Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2014, 20:00:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
In momentul in care apare fulgerul se aprind de la sine toate lumanarile? Ce rost mai are atunci vata de pe lespede?? Va reamintesc, vata de pe lespedea sf mormant este aprinsa de o scanteie sub forma de "raza de foc", am dat citatul exact mai sus. De la vata arzanda, Patriarhul aprinde cele 33 de lumanari, pentru a da lumina mai departe multimii din biserica. Dar, asa cum sustineti, acestia au deja lumanarile aprinse - s-au aprins de la sine, cu cateva momente mai devreme.

In lumina acestui indemn, cu care sunt intru totul de acord, te rog sa ne dai referintele dumitale despre fenomnul discutat.
Se aprind lumanarile credinciosilor ce asteapta afara in biserica (a unora), precum si candelele de acolo. Lumina cade pe vata, dar nu e flacara, e tot lumina. Patriarhul aduna vata si aprinde lumanarile sale. Cateva minute lumina nu arde. De fapt ce ti-am scris e in acel link: http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lim-88534.html
Mai scrie ca un musulman il insoteste pe Patriarh in prima incapere, tot acolo Patriarhul se intoarce cu vata si aprinde lumanarile sale in prezenta acelui musulman.
Vechi 16.10.2014, 20:17:27
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Mai scrie ca un musulman il insoteste pe Patriarh in prima incapere, tot acolo Patriarhul se intoarce cu vata si aprinde lumanarile sale in prezenta acelui musulman.
Musulmanii nu intra, ci raman la usa. Altfel am avea cateva convertiri...
Vechi 16.10.2014, 23:56:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Musulmanii nu intra, ci raman la usa. Altfel am avea cateva convertiri...
Iar afirmi ceva fara sa stii. De unde stii ca raman la usa? Acolo scrie ca intra in prima camera, tu de unde ai informatia? Da link-ul. Sau doar vorbesti?
Vechi 16.10.2014, 21:54:35
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
Se aprind lumanarile credinciosilor ce asteapta afara in biserica (a unora), precum si candelele de acolo.
Daca ma duc si eu cu o lumanare, mi se aprinde si mie?
Vechi 16.10.2014, 22:03:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Daca ma duc si eu cu o lumanare, mi se aprinde si mie?
Nu prea exista nici o inregistrare/dovada/marturie la prima mana de vreo lumanare care sa se aprinda in mana cuiva. Numai povestiri.
Vechi 16.10.2014, 23:59:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu prea exista nici o inregistrare/dovada/marturie la prima mana de vreo lumanare care sa se aprinda in mana cuiva. Numai povestiri.
Spre deosebire de t4, tu ai spus la inceput ca esti ortodox, oana la urma se pare ca tu nu esti nici macar credincios, esti un ateu a mintit ca e credincios.
Vechi 17.10.2014, 06:58:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Spre deosebire de t4, tu ai spus la inceput ca esti ortodox, oana la urma se pare ca tu nu esti nici macar credincios, esti un ateu a mintit ca e credincios.
Ortodox prin traditie si radacini, deist prin crez.
Vechi 17.10.2014, 09:19:38
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
Asa e, nu exista nici o dovada. Iuda a fost cu Hristos si nici el n-a vazut nici o dovada. Nu prezenta dovezii face pe cineva credincios ci alte lucruri pe care toti le stim, dar unii prefera sa nu le vada pentru ca...sunt liberi sa nu le vada. Nu e minunat?
Vechi 17.10.2014, 09:23:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Am eu cunoștințe bune, prieteni de familie, în care am toată încrederea că sunt serioase și n-ar minți despre acest subiect.
Tatălui nu i s-a aprins lumânarea, fiicei însă, aflată lângă el, da.
Vechi 17.10.2014, 09:42:41
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Sunt dovezi clare de aprins lumanarea "in maini".

Un profesor de al meu zicea cum o credincioasa de a lui, profesoara de fizica, si care nu credea absolut deloc in "aprinderea" si "nearderea" luminii sfinte s-a dus la Ierusalim de Pasti.

Si zicea uimita cu gura ei cum flacara lumanarii nu ardea corpul uman pentru cateva minute.

Totusi au fost oameni si pe Luna, poti sa spui acum ca nu au fost?
Subiect închis