![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar despre o implicare a fostei securitati in aceste evenimente nu exista nici o dovada si pur si simplu nu aveea cum. Departamentul Securitatii Statului fusesera desfiintat prin decret CFSN ziua de 30 decembrie 1989, iar generalul Iulian Vlad arestat pe nedrept in acceiasi zi (nu cred ca era o "coincidenta" ca de fata in acel moment se afla si atasatul militar sovietic la Bucuresti! De altfel Ion Iliescu ar trebui sa raspunda pentru cateva initiative cel putin dubioase din timpul revolutiei- generalul Stefan Gusa si generalul Ion Hortopan au spus ca au fost de fata cand Ion Iliescu ar fi solicitat 'sprijin militar sovietic", refuzat insa de Gorbaciov- acesta spunand "va ajutam cu orice, mai putin trimiterea de trupe")!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1) e greu de crezut că, în ciuda scăpării de sub control, cum spuneți, a situației de moment, statul român nu avea capacitatea de a mobiliza forțe polițienești care să restabilească ordinea și liniștea publică; 2) Președintele poate solicita intervenția Poliției și Armatei, în caz de urgență și de gravitate deosebită pentru securitatea țării; iar o intervenție eșuată momentan nu înseamnă că este imposibilă o redecizie și o remobilizare adecvate noilor date ale situației; 3) în piață nu se aflau trupe KGB și elitele comando internaționale specializate în destabilizarea unei națiuni, ci o mulțime de oameni confuzi și isterizați, sugestibili și agresivi, dintre care o parte erau agitatori de meserie și atât; 4) nici un Președinte nu poate accepta (cu atât mai puțin să mai și gratifice public, cu o lașitate deplorabilă care s-a crezut înaltă diplomație) ca, în locul mobilizării forțelor de ordine ale Statului, să intervină o parte a populației civile împotriva altei părți a populației, în forme atât de brutale; facilitînd mizeria mineriadei, riscînd imaginea unui posibil război civil, Președintele democrației noastre abia născînde s-a descoperit pe sine în latura lui morbidă și impotentă, ba chiar distructivă pentru popor, s-a discreditat complet și a lăsat o moștenire urâtă, un mare scuipat pe obrazul poporului care îl creditase cu statutul de lider potent. Nu mai pomenesc de impresia pe care abia renăscuta Românie a făcut-o în ochii lumii... Prin deciziile sale catastrofale, Ion Iliescu e deturnat istoria noastră spre încă o fundătură și spre haos - din care iată că nu am ieșit nici azi și, probabil, nu vom ieși prea curînd. Destinul unui popor nu se înalță cu brute și cu măsurile urii viscerale, nici cu falsificarea și otrăvirea valorilor morale. Ion Iliescu nu s-a ridicat la demnitatea rangului său, din nenorocire pentru noi toți. Dar cred că este în continuare reprezentativ pentru majoritatea românilor. Last edited by Ioan_Cezar; 02.11.2014 at 02:30:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Guvernul Roman a fost dat jos , in prima mineriada, deoarece intentiona atunci sa taie fabricile si uzinele sa la vanda la fieri vechi, si sa vanda resursele tarii Occidentului, refuzand sa imparta spaga cu PDSR.Atunci Iliescu a chemat minierii(bineteles sub alte pretexte) ca sa dea jos guvernul Roman, astfel incat oamenii lui Iliescu sa taie fabricile si uzine si sa vanda resursele tarii, Rusiei. Pana la alegerile din 96, Iliescu si ai sai au cam terminat de pus pe butuci toata industria , urmand sa vanda resursele tariile Rusiei. La alegerile din 96 a castigat Constantinescu, reprezentat al fortele de dreapta si centru-dreapta.Omenii lui Constantinescu au incercat sa vanda Occidentului ceea ce oamenii lui Iliescu au incercat sa vanda Rusiei:resursele naturale. (Constantinescu si-a dat seama de chestia asta si de aceea a parasit lumea politica.Si-a dat seama ca fost folosit pentru ca altii din umbra sa faca acelasi lucruri) Cand Iliescu a vazut ca CDR incearca sa vanda "munca" PDSR-ului, a chemat iarasi... mineriada.Numai ca minierii au fost opriti inainte de a veni in Bucuresti. (parca am fi intr-un film cu prostii ![]() Apoi la algerile din 2000 , cand a venit la putere iarasi Iliescu, Nastase a incercat sa vanda resursele tarii iarasi, Rusiei. In 2004 cand a venit la putere Base, a incercat si el sa vanda resursele tarii Occidentului.Dar ca sa faca asta, Base a decis sa nu repete greseala lui Constantinescu.Si s-a apucat sa "decapiteze" inamicul numit PDSR, astfel incat sa nu aiba nici un obstacol, in vanzarea resurselor tarii. In 2009, cand Geoana a castigat alegerile , Occidentul a intervenit in forta si a schimbat peste noapte voturile, astfel incat resursele acestei tari sa nu ajunga pe mana Rusiei, ci in mana lor. SI ne-am pomenit peste noapte iarasi cu Base.Apoi nebunuia a reinceput. In 2012 cand a fost aceea "rascoala" din ianuarie, Base s-a temut ca PSD-ul (vechiul PDSR) va profita de aceste circumstante pt a da o lovitura de stat prin care PSD-ul va ajunge la putere ca sa vanda resursele tarii Rusiei. Problema este ca acum PSD nu mai dorea sa vanda resursele tarii Rusiei ci Occidentului.Astfel oamenii lui Base si oamenii PSD-ului s-au intrecut in oferte care mai de care mai atractive, ca sa vanda acelasi resurse ale tarii aceluiasi cumparator:Occidentul. Din aceasta cauza , Base spunea ca referendumul de demitere a fost "lovitura de stat" sau ceva de genul. Nu dorea sa aiba "concurenta" la depunerea "ofertelor" de vanzare a resurselor naturale. Cert este ca din tot aceste intamplari , un lucru este clar: Rusia a fost scoasa din potentialii clienti, iar pe scena politica romaneasca nu exista(momentan) un partid care se promoveze/apare interesele Rusiei. Acum Occidentul avea de ales dintre doi ofertanti:Base care avea o popularitate scazuta, si PSD-ul care avea o popularitate in crestere. UE a mers pe mana lui Base (invalidand referendumul), nu pentru ca Base a fost mai convingator, ci pt ca partidul lui Base de atunci , avea posibilitatea de a contribui cu un numar semnificativ de parlamentari europeeni , afiliati grupului politic din care facea parte si partidul lui Angela Merkel(PPE-ul). Adica Base putea sa-i dea lui Merkel acei parlmentari de care grupul PPE avea nevoie.Si atunci Merkel a facut troc cu Base:invalidez referendumul dar tu in schimb imi dai acei parlamentari.Lucru care s-a si intamplat. Problema este ca lui Merkel nu i-a placut modul lui Base de a face politica. Si atunci Merkel s-a indreptat catre alt politician.Cel cu 6 case care nu poate formula fraze in limba romana fara prompter.Merkel l-a lasat pe Base din brate. In acelasi timp PSD-ul i-a convins pe americani ca el(PSD) este candidatul cel mai bun pt a vinde resursele tarii. Asadar pe esicherul politic avem o grupare care a promis vinderea resurselor tarii pt UE si o grupare care a promis vinderea resursele acestei tarii catre americani. Practic UE si americanii se "bat" pe resursele acestei tari. Acum, indiferent cine va castiga alegerile, un lucru clar este:vor fi locuri de munca. dar nu pe modelul pe care romanii aspira ci pe modeulul chinezesc.Adica majoritatea romanilor vor avea loc de munca,rata somajului va scadea, dar insa remunaratia va fi mica, mult sub valoarea muncii depuse. Exact cum in China, Beijing-ul reprezinta "elitele" si locul unde se fac politicile pentru China, celelalte provincii find efective lagare de munca, exact asa va fi si in Europa:Statele dezvoltate din Europa vor fi "Beijingul Chinei" iar statele din fostul bloc sovietic de Est:Romania, Bulgaria, Ucraina, Serbia, etc vor fi lagarele de munca pentru Europa.(un fel de Auschwitz si Dakau ecomomic):adica locuri de munca multe, cu program 12 ore/zi dar remunarate la o valoare adevarata a unei munci de 4 ore /zi. Bun-venit in al 4-lea Reich(Arbeit macht frei, 4th edition). Dar Rusia nu va sta cu mainile san si va profita de valul de nemultumire imens care vor fi in aceste state, inclusiv in Romania. De aceea eu ma astept ca in 2015-2016 sa reapara partidul comunist, cu noi Lenini.Si veti vedea si nu veti crede ca acelasi sloganuri bolseviste vor fi iarasi la moda, si lumea va crede iarasi in ele.Si iarasi va incepe nebunia din perioada postbelica. Cei care vor fi impotriva vinderii resurselor naturale vor fi clasificati drept teroristi care atenteaza la "statul de drept" avand legaturi imaginare cu alte grupuri teroriste /sau vor fi etichetati drept agenti al Rusiei si vor fi bagati toti in aceiasi oala. (Si istoria se repeta iarasi) Si asta se va intampla pt ca singurul mod in care Rusia se poate proteja de UE sau altii(care vor sa-i fure resursele naturale) este sa impuna o zona tampon, intre Rusia si Occident.Rusia nu va permite ca ea sa devina Irak 2 sau Iran 2 sau Siria 2. Aceasta zona tampon vor fi aceste state:Romania/Ucraina/Serbia/Grecia/Moldova/Georgia/Uzbekistan/Etc. Adica ceea ce s-a intamplat in Ucraina a fost un test, care va fi extins si in aceste state. Vin 20 de ani de scrasniri de dinti si de inghetat in case. (pt ca vor fi gaze disponibile dar nu pt populatie ci pt urmatoarele razboaie) (Si iarasi istoria se repeta). Florin, ziceai intr-un alt post ca ai 32 de ani, eu sunt mai tanar ca tine si nu-mi vine sa cred ca si cei apropiati de varsta mea cat si ceialalti mai batrani, toti dorm acelasi somn: somnul ratiunii, care naste monstrii. Dar pana atunci, considerati cele de mai sus, o poveste horror sau un cosmar imposibil de realizat: http://www.youtube.com/watch?v=iCQ0vDAbF7s ![]() ![]() ![]() PS:Florine, cand te rogi lui Dumnezeu, incearca sa-l rogi si urmatoarea chestie: "Da-mi Doamne la tinerete, intelepciunea de la batranete".Eu i-am cerut acest lucru, si din moment ce Mi-a deschis ochii vad realitatea atlfel. Cu totul altfel( "Shiny Happy People...", lalala, "Shiny Happy People...") Last edited by oaie_cugetatoare; 02.11.2014 at 09:14:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Inclusiv oile; dar numai pe cele cugetătoare; și numai dacă am pentru ce.
|
|
||||
|
||||
![]()
EXIT-POLL Digi24 IRES. REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014:
Victor Ponta: 41,5% Klaus Iohannis:31,2% Călin Popescu Tăriceanu: 5,3% Elena Udrea: 5,1 % Monica Macovei: 4,5% Kelemen Hunor: 3,5% Dan Diaconescu: 3,3% Corneliu Vadim Tudor: 2,9% Teodor Meleșcanu: 1% William Brânză: 0,5% Gheorghe Funar: 0,5% Zsolt Szilagyi: 0,5% Constantin Rotaru: 0,1% Mirel Mircea Amariței: 0,1% Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) este condus de sociologul Vasile Dâncu. El este membru PSD și fost senator. Cel mai recent sondaj al IRES, comandat de Digi24 pentru ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014,arată că primele locuri sunt ocupare de candidații Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) și Klaus Iohannis (PNL), aceștia fiind urmați de Elena Udrea și Monica Macovei. În timpul campaniei electorale, IRES nu a avut contracte cu partidele politice. A primit însă, în an electoral, contracte ministeriale. În luna iulie, institutul a furnizat,[COLOR=#000000] la comanda Ministerului de Interne, o cercetare despre imaginea ministrului Gabriel Oprea, unul dintre liderii Alianței PSD-PC-UNPR care îl susține pe Victor Ponta în alegerile prezidențiale.[/COLOR] Din datele de la Registrul Comerțului, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie SRL le aparține lui Vasile Dâncu (85%) și Elenei Grigore (15%). În anul 2013, compania figura cu 48 de salariați. EXIT-POLL Digi24 IRES. REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sondajele IRES din timpul campaniei electorale arată că doi din trei români vor participa duminică la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 și că 70% dintre cei intervievați știu ce vor face în ziua alegerilor de acum o lună. EXIT-POLL Digi24 IRES. REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. IRES nu este singura casă de sondare a opiniei publice care trimite REZULTATE EXIT-POLL pentru ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Orice entitate poate face asemenea sondaje, cu precizarea că în zona de protecție stabilită de BEC, de 500 de metri în jurul secțiilor de vot, pot acționa doar operatorii entităților acreditate. IRES a fost acreditat de BEC.
|
|||
|
|||
![]()
Deci, alegerea este intre un protestant si un spion plagiator.
Va urez multa intelepciune pe 16 noiembrie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate, de intelepciune avem nevoie, noi, acest popor nefericit-nu-doar-din-vina-altora. Dar pentru asta trebuie sa alergam in Biserica si in biserici, schituri, maanastiri, locuinte proprii, sub cerul liber, si sa ne rugam cu zdrobire de inima. Avem insa cam multa mandrie. Duhovniceste, este un cancer pentru oricine; lumeste, este total nejustificata in cazul Romaniei si romanilor. Cum procedam? |
|
||||
|
||||
![]()
Ii inteleg pe cei care au votat cu Ponta. Cu Iohannis. Chiar si pe cei care s-au lasat prostiti de Monica Macovei. Sau care mai spera ceva de la Tariceanu. Ori de la Melescanu.
Dar nu inteleg cum poate vota cineva cu Udrea. Profilul psihologic al cuiva care pune stampila pe Udrea imi scapa. Acelasi lucru e valabil si pentru alegatorii lui Dan Diaconescu. Omul e un caz clinic. Cu cei ai lui Vadim m-am obisnuit: deja are un mini-electorat traditional de nostalgici. De aceea, ca voteaza cineva cu Vadim nu ma mai mira. Dar cum poti vota cu ceilalti sonati si toante ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|