Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2014, 11:29:04
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
De ce consideri că vom fi judecați după primirea/respingerea acestor dispozitive electronice, iar nu după măsura în care am lucrat la asemănarea noastră cu Hristos? Astfel încât să Se regăsească în noi, să-Și vadă chipul, să ne recunoască ai Săi și să nu ne spună, ca fecioarelor neînțelepte: „Nu vă cunosc pe voi”.

Sau după criteriile pe care El însuși ni le-a arătat clar atunci când a rostit ceea ce este cunoscut ca Evanghelia Judecății:
Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine” (Matei 25, 35-36)?
E adevarat ,dar si ateii pot implini aceste porunci ,dar de se vor fi lepadat de Hristos cum le va fi socotit lor ?
Desi eu cred ca unii le pot implini dar fara dragoste crestineasca.
E o parabola cu un calugar care cara apa cu un ciubar gaurit ,faptele bune se risipesc din cauza pacatelor.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 11:56:19
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
De ce consideri că vom fi judecați după primirea/respingerea acestor dispozitive electronice, iar nu după măsura în care am lucrat la asemănarea noastră cu Hristos? Astfel încât să Se regăsească în noi, să-Și vadă chipul, să ne recunoască ai Săi și să nu ne spună, ca fecioarelor neînțelepte: „Nu vă cunosc pe voi”.

Sau după criteriile pe care El însuși ni le-a arătat clar atunci când a rostit ceea ce este cunoscut ca Evanghelia Judecății:
Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine” (Matei 25, 35-36)?
Corect!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 11:57:46
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Tocmai de aceea Judecata este cunoscută doar de Hristos. Poate El îl va recunoaște pe acel „ateu” care a avut inima luminată de dragoste și de milă și nu-l va recunoaște pe unul care, crezând că respingând cardul (sau făcând alte gesturi formale) Îi rămâne credincios, însă a trăit cu inimă rece față de durerile semenilor.
Și îi va contraria pe mulți, probabil.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 12:18:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Unii nici macar nu stau de vorba cu ea cand afla ca vine cu cardurile, ii inchid usa in nas; ce sa mai zic de completat formularul cu "nu doresc sa accept...."Altii o ijura si o fac cu ou si otet ca se ocupa cu asa ceva. Cate versete din Apocalipsa a auzit femeia asta, cred ca deja o stie pe de rost.
Asta e nivelul crestinismului dambovitean. Nu te spurci cu cardul, dar o bagi in aia ma-sii pe vaca aia care isi face datoria. Banuiesc ca sunt aceleasi specimene care stau o zi la coada pe Dealul Mitropoliei, la moastele sfantului bulgar care e patronul Bucurestilor, dupa care isi barfesc vecina.

Asa gandim noi ca ne asemanam Domnului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 12:51:04
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asta e nivelul crestinismului dambovitean. Nu te spurci cu cardul, dar o bagi in aia ma-sii pe vaca aia care isi face datoria. Banuiesc ca sunt aceleasi specimene care stau o zi la coada pe Dealul Mitropoliei, la moastele sfantului bulgar care e patronul Bucurestilor, dupa care isi barfesc vecina.

Asa gandim noi ca ne asemanam Domnului.
Domnule Mihnea ,judecandu-i pe altii va osanditi singur
Nu va ganditi ca cei care au refuzat cardul au facut-o neaparat din motive crestinesti .La fel ,nu mai stati cu gura cascata la functionara de la posta care daca i-a zis cineva ceva ,acum gata toti au venit acolo sa o bruftuluiasca.Ce garantie am eu ca asa a fost?
Toti refuzatorii de card s-au repezit sa o certe pe functionara.
Eu stiu ca cei care nu au vrut cardul nu s-au mai deranjat pana la posta ,dar ma rog ,sa credem.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 12:53:09
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da, părerea argumentată unor preoți.
Te rog răspunde sincer: ai ascultat înregistrările postate, ai citit ce presupune lepădarea din punctul de vedere a arhim. Daniil?

Ovidiu ,daca e asa cum spui de ce BOR nu adopta o pozitie oficiala in favoarea cardurilor de sanatate ?
Ca sa stim de cine ascultam.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 13:03:22
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai de aceea Judecata este cunoscută doar de Hristos. Poate El îl va recunoaște pe acel „ateu” care a avut inima luminată de dragoste și de milă și nu-l va recunoaște pe unul care, crezând că respingând cardul (sau făcând alte gesturi formale) Îi rămâne credincios, însă a trăit cu inimă rece față de durerile semenilor.
In Pateric sunt exemple de sfinti parinti care inainte de moarte nu erau siguri ca se vor mantui ,mai voiau sa traiasca pt a mai face pocainta.
Si eu sa ii judec pe aceia care refuza cardul ca nu au iubire ?
De unde sa stiu ca sunt indiferenti la semeni?
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 14:37:18
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:

Frumos spus!
Reply With Quote
Vechi 24.10.2014, 14:43:33
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul