ca înțelegere a Tainei doar la milostenia socială, la faptele de caritate (șoșoni, galoși, tricouri și hrană pentru trup). Au uitat cu desăvârșire ce zice mântuitorul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adăuga vouă” (Matei 6,33) Punându-l pe Papă în locul Mântuitorului putem zice „la așa cap, așa căciulă” sau „la așa cap, așa gândire”. Cât despre roadele duhovnicești, aceste se văd dacă ai ochi duhovnicești și vrei să le vezi.” ps: să căut pentru tine un citat în care să apară „catolicii sunt eretici”? se pare că doar asta te liniștește. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu atât noi apărăm adevărul, cât noi trebuie să intrăm în adevăr Èi să lăsăm Adevărul să ne apere pe noi. (Pr. Rafail Noica)
Oare cum se va termina această polemică încăpățânată? Sau peste câte pagini...? Spusele părintelui Rafail Noica mi se par de mare "actualitate"... la fel am putea spune: "Are părintele Arsenie Boca nevoie de apărarea noastră, sau poate invers?" Poate că unora le sunt de folos aceste replici. Așa că îmi cer iertare pentru intervenție! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-bine ca recunosti ca poate parintele a gresit pictandu-l pe Francisc -pana la urma te-ai consins ca Francisc nu e sfant? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu gresesti cu siguranta. Si ce este mai rau, este ca gresesti obstinat. Ce scrie Parintele, ce a facut de-a lungul binecuvintatei sale vieti, pe de o parte, si ce au scris altii despre el, facaind bani din false marturii, unele naive, altele de hula (ca alea pe care le citezi), pe de alta parte, sunt pur si simplu multimi disjuncte. Ce se scrie in "Cararea Imparatiei" si "Tinerii..." ar trebui pus la baza unui fel de manual teologic; mai mult, e ca un ghid care sa calauzeasca o eventuala refacere a acestui popor si a acestei tari. Dar, deja vorbim de lucruri care nu se incadreaza la tematica "hai sa birfim si sa hulim". Asa ca nu te intereseaza. Citeste-i cu adevarat cartile Parintelui, si apoi discutam. Eu gindeam oarecum ca tine. Si uite, citind, m-am schimbat. Hai, ca nu e greu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt în măsură să dau verdicte, nici să pun etichte. Sunt curios cum ai fi reacționat dacă ai fi fost catolic, dacă tu te-ai fi născut într-o familie de catolici. Ai mai fi pus așa problema? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-normal ca daca as fi fost catolic as fii gandit ca ei,adica as fi fost in erezie,dar asta e suntem ortodocsi,crdem in Ortodoxie,in Sfintii parinti,in sinoade,canoane,si dogme |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dimpotriva, cineva care cauta adevarul va fi cel mai fericit sa-l afle, chiar daca asta inseamna sa renunte la catolicim sau religia lui. Cine nu-l cauta si nua re solul pregatit va uita a doua zi ce a vorbit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|