Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2014, 21:14:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

- Cum poți să fii plin de Dumnezeu s™i plin de bucurie?
- Dacă ești plin de Dumnezeu, ești plin de bucurie. Și numai dacă zici €žDoamne!€ cu toată prezența ființei tale, ești plin de bucurie, pentru că numele €žDoamne€ este aducător de bucurie. Numai că mulți dintre noi, multă vreme, nu știm ce este bucuria. Bucuria nu ține de ce facem, de ceea ce avem sau ni se întâmplă. Bucuria ține de a fi s™i a fi înseamnă comuniune cu Cel Ce Este, iar nu a face ceva sau a avea! Bucuria de a fi cu Dumnezeu este ca bucuria îndrăgostitului. Când ești îndrăgostit ești bucuros, dar nu înseamnă că nu ai necazuri. Dacă ești îndrăgostit și ai luat patru la un examen nu ești bucuros că ai luat patru, ești bucuros că ești îndrăgostit, nu? Și ești necăjit că ai luat patru. Putem să avem necazuri dar, în același timp, să fim în bucurie. Aceasta ne aduce Dumnezeu: o bucurie pe care n-o ia nimeni și nimic de la noi. Atunci vom cunoaște cuvântul lui Dumnezeu: €žÎn lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea!€. Nu fugiți de necazuri și nici nu le căutați și nici nu treceți peste ele - că mulți zic: €žLas' că trec eu și peste asta!€ - Dacă ai trecut peste, ți se va întâmpla iarăși. Adică îți vei produce sau vei atrage iarăși la tine acel necaz din care poți învăța ce anume ai nevoie să schimbi la tine. Doar vedeți că ni se întâmplă deseori același fel de necaz. Spunem: €žParcă-i un făcut!€. E chiar €žun făcut!€ Este un fel al meu de a face lucruri care provoacă o anumită situație. Asta trebuie să descopăr. Asta trebuie să învăț. Și învăț dacă înțeleg ce voiește Dumnezeu de la mine în acel necaz. Așadar să treceți €žprin€! Aceasta este trăirea necazului ca întâlnire cu Dumnezeu Care dorește să-mi dăruiască și mie biruința Sa asupra lumii care încearcă să mă țină captiv!

Monahia Siluana Vlad

Last edited by cristiboss56; 14.11.2014 at 21:18:24.
Reply With Quote