![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Acele fabrici si combinate de care amintiti au fost realizate in cea mai mare parte intre anii 1960-1989, deci daca e sa respectam adevarul istoric tot de comunisti! Principalii vinovati pentru distrugerea agriculturii si a industriei dupa 1990 sunt cei aflati la putere- începând de la Petre Roman la Emil Boc! Acum nu stiu ce functii a ocupat Victor ponta in aceasta perioada, dar nu tin minte sa fi fost ministru, secretar de stat sau director in vreo regie autonoma. Nu zic- a facut si el greselile lui, nu-l vad a fi bun ca presedinte, dar haideti sa-l judecam pentru ce a facut, nu pentru ce nu a facut! 2. Taierile masive de paduri dup 1990 au fost generate in special de idioata lege Lupu! Padurile nu trebuiau retrocedate sub nici o forma, fiind un bun national, ele trebuiau administrate numai de stat prin Romsilva 3. Dezastrul guvernarii Emil Boc este arhicunoscut! Situatia acelor companii nationale de care amintiti (CFR-Marfa, Posta Romana, etc) s-a inrautatit sub guvernarea lui Boc. Dezastrul de la CFR a inceput din anii 1997-1998, datorita mai multor facturi (scaderea volumului de marfa si calatori transportati, afacerile oneroase a directorilor CFR, lipsa investitiilor statului in infrastructura feroviara dupa 1990, concurenta neloiala a transportatorilor rutieri- favorizati in schimbul spagilor chiar de conducerea ministerului transporturilor, etc). 4. Despre viata personala a lui Victor Ponta nu are rost sa comentez 5. Vizita in China a fost o initiativa foarte buna! Atata timp cat reuseste sa atraga investitori puternici care sa vina in Romania, prea putin ma intereseaza daca acestia sunt din China, SUA, Rusia sau orice alta tara. Astazi China se prezinta ca o putere economica de prim rang in lume, si o colaborare romano-chineza nu poate fi decat benefica. Dupa logica dumneavoastra si SUA sau Germania, care intretin relatii economice foarte bune cu China, gresesc! 6. Relatii cu UE trebuie complet regandite. Tratatul de aderare a Romaniei la UE s-a semnat in conditii cu totul dezavantajoase pentru Romania (noi l-am semnat in genunchi practic, acceptând absolut orice, spre deosebire de Polonia, care a negociat la sange conditiile de aderare la UE!). 7. Situatia din Bulgaria nu este nici ea cu mult mai buna decat in Romania. Guvernul pro-occidental de la Kiev nu a reusit decat sa aduca Ucraina in pragul razboiului civil, bazandu-se in mod cu totul naiv pe vagi promisiuni a UE. In Moldova guvernul pro-occidental a avut initiative bune, insa deocamdata nu-l vad a aveea forta si hotararea a rezolva gravele probleme a Moldovei (dependenta energetica fata de Rusia, coruptia, nivelul de trai extrem de scazut) 8. In privinta revenirii Romaniei la un regim monarhic nu cred ca mai poate fi vorba vreodata de asa ceva! Poporul roman s-a pronuntat destul de clar in mai 1990 pentru un regim republican! Tot respectul pentru rolul istoric avut de monarhie in Romania, dar astazi ar fi anacronic un regim monarhic in Romania! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am citit ce susți și nu mă interesează polemica ta ieftină, deci nu doresc să-mi scoți paiul cât timp tu ești cu bârna roșie în ochiul drept pe post de lunetă crezându-te 'snaipăr'! Pe scurt: Dezastrul și criza din perioada Boc a fost făcut de Tăriceanu și PSD care-l susținea în parlament. Tăriceanu a tocat toți banii împreună cu PSD și a dus țara în deficit maxim și în proiecte fără fonduri, în lucrări care trebuiau plătite aruncând banii pe pomeni electorale la fel ca Ponta. Era criză în toată lumea și în toată europa, România era pe fundul gropii și nu mai putea plătii pensii și salarii pentru că nimeni nu mai împrumuta guvernul și puteam ajunge mult mai rău ca Grecia! Cu toate astea, BOC a tăiat salariile la angajații de la stat ca să nu facă disponibilizări, a făcut multe investiții, a adus bani europeni pe proiecte și a construit autostrăzi! Toate astea în plină criză când băcile își repatriau banii și a trebuit BNR să facă împrumuturi ca să poate lăsa băncilor bani să susțină economia. Ponta după ce a furat de la Ungureanu Boc ultima tranșă de 15% pentru reîntregirea salariilor de la stat, pentru că existau bani în buferul despre care s-a tot amintit, a folosit reîntregirea rămasă electoral dând-o ca mită în două tranșe electorale. A adus țara în recesiune și nu a făcut nicio investiție și nici autostrăzi ci a mai dat alte taxe nejustificat comparabile cu creșterea TVA și cu tăierea salariilor: acciza la combustibil și taxa pe stâlp. A scăzut TVA-ul la pâine demonstârndu-se că măsura a fost una electorală deoarece veniturile la buget au scăzut iar prețul a scăzut cu foarte puțin! Deci iată în condiții diferite unul a salvat românia și locurile de muncă și celălalt a disponibilizat, a închis fabrici ca Oltchim, CFR marfă... și a alungat toți investitorii! Deci cât timp nu dai dreptate acolo unde este dreptate nu pot să cred decât că ești ultraș roșu cu care nu sunt dispus să conversez pentru a nu mă lăsa păcălit de forumiștii ofițeri acoperiți ce sunt pe statul de plată al partidului roșu ce face plăți din bani publici! Last edited by vsovivivi; 29.10.2014 at 14:38:23. |
|