Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2014, 09:18:08
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ea poate refuza. Chestia e că fără prostia aia s-ar putea să nu mai aibă acces (cel puțin) la serviciile medicale primare. Și asta, aparent, în curând.
Sunt consecinte de care sper ca este constienta si pe care va trebui sa si-le asume.In alta ordine de idei,tinand cont de tara in care traim, nu cred ca aceasta lege se va aplica complet si foarte strict in practica foarte curand.Totusi,mai devreme sau mai tarziu, vor fi efectele pe care le-ai mentionat dar daca aceasta este alegerea dansei sper ori sa nu aiba nevoie de servicii medicale ori daca va avea nevoie sa gaseasca o solutie la acel moment.Sunt diferite categorii de oameni in lume care refuza tratamentul medical sau diverse reguli cu privire la el si traiesc cu consecintele alegerii lor.Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 11:15:39
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.
Inclusiv din punct de vedere religios este extrem de greu sa gasesi un element discriminatoriu in sistematizarea domeniului sanatatii. Nimeni n-o sa te bage in seama daca spui ca "pe baza interpretarii mele personale a ultimului capitol din Biblie, am ajuns ca concluzia ca acele carduri sunt diabolice, si ca eu nu vreau unul".
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 11:33:44
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sunt consecinte de care sper ca este constienta si pe care va trebui sa si-le asume.In alta ordine de idei,tinand cont de tara in care traim, nu cred ca aceasta lege se va aplica complet si foarte strict in practica foarte curand.Totusi,mai devreme sau mai tarziu, vor fi efectele pe care le-ai mentionat dar daca aceasta este alegerea dansei sper ori sa nu aiba nevoie de servicii medicale ori daca va avea nevoie sa gaseasca o solutie la acel moment.Sunt diferite categorii de oameni in lume care refuza tratamentul medical sau diverse reguli cu privire la el si traiesc cu consecintele alegerii lor.Poate eventual da statul in judecata pt discriminare, avand la baza motive religioase,dar sunt sceptic cu privire la sansele de a castiga.
Mai mult laice decat religioase sunt motivele,printre care si atentarea la libertatea persoanei.
Sanse de A castiga ar fi ,dar trebuie un proces serios ,mediatizat si avocati bine pregatiti si increzatori in ceea ce pledeaza.
Exista alternative la diverse tratamente ,asigurari facultative ,etc.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 11:49:42
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Mai mult laice decat religioase sunt motivele,printre care si atentarea la libertatea persoanei.
Sanse de A castiga ar fi ,dar trebuie un proces serios ,mediatizat si avocati bine pregatiti si increzatori in ceea ce pledeaza.
Exista alternative la diverse tratamente ,asigurari facultative ,etc.
De acord cu dvs insa trebuie sa tineti cont de cateva aspecte.Un proces in care se invoca incalcarea drepturilor si libertatilor personale este un proces cu privire la constitutionalitatea unei legi.In cadrul unui asemenea tip de proces nu vor conta argumentele teologice ci argumentele strict juridice.In plus intrucat BOR, prin conducerea sa,nu a emis un punct de vedere oficial care sa confirmea acest tip de opinie teologica se creeaza o situatie delicata pentru sustinatorii acestui tip de idee,situatie care va fi speculata in defavoarea lor.Personal nu cred ca BOR, la nivel oficial, va valida acest tip de interpretare si cat timp nu ai o sustinere oficiala clara vei fi intr-o situatie cel putin dificila. Inainte sa incepi un demers de acest tip cred ca trebuie sa analizezi cat se poate de pragmatic toate aspectele.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 11:55:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
De acord cu dvs insa trebuie sa tineti cont de cateva aspecte.Un proces in care se invoca incalcarea drepturilor si libertatilor personale este un proces cu privire la constitutionalitatea unei legi.In cadrul unui asemenea tip de proces nu vor conta argumentele teologice ci argumentele strict juridice.In plus intrucat BOR, prin conducerea sa,nu a emis un punct de vedere oficial care sa confirmea acest tip de opinie teologica se creeaza o situatie delicata pentru sustinatorii acestui tip de idee,situatie care va fi speculata in defavoarea lor.Personal nu cred ca BOR, la nivel oficial, va valida acest tip de interpretare si cat timp nu ai o sustinere oficiala clara vei fi intr-o situatie cel putin dificila. Inainte sa incepi un demers de acest tip cred ca trebuie sa analizezi cat se poate de pragmatic toate aspectele.
Argumentele la tribunal nu vor fi nicidecum teologice.
In un stat democratic banii pt asigurari de sanatate sunt folositi asa cum hotaraste platitorul .Din pacate in Romania nu e ca in Franta ,sa platim din mana serviciul ca apoi sa primim banii de la casa de sanatate,cum spunea Mihnea.
Banii sunt adunati de min.Finantelor la gramada iar destinatia lor e pt noi necunoscuta .
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 12:17:32
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Intradevar in RO este o situatie diferita fata de alte tari din vestul Europei.Eu, cu titlu de exemplu, sunt un admirator al sistemului de sanatate din tari precum Norvegia sau Elvetia de exemplu.Nu absolutizez sistemul, nu este deloc perfect sau fara erori dar comparativ cu cel din RO este superior. Ca sa nu abat prea mult discutia: cei care considerati ca, in orice mod, aceasta prevedere legala va incalca un drept sau o libertate fundamentala, garantata prin Constitutie,trebuie sa analizati foarte precis ce optiuni legale aveti.Aceasta analiza va va scuti de multe deceptii ulterioare.Dpdv religios procedati cum va spune constiinta in raport de invatatura de credinta in care credeti, cu sfat din partea persoanelor cu discernamant si experienta in acest domeniu.Dumnezeu sa va calauzeasca.
Reply With Quote
Răspunde