Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2014, 23:07:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Si ce a spus parintele ?
Pe scurt: mai întâi de toate sus să avem inimile și să ne cunoaștem Scripturile; creștinul nu este unul care se împoptrivește rânduielilor lumii acesteia, rânduielilor Cezarului; să nu intrăm în luptă prea drevreme; ținta noastră să fie Hristos.
Pr. Rafail Noica - Cardul biometric de sănătate: http://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y

Citat:
Tot mai multi preoti sunt evazivi cand vine chestiunea actelor biometrice.
Da, cei care spun să nu luăm cardul.
Arhim. Daniil Gouvalis explică foarte clar: „Atâta timp cât nu se face nici un ritual religios, cifra 666 nu are nici o semnificație. Conform tradiției apostolice a Bisericii noastre, semnarea cu cifra 666 se va face, așa cum am spus, în cadrul unui ritual religios oficial. Însă aceasta nu s-a petrecut încă.”

Citat:
Monahul Teodot e foarte transant cand spune ca de fapt noi cand primim aceste acte practic semnam ,deci suntem de acord cu actele cu cip.
Și ce legătura are cipul cu credința ta?
Nu pot să înțeleg cum un asemenea monah mai poate inspira încredere după ce a adus atâta tulburare la Măn. Petru Vodă.

Arhim. Daniil ne atenționează: „«Atenție la exegeții improvizați ai proorocirilor și ai Apocalipsei… Se remarcă la aceștia contradicții flagrante, interpretări și răstălmăciri, cugetări și idei aberante, care ajung la extremisme, ducând chiar la despărțirea familiilor.
Numărul 666 nu ucide și nici nu poate vătăma pe nimeni. Nimeni nu se leapădă de Hristos și de sufletul său, dacă nu o face în chip voit, după cum ne spune Sfântul Cosma Etolianul. Credința nu este un număr teoretic, ca să poată fi distrusă și anulată automat de un alt număr. Credința este legătura noastră nemijlocită și vie cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos și, când suntem legați de El în smerenie și dragoste, absolut nici o forță nu ne poate despărți de El și nu ne poate vătăma"

Citat:
Pai daca luam cardul nu inseramna ca dam Cezarului ce este al Cezarului.Cezarului ii platim impozitele.
Cezarul este statul. Dacă mă urc la volanul unei mașini și nu port centura de siguranță, Cezarul mă poate amenda.

Arhim. Daniil: „Dacă Cezarul, adică statul, dorește să pună ici și colo, la vedere sau mai ascuns, numărul 666, să fie sănătos. N-are decât. Atâta timp cât aceasta nu are legătură cu vreo pretenție de natură religioasă, ne este indiferent. "Dați Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu" (Matei 22, 21).”

Acest pasaj mi-a plăcut cel mai mult: „Trebuie să pricepem că forța răului este un lucru profund, o dimensiune ce privește cele lăuntrice și nu cele exterioare. Poate omul să-și umple de însemne creștine toate obiectele pe care le folosește – cartea de identitate, pașaportul carnetul de sănătate, carnetul de depuneri, etc…. poate pune cruci pe ele… și totuși, gândurile sale, sentimentele și dorințele sale să lucreze răul. Pe dinafară pare creștin, însă lăuntric s-a robit păcatului. Așadar, ce folos? [...]”

Merită să citești tot articolul: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...hatologice-cu/
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 23:25:24
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=syL1S...twpxSLUwgDIEOQ
Este foarte interesant ce spune parintele in aceasta predica.
Ascultare placuta si sa bagam la cutiutza...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 08:30:11
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

hehe, al meu sot a primit cardul; trebuie samergem la ai mei sa si-l ia :)))

Io nici de-ala nu o sa am, ca lucrez fara carte de munca; deci, nu-s asigurata, decat dupa sot (coasigurata) si atunci tot de cardul lui m-as folosi (cred).

Sunt curioasa cum arata bucata asta de plastic (e macar plastic?)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 11:36:58
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit off topic

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
hehe, al meu sot a primit cardul; trebuie samergem la ai mei sa si-l ia :)))

Io nici de-ala nu o sa am, ca lucrez fara carte de munca; deci, nu-s asigurata, decat dupa sot (coasigurata) si atunci tot de cardul lui m-as folosi (cred).

Zici ca lucrezi fara carte de munca. Deci lucrezi ca zilier. Cine plateste impozitul pe venitul brut zilnic al tau? Tu sau cel care te-a angajat?
Si daca lucrezi la "negru", atunci ar fi bine sa nu mai declari asa ceva pe internet...
E ilegal si chiar... imoral, daca ne gandim ca trebuie sa "dam cezarului ce e al cezarului".
Nu ca zic... dar vreau sa spun.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 12:20:51
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

nu cred ca este imoral daca nu ai din ce trai si patronul nu te-a angajat in alt mod.
Patronul este cel care sa dea Cezarului.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 12:30:28
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit asa o fi...

n-o fi asa...
Numai Dumnezeu stie!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2014, 09:23:44
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Zici ca lucrezi fara carte de munca. Deci lucrezi ca zilier. Cine plateste impozitul pe venitul brut zilnic al tau? Tu sau cel care te-a angajat?
Si daca lucrezi la "negru", atunci ar fi bine sa nu mai declari asa ceva pe internet...
E ilegal si chiar... imoral, daca ne gandim ca trebuie sa "dam cezarului ce e al cezarului".
Nu ca zic... dar vreau sa spun.
Si ce-ai vrea sa fac? Sa stau acasa a-mi plang e mila si sa mor de foame ca nimeni nu vrea sa faca carte de munca?! Scuze, dar mi bine "la negru" decat asa. Da, e ilegal si poate chiar si imoral, dar nu eu sunt de vina, nu eu sunt cea imorala... eu pur si simplu fac ceva ca sa castig ceva, sa-mi duc traiul, ca cu un salar si chirie si toate cele, nu faci fata;
Dar deh, io-s aia imorala... eh, prefer imoralitatea in cazul asta, decat sa mor de foame.

Anita, multumesc ca ai vazut lucrurile din perspectiva mea.

PS: Multi cred ca, daca am ajunge in situatia mea, sa ai de ales intre a sta acasa fara venit si a lucra "la negru", ati alege mai degraba lucrul, asa cum o fi el. Si mai bine aici la negru, decat intr-un bar cu carte de munca. Am incercat si, sincer, nu e de mine lucrul la bar; nu fac fata fizic, dar mai ales psihic.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2014, 16:13:51
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Si ce-ai vrea sa fac? Sa stau acasa a-mi plang e mila si sa mor de foame ca nimeni nu vrea sa faca carte de munca?! Scuze, dar mi bine "la negru" decat asa. Da, e ilegal si poate chiar si imoral, dar nu eu sunt de vina, nu eu sunt cea imorala... eu pur si simplu fac ceva ca sa castig ceva, sa-mi duc traiul, ca cu un salar si chirie si toate cele, nu faci fata;
Dar deh, io-s aia imorala... eh, prefer imoralitatea in cazul asta, decat sa mor de foame.

Anita, multumesc ca ai vazut lucrurile din perspectiva mea.

PS: Multi cred ca, daca am ajunge in situatia mea, sa ai de ales intre a sta acasa fara venit si a lucra "la negru", ati alege mai degraba lucrul, asa cum o fi el. Si mai bine aici la negru, decat intr-un bar cu carte de munca. Am incercat si, sincer, nu e de mine lucrul la bar; nu fac fata fizic, dar mai ales psihic.
Ei, nu sari si tu asa!
De fapt ti-am dat un sfat: sa nu mai strigi in gura mare ca lucrezi la negru. Ar trebui sa-mi multumesti. Ca e ceva foarte ilegal sa nu platesti impozit pe venit. Intreaba-o pe Anita cum se numeste asta.
Dar, pana la urma e problema ta...
Si Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2014, 17:04:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

https://ro.stiri.yahoo.com/mai-multe...100815264.html

Deci, conform spuselor unui preot, cei care refuza cardul fac parte dintr-o secta :))

Last edited by abaaaabbbb63; 15.10.2014 at 17:07:59.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 18:08:19
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Citat:

-da e din plastic,e ca un card bancar,aceeasi dimensiune,cip..
-si mai vine si o hartie unde trebuie sa bifam daca vrem sa fim donatori...

Reply With Quote
Răspunde