Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2014, 23:05:02
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca daca candida Ion Iliescu la presedentie castiga detasat! Ca atributii strict a presedintelui- prestanta, demnitate, reprezentarea statului in relatiile externe, neimplicarea in scandaluri de coruptie- Ion Iliescu in anii 1992-1996 si 2000-2004 a fost mult peste Ponta sau Iohannis!
Vechi 02.11.2014, 23:34:17
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Cred ca daca candida Ion Iliescu la presedentie castiga detasat! Ca atributii strict a presedintelui- prestanta, demnitate, reprezentarea statului in relatiile externe, neimplicarea in scandaluri de coruptie- Ion Iliescu in anii 1992-1996 si 2000-2004 a fost mult peste Ponta sau Iohannis!
Mai ales ca a fost foaaarte bun prieten cu minerii.
Vechi 03.11.2014, 00:15:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci, alegerea este intre un protestant si un spion plagiator.

Va urez multa intelepciune pe 16 noiembrie.
E mai bun un neamt care să aducă un suflu nou si să facă ordine in România, fie el si protestant. N-ar fi nici primul, dealtfel (vezi Carol I, Ferdinand I). Eu n-am votat în turul I, oricum alegerile din exterior au fost organizate dezastruos. Încă o bilă neagră pentru Ponta si aparatul MAE. Pentru turul II însă deja am făcut planul să mă înarmez cu răbdarea de a sta la coadă ore întregi pentru a putea vota.. ah, si să nu uităm că nu patalamaua te face ortodox sau protestant, ci viata si faptele.
Vechi 03.11.2014, 08:07:04
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
E mai bun un neamt care să aducă un suflu nou si să facă ordine in România, fie el si protestant. N-ar fi nici primul, dealtfel (vezi Carol I, Ferdinand I). Eu n-am votat în turul I, oricum alegerile din exterior au fost organizate dezastruos. Încă o bilă neagră pentru Ponta si aparatul MAE. Pentru turul II însă deja am făcut planul să mă înarmez cu răbdarea de a sta la coadă ore întregi pentru a putea vota.. ah, si să nu uităm că nu patalamaua te face ortodox sau protestant, ci viata si faptele.
Sa gandeasca toti ca tine, si o sa ajungem departe.
Vechi 03.11.2014, 11:09:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
E mai bun un neamt care să aducă un suflu nou si să facă ordine in România, fie el si protestant. N-ar fi nici primul, dealtfel (vezi Carol I, Ferdinand I).
Carol I, ca si Ferdinand, erau catolici. Amandoi s-au casatorit catolic, cu printese protestante, casatoriile lor mixte avand acceptul autoritatii ecleziale. Ulterior, amandoi au fost excomunicati, fiindca si-au botezat copiii in religia ortodoxa. Acesta a fost motivul pentru care Casa Regala de Hohenzollern-Siegmaringen le-a ridicat dreptul de a folosi acest nume, si ei au adoptat numele de Casa de Romania. Regele Ferdinand, caindu-se, a cerut si a dobandit iertarea papala inainte de a muri. A avut si tara noastra Canossa ei. Regele a fost spovedit si impartasit, murind in comuniune cu Papa, ca un bun catolic.

Carol al II-lea de Romania si fiul sau, Mihai au fost botezati ortodox.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 03.11.2014 at 11:14:03.
Vechi 03.11.2014, 11:19:58
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Regele a fost spovedit si impartasit, murind in comuniune cu Papa, ca un bun catolic.
Doamne ajută-ne să trăim și să murim în comuniune cu Hristos!
Vechi 03.11.2014, 11:20:08
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Sa gandeasca toti ca tine, si o sa ajungem departe.
Asa este. Ea a ajuns deja.
E in USA.
Vechi 03.11.2014, 11:58:42
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking

Cineva va facut in urma cu putina vreme o glumita destul de sadica: daca iarna asta va fi grea, presedintele intregii Europe va fi V. Putin !

Pe mine sa ma iertati ca sunt pe dinafara, ieri nici nu stiam cine e principalul contracandidat al opozitiei ( ,a asteptam sa fie liberal sau pd-ist, recte Tari sau Udrea).... asa ca nu stiu nici mare lucru despre dl Putin, decat ca e rus si teoretic ortodox. Dc e de dr sau stg, habar n-am.Din pacate sofismele nu fct intodeauna, decidc rus = ortodox, si totodata rus = comunist, totusi comumist nu = intotdeauna crestin; cat despre comunismul primar cel conceput de Marx, iarasi nu a fost niciodata presupus sa fie dictatura, sau antideocratic, dar, din pacate, cam asa a fost...

Se spune despre doctrina lui Marx ca ar fi o utopie, iar ceea ce s-a intampkat ulterior in tarile fost comuniste, a fost o pervertire a doctrinei, o manipulare a acesteia in scopuri antidemocratice, dictatoriale.
La fel poate ar spune unii si despre crestinism, ca ar fi doar o utopie...la fel ca si islamul sau budhismul, si capolitica statelor aasazis crestine/islamice ar fi o pervertire, o manipulare a acestor doctrine.
Asadar, mintea mea imi spune ca religia unui popor nu este totdeauna egal cu politica facuta la un moment dat de reprezentantii, conducatorii acelui stat...

Last edited by fallen; 03.11.2014 at 13:13:59.
Vechi 03.11.2014, 12:01:38
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit Sperante pentru romanii din diaspora

Citat:
Eu n-am votat în turul I, oricum alegerile din exterior au fost organizate dezastruos. Încă o bilă neagră pentru Ponta si aparatul MAE. Pentru turul II însă deja am făcut planul să mă înarmez cu răbdarea de a sta la coadă ore întregi pentru a putea vota.. ah, si să nu uităm că nu patalamaua te face ortodox sau protestant, ci viata si faptele.
Institutul pentru Politici Publice cere vot prin corespondenta pentru romanii din diaspora si anunta ca ofera asistenta juridica gratuita oricarui roman din afara care da in judecata Ministerul de Externe
Mai multe:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-...ul-externe.htm
Vechi 03.11.2014, 13:19:31
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

In alta ordine de idei, ma gandesc ca daca presedintele e protestant, nu inseamna ca va desfiinta Biserica Ortodoxa; ce Dumnezeu, nici comunistii n-au facut-o...( si chiar dc ar fi asa, tot noi am avea de castigat: cand vom fi in dizgratie, sau in ilegalitate, lumea ne va iubi mai mult, pt ca vom deveni noi " protestantii" :))
Pe de alta parte, cu totii observam ca Occidentul e protestant ( Germania, Anglia, America), si, cu toate astea, dpdv al progresului si economiei, sunt cu 1000 ani inaintea noastra, deci...poate ca traditionalismul, " ortodoxia", nu ar trebui sa influenteze aceste progrese, in sensul ca sa le tina pe loc, in intuneric si ignoranta, ca in Evul mediu..( lumea, atat cea atee cat si cea protestanta, asa zice despre noi ...)
Acum nu stiu ce zic nici despre valorile noastre actuale, poate multi dintre noi vrem si " cu sufletu-n rai", si cu " sacii in caruta"( progres, confort, buna stare, etc)...
Sau poate ca chiar nu are, sau nu ar trebui, vreo legatura una cu alta...
Si mai e un aspect care mi-e neclar: progresul occidental il asociez totusi cu Protestantismul din Anglia, Germania ( lutheranismul, anglicanismul), si nu cu cel care e pe la noi ( penticostalii si adventistii nostri)...acum nu stiu dl candidat la presedentie, exact carei confesiuni apartine...
Cat despre ceilalti candidati, ortodocsi deatfel, diferentele dintre dansii is destul de semnificative: atat dl Ponta, cat si dna Udrea, impreuna cu dl Basescu, au mers la manifestari ortodoxe, desi reprezinta doctrine diferite (zica-se); drept pt care stiti lumea ce zice despre dansii? Ca ambii is ipocriti si merg acolo doar de ochii lumii, pt voturi :)
Atat dl Becali, cat si dl CV. Tudor, sunt ortodocsi convinsi, in ciuda diferentei culturale enorme ( unul are doctorat, celalalt abia a luat bacul); unul se lauda cu nu stiu cate amante, altul este la puscarie pt varii infractiuni; oricum nici unul nu a inspirat suficienta incrdere cat sa ia mai multe voturi, unul pt ca e considerat incult+ infractor, altul pt ca lumea se teme ca ar fi prea extremist, dictatorial, antidemocratic.( eu totusi ma intreb si ma mir ca dl Vadim nu are mai multi sustinatori printre cei mai ortodocsi dintre dvs)

Last edited by fallen; 03.11.2014 at 13:44:56.
Subiect închis