Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2014, 15:54:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

wow, eu mi-am pus prima imagine de pe oogle care s-a inscris in cerintele pozei pt avatar :)))

Cateodata nici ce zice un om nu arata adevarata fata alui, ma ales ca orice cuvant/fraza poate fi interpretat diferit de oameni diferiti.

Si totusi, sunt smartfonurile bune sau nu?
Eu as zice ca atata vreme cat nu il ai pentru te lauda si te ajuta in viata de zi cu zi, n-ar fi un pacat; ma ales ca in curant astea vor fi probabil singurele telefoane disponibile...(zic si eu)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 22:15:36
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit Idolii fara fir, o carte interesanta...

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

Si totusi, sunt smartfonurile bune sau nu?
Eu as zice ca atata vreme cat nu il ai pentru te lauda si te ajuta in viata de zi cu zi, n-ar fi un pacat; ma ales ca in curant astea vor fi probabil singurele telefoane disponibile...(zic si eu)
Nu vreau sa conving pe nimeni ca nu sunt bune telefoanele mobile ori acele gadgeturi (care or fi ele)... Nici absurda nu sunt si nici vreo bigota acrita de invidie. Vroiam doar sa evidentiez relele pe care le pot provovoca. Nu mai insist pe aceasta tema, dar pentru ca ai intrebat, citeste cele de mai jos:

"Idolii „fără fir“. Telefonia mobilă și poluarea electromagnetică, constituie o adevărată fereastră către înțelegerea pericolului pe care tehnologia telefoniei celulare o reprezintă nu numai pentru sănătatea omului dar și pentru toate ființele vii de pe această planetă.

Și nu avem în față un eseu ziaristic sponsorizat de cei interesați de profit, ci un studiu ce are în vedere experimente desfășurate pe parcursul a peste treizeci de ani de cercetare științifică.

Douăzeci de cărți și 700 de studii științifice alcătuiesc bibliografia acestei adevărate enciclopedii a tot ce implică telefonia mobilă.

Poate că dacă am acorda mult mai puțină atenție informațiilor perverse promovate prin mass-media astăzi și ne vom apleca mai atent asupra cărții de calitate, am putea trăi o viață mult mai sănătoasă.

În mod sigur, de poluarea electromagnetică este aproape imposibil să te mai ferești astăzi, însă dacă se va manifesta o opoziție conștientă și activă din partea populației, atunci poluarea ar putea fi mult diminuată.

In statul Israel, populatia desfasoara o adevarata vanatoare de antene de telefonie mobila, astfel ca operatorii sunt obligati sa caute locuri de amplasare a antenelor aflate cat mai departe de zonele locuite si chiar sunt pusi in situatia sa cheltuie cat mai mult pentru gasirea unor tehnologii cat mai putin radiante…

Dar pana a ajunge acolo, romanul trebuie sa sa informeze cat mai bine, sa constientizeze pericolul…

…pana in acest secol al tehnologiei planeta Pamant nu a mai fost niciodata supusa actiunii continue a campurilor electromagnetice, campuri generate de echipamentele industriale, medicale, comerciale…

Printre aceste surse enumeram emitatoarele radio si TV, cuptoarele cu microunde, statiile RADAR, iar mai recent calculatoarele cu toate transmisiile wireless, toate instalatiile de transmitere pentru telefonia mobila precum si miliardele de telefoane mobile raspandite la populatie (unele persoane avand chiar cate 2 sau 3 telefoane mobile)…

Actiunea indelungata a acestor campuri asupra organismului uman dau efecte de genul: aparitia si multiplicarea cazurilor de cancer, reducerea fertilitatii, pierderea memoriei, stari de oboseala accentuata, afectarea dezvoltarii normale a copiilor…

Sa nu ne miram ca la iesirea dintr-un oras ca Bucurestiul ne simtim ca si cum ni s-a luat o greutate de pe cap si ne linistim… poluarea electromagnetica este, dupa cum dovedesc studiile, mult mai periculoasa decat celelalte forme de poluare.

…ce sa mai vorbim ca in Romania, unde pentru mici reparatii ale blocului se accepta amplasarea unei antene care aduce Cernobilul in casele noastre. Sa ne mai miram de ce in aceste locuri creste cu 400%, 500% rata imbolnavirilor la cancer?

http://www.librariasophia.ro/carti-I...r-so-4613.html
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 11:58:16
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul

Actiunea indelungata a acestor campuri asupra organismului uman dau efecte de genul: aparitia si multiplicarea cazurilor de cancer, reducerea fertilitatii, pierderea memoriei, stari de oboseala accentuata, afectarea dezvoltarii normale a copiilor

Interesant ar fi sa aflam mai multe aici. Comunicatul oficial al Ministerului Sanatatii UK nega legaturi intre telefonia mobila si cancer* (si nu e singurul comunicat oficial in sensul asta). Ar fi ceva legaturi cu reducerea fertilitatii totusi; cunosc doar cercetarea celor de la Universitatea Exeter care spun ca pot aparea legaturi doar daca tii telefonul in buzunar dar si acestia spun "Omul de rand nu are de ce sa-si faca probleme. Daca, in schimb, stii ca ai probleme de fertilitate, e o chestie in plus careia merita sa-i acorzi atentie; asa cum iti schimbi dieta cand ai astfel de probleme, vei vrea poate sa schimbi si locul in care tii telefonul" .
Nu am nici cea mai vaga idee despre pierderea memoriei, oboseala accentuata si afectarea dezvoltarii normale a copiilor. E prima data cand aud/citesc asa ceva. Consider ca acuzele aduse de catre autorul cartii sunt suficient de serioase incat sa ofere macar sursele stiintifice din care a extras aceste informatii (nu ma satisfac articolele si editorialele din Libertatea sau Click pe aceasta tema).

*
http://www.cancerresearchuk.org/canc...nes-and-cancer

http://webarchive.nationalarchives.g...6Mobilephones/

Din punctul meu de vedere, pentru a accepta un regres masiv din punct de vedere tehnologic avem nevoie de dovezi clare si un calcul corect al raportului beneficii/prejudicii.
Ex: autoturismele polueaza; trebuie sa interzicem autoturismele.
Majoritate lucrurilor pe care le facem presupun un risc. Cu toate acestea, nu interzicem antibioticele.
In cazul de fata este posibil ca telefonia mobila sa salveze mai multe vieti decat sa distruga. ...Asta ignorand total si celelalte beneficii, precum accesul la informatii.

Solutiile pe care le gasesc conservatorii si adeptii teoriilor conspiratiilor sunt, zic eu, radicale si inoportune: sa nu mai cumparam si sa utilizam telefoane. E o cale extrem de lunga pana acolo.

Multora le place sa arate cu degetul spre riscuri si probleme dar putini sunt cei care vin si cu solutii concrete, mai putin radicale.

Last edited by Inorogul; 27.10.2014 at 12:12:06.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 12:15:02
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:

poluarea electromagnetica este, dupa cum dovedesc studiile, mult mai periculoasa decat celelalte forme de poluare.
Care studii? Vreau sa le citesc. Sunt extrem de curios sa aflu de ce poluarea electromagnetica este mai periculoasa decat cea termica, gazoasa, cu pesticide, a apei etc..

Last edited by Inorogul; 27.10.2014 at 12:17:38.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 13:03:01
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Care studii? Vreau sa le citesc. Sunt extrem de curios sa aflu de ce poluarea electromagnetica este mai periculoasa decat cea termica, gazoasa, cu pesticide, a apei etc..
Nu stiu, Inorogule. Eu am citit si citat cateva fragmente dintr-o carte http://www.librariasophia.ro/carti-I...r-so-4613.html
Mi s-a parut interesant. In plus m-a si speriat pt ca toti tinerii, printre care si copii mei, sunt inconjurati de telefoane mobile si tablete personale si de serviciu. Sunt ingrijorata foarte, nu numai de faptul ca s-ar putea sa le pericliteze sanatatea ci mai ales ca le modifica comportamentul, psihicul. Inca un neajuns, filmele, jocurile si cartile on-line la discretie din bibliotecile virtuale, le fura cea mai placuta (dar invechita) activitate: tinutul unei carti in mana, mersul la biblioteca.
Si daca totusi, unii spun ca nu-i niciun pericol in aceste aparate, nu pot decat sa ma bucur, si da Doamne sa fie asa!
Dar nu prea cred...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 14:34:26
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu, Inorogule. Eu am citit si citat cateva fragmente dintr-o carte http://www.librariasophia.ro/carti-I...r-so-4613.html
Stiu; nu te-am acuzat de nimic. Induceam doar ideea unui scepticism ridicat in fata unor acuze extraordinare. Astfel de afirmatii, precum cele citate din carte, trebuie sustinute cu dovezi puternice, venite din partea unor autoritati competente. Aceasta datorie ii revine celui care face afirmatia sau celor care o sustin.

Citat:
Mi s-a parut interesant.
Si eu cred ca subiectul este unul interesant. Nu am citit cartea dar as considera citirea ei pierdere de timp daca este scrisa doar "la sentiment".

Citat:
In plus m-a si speriat pt ca toti tinerii, printre care si copii mei, sunt inconjurati de telefoane mobile si tablete personale si de serviciu. Sunt ingrijorata foarte, nu numai de faptul ca s-ar putea sa le pericliteze sanatatea ci mai ales ca le modifica comportamentul, psihicul.
Nici eu nu sunt dispus sa risc catusi de putin cu privire la integritatea fizica si psihica a copilului meu. ...Doar ca aici sunt niste nuante. Exact cum exemplificam cu antibioticile. Personal consider ca, general vorbind, beneficiile tehnologiei mobile depasesc riscurile. Este discutabila varsta la care astfel de dispozitive nu mai reprezinta niste "arme in mana copiilor".
Un exemplu pragmatic pe care il pot oferi este cel cu dulciurile si sucurile. Eu refuz sa ii ofer copilului meu aceste lucruri. Cunosc, in mare, riscurile si consider ca ele umbresc avantajele. Efectiv nu vad ce ar avea de castigat aici. Nu este si cazul tehnologiei.

Citat:
Inca un neajuns, filmele, jocurile si cartile on-line la discretie din bibliotecile virtuale, le fura cea mai placuta (dar invechita) activitate: tinutul unei carti in mana, mersul la biblioteca.
Multi au aceasta tendinta si eu insumi cad in aceasta capcana. Cred ca trebuie justificata si rationata aceasta aversiune fata de nou si solicitarea reintoarcerii in timp. Recunosti faptul ca cititul cartii in format clasic si mersul la biblioteca sunt activitati "invechite". Ele nu sunt invechite prin decretare/legiferare/impunere, ci prin cutuma, care la randul ei are justificari naturale. O privesc ca pe o lege economica de baza, unde cererea si oferta se regleaza de la sine. Suna ca o platitudine insa, daca mersul la biblioteca si tinutul cartilor in mana erau solutiile cele mai eficiente, cu randament superior, sunt convins ca asta era considerat standardul in prezent. In plus, ele functioneaza alternativ in momentul de fata.

Este des intalnita aceasta tendinta: de a-i dori copilului stilul de viata pe care l-am avut si noi cand eram de varsta lui, eventual cu dorinta de a perfectiona lucrurile pe care, zicem noi, le faceam bine si de a gresi mai putin decat noi insine.
Ex: pe vremea mea jucam baba-oarba si mancam guma Turbo de pe jos, acum astia se joaca la calculator. ... Si ce daca?!
Mie copiii din ziua de azi nu mi se par dobitoci. Sunt cu singuranta altfel, dar nu neaparat inferiori mental generatiilor trecute. Nu stiu cum sunt din punct de vedere moral, dar asta e alta poveste.
Toti avem tendinta sa credem ca facem parte din generatia de aur. Sau daca nu facem parte, macar am fost contemporani cu vremurile bune. Noi le-am prins, pe astilalti ii asteapta prapadul. Prezentul si viitorul unui "om mare", cu responsabilitati, este intotdeauna sumbru. Trecutul, ala lipsit de griji, era misto.
Chestia interesanta este ca aceeasi gandire va fi impartasita de generatiile actuale cu privire la generatiile viitoare.

A fost si un studiu interesant la noi in tara pe aceasta tema. Majoritatea celor chestionati spuneau ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu. Cred si eu ca acum 24 de ani era mai bine: aveai cu 24 de ani mai putin, erai tinerel, in putere, sau chiar lipsit de griji :).

Teama de schimbare este una naturala dar nu are intotdeauna justificari rationale ci pur nostalgice. Asa cum exista avantaje in mersul la biblioteca, asa exista avantaje si in bibliotecile virtuale.

Eu am doua mari probleme cu prezentul acesta, puternic informatizat (nu si cu cel tehnologizat):

1) Desensibilizarea;
2) Probabilitatea foarte mare de a pierde informatiile esentiale (include si manipularea).

Din pacate nu am timp sa discut pe larg aceste probleme dar ambele apar atunci cand esti bombardat cu infromatii in exces. ...Sa fim intelesi: exista la ora actuala informatii care te invata cum sa cauti informatii. Deja se naste un paradox comic.

Citat:
Si daca totusi, unii spun ca nu-i niciun pericol in aceste aparate, nu pot decat sa ma bucur, si da Doamne sa fie asa!
Dar nu prea cred...
Apreciez scepticismul de la final :). De aceea trebuie sa ne informam cat mai mult si mai bine pe aceasta tema.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 15:16:26
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Stiu; nu te-am acuzat de nimic. Induceam doar ideea unui scepticism ridicat in fata unor acuze extraordinare. Astfel de afirmatii, precum cele citate din carte, trebuie sustinute cu dovezi puternice, venite din partea unor autoritati competente. Aceasta datorie ii revine celui care face afirmatia sau celor care o sustin.

Si eu cred ca subiectul este unul interesant. Nu am citit cartea dar as considera citirea ei pierdere de timp daca este scrisa doar "la sentiment".

Nici eu nu sunt dispus sa risc catusi de putin cu privire la integritatea fizica si psihica a copilului meu. ...Doar ca aici sunt niste nuante. Exact cum exemplificam cu antibioticile. Personal consider ca, general vorbind, beneficiile tehnologiei mobile depasesc riscurile. Este discutabila varsta la care astfel de dispozitive nu mai reprezinta niste "arme in mana copiilor".
Un exemplu pragmatic pe care il pot oferi este cel cu dulciurile si sucurile. Eu refuz sa ii ofer copilului meu aceste lucruri. Cunosc, in mare, riscurile si consider ca ele umbresc avantajele. Efectiv nu vad ce ar avea de castigat aici. Nu este si cazul tehnologiei.

Multi au aceasta tendinta si eu insumi cad in aceasta capcana. Cred ca trebuie justificata si rationata aceasta aversiune fata de nou si solicitarea reintoarcerii in timp. Recunosti faptul ca cititul cartii in format clasic si mersul la biblioteca sunt activitati "invechite". Ele nu sunt invechite prin decretare/legiferare/impunere, ci prin cutuma, care la randul ei are justificari naturale. O privesc ca pe o lege economica de baza, unde cererea si oferta se regleaza de la sine. Suna ca o platitudine insa, daca mersul la biblioteca si tinutul cartilor in mana erau solutiile cele mai eficiente, cu randament superior, sunt convins ca asta era considerat standardul in prezent. In plus, ele functioneaza alternativ in momentul de fata.

Este des intalnita aceasta tendinta: de a-i dori copilului stilul de viata pe care l-am avut si noi cand eram de varsta lui, eventual cu dorinta de a perfectiona lucrurile pe care, zicem noi, le faceam bine si de a gresi mai putin decat noi insine.
Ex: pe vremea mea jucam baba-oarba si mancam guma Turbo de pe jos, acum astia se joaca la calculator. ... Si ce daca?!
Mie copiii din ziua de azi nu mi se par dobitoci. Sunt cu singuranta altfel, dar nu neaparat inferiori mental generatiilor trecute. Nu stiu cum sunt din punct de vedere moral, dar asta e alta poveste.
Toti avem tendinta sa credem ca facem parte din generatia de aur. Sau daca nu facem parte, macar am fost contemporani cu vremurile bune. Noi le-am prins, pe astilalti ii asteapta prapadul. Prezentul si viitorul unui "om mare", cu responsabilitati, este intotdeauna sumbru. Trecutul, ala lipsit de griji, era misto.
Chestia interesanta este ca aceeasi gandire va fi impartasita de generatiile actuale cu privire la generatiile viitoare.

A fost si un studiu interesant la noi in tara pe aceasta tema. Majoritatea celor chestionati spuneau ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu. Cred si eu ca acum 24 de ani era mai bine: aveai cu 24 de ani mai putin, erai tinerel, in putere, sau chiar lipsit de griji :).

Teama de schimbare este una naturala dar nu are intotdeauna justificari rationale ci pur nostalgice. Asa cum exista avantaje in mersul la biblioteca, asa exista avantaje si in bibliotecile virtuale.

Eu am doua mari probleme cu prezentul acesta, puternic informatizat (nu si cu cel tehnologizat):

1) Desensibilizarea;
2) Probabilitatea foarte mare de a pierde informatiile esentiale (include si manipularea).

Din pacate nu am timp sa discut pe larg aceste probleme dar ambele apar atunci cand esti bombardat cu infromatii in exces. ...Sa fim intelesi: exista la ora actuala informatii care te invata cum sa cauti informatii. Deja se naste un paradox comic.

Apreciez scepticismul de la final :). De aceea trebuie sa ne informam cat mai mult si mai bine pe aceasta tema.
Ai dreptate!
Am avut o copilarie foarte frumoasa chiar daca nu am avut "decat" o multime de copii pe ulita cu care ne jucam si cand era vreme urata aveam carti de citit
Acum nu mai este asa nici macar la sate. Ulitele satului ori zonele verzi dintre blocuri de la orase nu mai sunt populate de copii... toti sunt in casa in fata calculatorului, ori cu o tableta sub nas.
Cred ca nostalgia dupa vremurile copilariei e de vina... da, da.
Sau poate ca mereu imi ratacesc telefonul mobil... si ma apuca disperarea ca fara el nu se poate...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 15:40:49
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
Ai dreptate!
Am avut o copilarie foarte frumoasa chiar daca nu am avut "decat" o multime de copii pe ulita cu care ne jucam si cand era vreme urata aveam carti de citit
Acum nu mai este asa nici macar la sate. Ulitele satului ori zonele verzi dintre blocuri de la orase nu mai sunt populate de copii... toti sunt in casa in fata calculatorului, ori cu o tableta sub nas.
Cred ca nostalgia dupa vremurile copilariei e de vina... da, da.
Sau poate ca mereu imi ratacesc telefonul mobil... si ma apuca disperarea ca fara el nu se poate...
Lipsa copiilor de pe ulita sau dintre blocuri a fost primul lucru care m-a "izbit" si pe mine.
Am stat sa analizez ce se intampla. Ei interactioneaza in continuare, insa primele contacte au acum loc intr-un mediu virtual. Ar fi gresit sa credem ca interactiunea lor se opreste acolo (cluburile, barurile, chiar si parcurile sunt in continuare pline :) ). Cred ca acolo are loc o selectie pe care noi nu o puteam face in trecut si, in mediul real se intalnesc doar cei care considera ca se potrivesc.
Inainte nu conta (prea mult) mediul din care proveneau partenerii de joaca. Era suficient sa ne invecinam.
In prezent distanta nu mai este un criteriu eliminatoriu iar gusturile si pasiunile comune sunt cele care fac diferenta.

...parerea mea
Reply With Quote
Răspunde