![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
* Aseară m-am nimerit în Bucureștiul vechi, pe Lipscani, Covaci etc. Am putut privi în liniște, privi și auzi, toată forfota străzilor înțesate de oameni vopsiți, fete cu coarne roșii, băieți cu fața înnegrită și dâre de sânge, precum și alte spectacole ale purtării citadine contimporane. Erau și copii... Micuții purtau măști sinistre și se amuzau când reușeau să mai sperie pe câte unul. Asta mi-a plăcut, pe undeva... Am zâmbit de câteva ori, surprinzînd inocența puștilor, însă m-am întristat repede știind ce consecințe au de obicei astfel de glume, deocamdată nevinovate. Am constatat că oamenii petreceau în liniște, cu boielile lor pe față (oare nu-i ustură pielea? vopselele alea erau turnate cu toptanu pe pielea feței și a gâtului, bănuiesc că vor avea ceva iritații și mâncărimi astăzi ...), grupați în jurul unor mese ornamentate în acord cu momentul (bostani, anumite tipuri de lumânări, schelete artizanale etc.). Erau destui polițiști pe acolo dar păreau inutili - atmosfera era una de liniște și pace. Să fi fost acesta un moment din pleumbarea alaiului morții? Unii țin morțiș să creadă că da. Ca și cum alaiul morții nu s-ar întinde zilnic peste tot, în chipuri mult mai hâde (pentru cine are ochi de văzut și urechi de auzit) și mai semnificative. Confundăm aparența excentrică a simptomelor cu gravitatea semnificativă a semnelor discrete. Deh, duh de amatori și păcălici. Unui popor isteric îi vine ușor să se împartă în două: unii fac tam-tam cu măști pe care nici ei nu știu prea bine de ce le poartă (sugestie, comandă simplă, cerința grupului de apartenență etc.), alții fac zgomot pentru nimic sau pentru minor. Nu e nevoie să purtăm măști de drac sau chip de prost. Nu e nevoie să ne mai prefacem, ca și cum n-am fi deja, ascunși sub masca unei false imagini de sine. Suntem deja de mult ceea ce credem că doar mimăm azi, la ocazii. Dar nu voim să vedem, nu voim să luăm în considerare. Noi suntem ok, nu? Ceilalți e ca dracu. Niște posedați! Noi nu. Când de fapt fariseul interior nu iartă pe nimeni. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa e, aveti dreptate. Si Mihnea, si Cristian, si Ioan Cezar.
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 01.11.2014 at 17:47:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai ce-a scris Cezar mai sus apropo de demonizarea celorlalți.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragilor, ceea ce am vrut sa spun, pesemne intr-un mod prea complicat, este un adevar simplu: contrastul dintre cele doua sarbatori suprapuse.
"Mortii nostri sunt vii": aceasta este ideea All Saints Day. "Vii nostri sunt morti": aceasta este ideea Halloween-ului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 01.11.2014 at 15:28:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Cristian, asa e. Ai mare dreptate.
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 01.11.2014 at 17:44:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce sunt sau ce nu sunt ei nu scuza si nici nu justifica ce alegi,sau ai ales, sa devii tu.Cat de mult intelegi asta si cat de mult alegi sa traiesti in afara realitatii te priveste,eu nu sunt in masura sa iti judec alegerile,este problema ta.In rest numai bine din partea mea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai postez pe forum, iar tot ce am scris sterg si retractez.
Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 01.11.2014 at 17:45:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Că retractezi, e un lucru bun; că te retragi, asta face să pară că te-ai supărat - poate pe tine, poate pe forum; nu cred că pe noi, după cum te cunosc.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inaltarea Domnului la romani (datini, obiceiuri, traditii) | LapetiteMoc | Inaltarea Domnului | 5 | 28.10.2019 13:14:01 |
Obiceiuri de Craciun | costel | Craciunul - Nasterea Domnului | 6 | 18.12.2015 14:48:36 |
Obiceiuri de Rusalii | costel | Generalitati | 1 | 22.06.2013 18:10:32 |
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane | cristina.c | Generalitati | 5 | 09.04.2010 13:04:38 |
Obiceiurile de Paste sunt pagane? | Floar3 | Generalitati | 16 | 19.11.2009 19:26:42 |
|