Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2014, 01:17:28
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce de lucruri incap in Sfanta Traditie. Si daca nu gasesti mai nimic care sa-ti sustina afirmatiile scrii Set si astronomie pe google si postezi ce gasesti, ce mai conteaza despre ce e vorba acolo ? Daca nu a scris nimic Sf. Vasile sau Sf. Ioan Gura de Aur e bun si site-ul Pro Tv. :)
Asa ai crezut ?

Ia sa vedem ce am mai gasit despre Seth - https://www.scribd.com/doc/1387769/E...%C5%A3iu-Pilat

"Auzind Adam - cel întâi creat, protopărintele - cum îi învăța Ioan pe cei din iad, zise către fiul său, Seth: "Fiule, vreau să spui strămoșilor neamului omenesc și profeților unde te-am trimis atunci când tânjeam să mor!".

Seth începu: "Profeți și patriarhi, ascultați așadar. Când tatălui meu, Adam, cel întâi creat, i-a venit sorocul să moară, m-a trimis lângă poarta raiului cu rugăciune către Dumnezeu, ca să-mi îngăduie să merg, călăuzit de-un înger, la copacul milei și să iau de acolo untdelemn cu care, ungându-mi părintele, să-l scol din boală. Și am făcut întocmai. După ce m-am rugat, îngerul îmi spune: "Ce cauți, Seth: untdelemnul care vindecă pe cei bolnavi, sau copacul care zămislește untdelemnul acela, pentru boala tatălui tău!? Așa ceva nu poți găsi acum. Mergi dar și spune părintelui tău că după ce se vor împlini cinci mii cinci sute de ani de la facerea lumii, Fiul lui Dumnezeu, Unul născut, va veni pe pământ, întrupându-se, și Acela îl va unge cu undelemnul milei și-l va scula; îl va spăla - pe el împreună cu toți cei din seminția lui - în apă și Duh Sfânt și atunci va fi tămăduit de boală. Acum însă nu se poate face nimicâ".

iuliu46 se pare ca nu prea ai auzit de Seth ... deci pentru tine el nu exista. Ignoranta nu este o justificare iar ironia nu este un raspuns ... dar am simtul umorului destul de dezvoltat.

Mai multe despre Seth se gasesc aici - http://www.studia.ubbcluj.ro/download/pdf/550.pdf

Last edited by AlbertX; 28.10.2014 at 01:28:07.