![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
MAi Berlusconi...las-o balta, daca nu vrei probleme si sa tai raul de la radacina...las-o pe fata in pace si respecta si a spus Biserica. Biserica ortodoxa nu va oficia casatoria religioasa intre tine si ea tocmai pe motivul diferentieirii religioase. Ea va avea pretentii ca plozii rezultati dupa casatorie sa aiba religia ei si nu numai...si viata ta spirituala va avea de suferit. Nu vei putea duce o viata autentic ortodoxa, vei simti nevoia sa iti impartasesti bucuriile spirituale cu partenera de viata...dar in cazul tau nu vei avea cu cine
|
|
|||
|
|||
![]()
Momentan nu e alba nici neagra , acum avem de depasit alte probleme e posibil sa ma casatoresc ,nu e sigur si sa nu fac cununia religioasa . Nu mi a impus sa trec la religia ei sub nici o forma ,sa vedem ce o sa mai fac momentan sunt in ,, aer,, ...
|
|
|||
|
|||
![]()
trebuie sa te gandesti foarte bine ca dragostea e oarba. daca accepti sa traiesti in pacat ( necununat in fata lui dumnezeu) nu faci bine pentru ca problemele tale se adancesc in loc sa se rezolve. ea nu iti poate impune sa treci la religia ei daca tu nu vrei dar nu se va casatori religios niciodata si dupa cum s-a mai spus cum botezati copiii? sper ca dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa iti dai seama la ce te inhami. tine-ne la curent cu ceea ce vrei sa faci si mergi la un duhovnic mai bine si mai cere sfaturi
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!
Draga Silviu , parerea mea este sa ii dai pace; sa o lesi sa isi traiasca ea credinta ei tu pe a ta. Eu stiu ca e greu, chiar foarte greu sa te desparti de o persoana fata de care nutresti un sentiment asa frumos , insa dupa cum bine a mentionat cineva sigur exista o fata ortodoxa si pt tine, caci populatia Romaniei e majoritar ortodoxa. O casatorie chiar mixta fie ea nu aduce prea multa pace in caminul sotilor. Sa nu crezi ca vb de pe pereti! E greu sa impaci si capra si varza! Aici la tine nici nu ar fi vb de o casatorie mixta , caci nu cred ca preotul o sa va cunune religios. Nu iti lua pe spatele tau o povara asa de grea. Si plus de asta fete bune sunt Slava Domnului nu e ea ultima din univers! Sa iti lumineze bunul Dumnezeu mintea si sufletul ca sa poti sa iei decizia corecta! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
calea rezolvarii problemelor tale este dialogul si compromisul. nu sunt incantat de raspandirea sectelor, insa nu poti cere nimanui renunta la religia ta pentru a fi cu mine. daca s-a ajuns la o asemenea cerinta inseamna ca dragostea nu este suficient de puternica pentru a intemeia o casatorie.
adesea diferentele confesionale au dus la ruperea de relatii. adesea parintii s-au impotrivit uniunilor. oricum problema ta consider ca trebuie rezolvata inainte de casatorie, avand in vedre ca vei avea probabil copii si vei te vei lovi toata viata. confesiunea nu este importanta pentru mine si consider ca doi oameni se pot intelege foarte bine si pot merge impreuna o viata dincolo de barierele artificiale legate de religie. insa sunt oameni pentru care aceste aspect sunt deosebit de importante si atunci apare un blocaj. O reevaluare a comptabilitatii dintre parteneri ar fi necesara panand in balanta toate aspectele la care va ganditi? Merita o viata fara persoana care o iubesti? Merita sa iti schimbi religia pentru persoana pe care o iubesti. Desigur aceste raspunsuri trebuie sa si le puna si partenera ta. Nu consider ca doar pentru ca este femeie are o anumita obligatie de a te urma, de a schimba ea confesiunea. A fi barbat sau femeie nu ofera nimanui un privilegiu sau un dezavantaj intr-o situatie data. |
|
||||
|
||||
![]()
e greu sa te desparti de cineva mai ales daca te-ai gandit sa -ti unesti viata cu acea persoana dar mai bine acum, decat sa te trezesti ca din cauza educatiei, a credintei ,a obiceiurilor ,cu care a crescut fiecare si care s-au intiparit in inima ,minte si care cu greu pot fi sterse -ma gandesc la mine ca eu nu as putea sa imi schimb credinta pt cineva -sa ajungi sa nu te intelegi ,sa mai apara si copiii si sa distrugeti si sufletele copiilor vostrii din cauza dizarmoniei dintre voi ,mai bine zis din cauza diferentelor religioase ,pt ca intr-o familie toti tb sa mearga pe un drum ,sa se bazeze pe aceleasi principii.....nu unul tine sambata, altul tine duminica unul tine post ,altul nici nu vrea sa auda, unul face semnul Crucii si se inchina la icoane etc
femeia este cea care iti va educa copiii asa ca gandeste-te |
|
|||
|
|||
![]()
Stiti ce "bine" pica un sfat de genul lasa ca mai sunt si alte fete,cand baiatul poate o iubeste intr-atat de mult cat sa considere ca ea este EA.Cred ca,daca si fata vrea, mergeti sa vbti cu un preot ortodox,sau cu duhovnicul tau,sa fie asa o discutie...si poate ..poate...
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca toti cei care iti spun, desi cu delicatete, ca mai sunt fete in univers, nu te ajuta deloc pentru ca nu pot sti mai bine decat tine cat o iubesti. Dar dupa cum vezi toti iti spunem sa ai grija si sa nu faci nimic pripit, mai ales daca simti ca facand un "mic compromis" lucrurile se vor rezolva de la sine pe urma. Casatoria este o legatura sfanta intre soti si conteaza mult ca ea sa fie facuta in Biserica Ortodoxa pentru ca este una din Sf. Taine instituite de Domnul nostru Iisus Hristos si pastrata de Biserica noastra in tot acest timp asa cum ne-au invatat Apostolii. Sa nu te lasi influentat mai mult de sentimentele pentru ea decat de propria constiinta si de dorinta ta de a vedea lucrurile in mod limpede chiar daca te va durea sa iti dai seama ca nu poti face decat sa va despartiti! Sa nu te superi pe noi daca suntem "neintelegatori", dar cred ca daca ai apelat la parerea celor de pe site-ul acesta (pe care eu personal ii admir mult pentru oamenii care sunt in spatele mesajelor si le multumesc, pentru ca si eu am gasit raspuns la unele nelamuriri in ceeea ce am "frunzarit" de cateva luni de cand "am dat" de acest site) inseamna ca stii ca ai nevoie sa asculti nu doar simple indemnuri ci si sa gasesti in tine curajul sa vezi daca merita sa renunti nu la niste dogme ci la posibilitatea de a invata sa traiesti dupa cuvintele Adevarului - iar asta merita orice, chiar si sa renunti la ceva dupa care vei suferi un timp! Dar poate asta e si o incercare de la Domnul, iar daca iti vei deschide ochii vei avea mult mai multe bucurii decat iti imaginezi ca vei avea daca vei alege sa traiesti cu ea fara sa va cununati in Biserica! Domnul sa te indrume cum stie El si Maicuta Domnului sa te mangaie cand ti-e greu!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce casatorie ai vazut tu fara cununia in fata altarului la care vine si Hristos? Atunci o sa stati concobinaj in pacat adica. Dumnezeu sa iti ajute. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
probleme cu parintii | blackmetal_15 | Generalitati | 14 | 18.09.2013 12:13:52 |
Probleme la varsta mea | TheKing | Intamplari adevarate | 49 | 03.07.2008 09:16:15 |
probleme conjugale | radup | Nunta | 10 | 21.03.2008 23:17:20 |
|