Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2014, 16:11:15
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Acei oameni aveau frica lui Dumnezeu și rostirea Numelui lui Hristos nu se făcea crispat ca azi, ori fanatic, ci firesc, cu dulceață și bucurie.
Test pentru clasa pregatitoare!
Incercuiti cuvantul care nu se potriveste in urmatoarea serie:

frica, firesc, dulceata, bucurie.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 16:29:16
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Test de cunostiinte biblice elementare:ce inseamna frica de Dumnezeu in conceptia crestina.Baiete te faci de ras.Nu mai scrie prostii,Ioan a spus bine ce a spus,dar pt ca tu esti strain de credinta debitezi prostii.Incearca sa te controlezi,pe cat posibil,desi nu as miza prea mult pe aceasta capacitate a ta.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 16:29:50
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Cine pe cine obliga?
Azi raspund multor intrebari: Ministerul Invatamantului ii obliga pe elevi sa paticipe la orele de religie, tinute de catre reprezentanti/numiti ai Bisercii Crestin-Ortodoxe Romane.

Scandalul a inceput in momentul in care institutiile scolare si-au declinat responsabilitatea fata de elevi in timpul in care elevii nu participa la aceste ore. Cu alte cuvinte, parintele isi trimitea copilul la scoala dar era direct responsabil pt. ce facea acesta atunci cand nu participa la orele de religie. Initial, solicitarea a fost ca orele de religie sa fie la inceputul sau sfarsitul orelor de curs. Un profesor din Buzau a decis sa mearga mai departe.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 16:43:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ți-a zis și Pelerinul că te faci de râs: nu obligă nimeni pe nimeni.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 16:52:12
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Test de cunostiinte biblice elementare:ce inseamna frica de Dumnezeu in conceptia crestina?
In majoritatea credintelor presupune pedeapsa crunta atunci cand Ii iesi din cuvant sau Il superi. Potop, ursi care te manaca* si multe alte fapte demne de un zeu in fata caruia trebuie sa tremuri. Am inteles eu gresit?

Va referiti la Dumnezeul din cauza/datorita caruia au murit, cu aproximatie, 2.821.364 oameni, conform Bilbiei si 24,994,828 conform estimarilor (ex: aproximatii pt. Potopul lui Noe).

Daca doriti facem calcul la sange, cum se spune, pe versetele Bibliei.

Preferata mea: Regi 2:23-24 (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/regi-2/2/)

23. De acolo s-a suit la Betel. Si pe cand mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate si si-au batut joc de el. Ei ii ziceau: "Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!"

24. El s-a intors sa-i priveasca si i-a blestemat in Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure si au sfasiat patruzeci si doi din acesti copii.

M-am simtit vizat, ca si eu faceam misto de un batran din cartier. Evident greseam, dar nu stiam ca alti colegi de-ai mei, la fel de tineri si jucausi, au fost mancati de ursi din acest motiv.

Am fost si eu crestin. Tremurau chilotii pe mine vreme de o saptamana dupa fiecare mastrubare. Nu va referiti la frica aia despre care vorbesc si eu? Pacat! Despre frica aia as fi vrut sa vorbim.
Da' nu e nicio problema. Vorbiti intai despre frica la care va refereati dumneavostra si vorbim apoi si despre aceea, reala, mai putin filosfica, despre care vorbeam eu.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 17:00:46
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Toți oamenii "mor" doar din cauza lor.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 17:01:16
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Imi pare rau pt baietii si fetele pe care ii cunosc si s-au chinuit atata sa ajunga profesori de religie ... ar fi bine daca totusi ar putea preda alte materii...unul dintre ei ajunsese chiar diriginte la o clasa de a IX a, ce o fi facut, oare preda altceva ???
Pe de alta parte poate e mai bine pt ca acum predau numai copiilor care chiar vor sa invete asa ceva, pt ca inainte erau supusi la umilinte cumplite, mai ales fetele, si mai ales de catre elevii mai mari, de liceu ( si din licee mai " de cartier")...
Ar mai fi varianta sa predea doar in institutiile de invatamant teologic, dar astea sunt putine. Mai mult de atat, insa, sunt si alte facultati la care se studiaza religia, de ex la arte plastice, sau chiar si la drept am inteles...
Plus ca e important de cunoscut ( religia " universala"), chiar si ca cultura generala, nu e musai sa ii catehizeze pe elevi, asta se face la biserica, fiecare la a lui...eu ina de ex nu am apucat sa fac religie, nici in scoala nici in liceu, dar tot am mai aflat cate ceva pe la istorie, istoria artei mai ales, si chiar literatura...unde mai pui ca si la filosofie ar trebui studiata si religia, zic eu...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 17:03:23
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Am fost si eu crestin. Tremurau chilotii pe mine vreme de o saptamana dupa fiecare mastrubare.
Și de când ai renunțat la eticheta de creștin te masturbezi fără nicio grijă, nu?
Vechi 14.11.2014, 17:04:33
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

După cum scrie, din păcate da.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2014, 17:09:43
Inorogul
Guest

Implicit

Cu un Dumnezeu care ia partea unui combatant in razboi afli ca ai iesit din cazarma gresita si ca ai la gulerul tuncii o emblema care Lui nu Ii face deloc pe plac. Ce conteza ca tu executi niste ordine si ca ai fi executat daca nu ai face-o? In plus, tu crezi tot timpul ca faci parte din armata castigatoare. Irelevant!
Reply With Quote
Răspunde