19.01.2008, 07:20:46
|
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 13.01.2008
|
|
Citat:
În prealabil postat de valimarin
Citat:
În prealabil postat de corbu
Citat:
În prealabil postat de alynnna
Corbule, daca ai intr-un scaun cu rotile asteptand pe cineva milostiv sa te scoata pana la biserica?:( Daca, internetul si televizorul ar fi singurele modalitati de a fi in contact cu lumea?:( Daca, ai dori sa citesti mai mult dar familia fiind prea ocupata, uita sa te intrebe ce ti-ai dori?:(
|
Aici trebuie sa se simta direct prezenta printre enoriasi si in viata enoriasilor a preotului, care nu trebuie sa se limiteze, ca un simplu functionar, la slujbele programate in Biserica. Preotul trebuie sa fie pastorul comunitatii, in comunitate. Pentru asta trebuie sa i se simta prezenta zilnic in sanul comunitatii, nu numai in Biserica; sa cunoasca parohia cu toate problemele ei, cu toate paturile ei sociale, sa se coboare sau sa se ridice la nivelul fiecaruia si sa-l indrume in calea spre mantuire, inclusiv pe cei bolnavi si fara ajutor, care nu trebuie sa ajunga sa tanjeasca dupa slujba din Biserica. Cuvantul Domnului este altfel primit cand te intalnesti direct cu preotul, nu prin intermediul mijloacelor mass media ( radio, tv, internet, difuzoare).E rolul preotului in societate, nu a mass mediei. De aceea am postat, fiindca mi se pare ca prin folosirea miloacelor mass media de catre preoti se produce de fapt efectul invers celui scontat, adica instrainarea de Biserica si de ideea de comunitate in credinta.
|
draga CORBU,constat ca esti pus pe criticat; nimic nu-ti convine. Mai intai intrbi daca poti sa fi un bun crestin stand acasa si ASCULTAND slujb, apoi critici preotul care nu sta zi de zi si ceas de ceas, printre enoriasi. dragul meu ,hai sa nu mai criticam; de ce trebuie sa cautam "nod in papura" ? HAI SA NE VEDEM MAI INTAI PACATELE NOASTRE . tu cunosti viata de preot ?; tot timpul sunt pe drumuri ; fie la o sfestanie, fie la spovedanie, lu slujba,si nu le enumar (apropo sti cate slujbe se fac intr-o saptamana ?),la parastse, la botez, la cununii, la sfintiri etc, etc, apoi mai au si program administrativ si multe, multe alte activitati pe care noi nu le putem cunoaste. CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE (PRIMUL) PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Nu sunt pe pe criticat de dragul criticatului sau a polemicii.Daca am gresit cu ceva fata de cineva imi cer scuze. In spiritul topicului : consider ca pentru a fi un bun crestin nu trebuie sa mergi numai la slujba de duminica, cum spune sofiaiuga; un bun crestin nu trebuie sa fie blazat si interiorizat, conectat la lumea reala prin mass media. Nu suntem in MATRIX. Cuvantul Domnului nu se invata si intelege prin invatamat la distanta sau cursuri fara frecventa.De aceea nu sunt de acord cu folosirea mijloacelor mass media de catre Biserica. Copilul meu, in ziua de azi, poate, printr-o simpla apasare de buton (telecomanda sau tastatura) sa acceseze orice cult, orice propovaduitor, bine sau rau intentionat. Cum sa discearna ce e bine si ce rau, prin discutii pe mess? E suficienta indrumarea din familie?
De aceea nu sunt de acord cu tipul de preot-functionar, preot D.J., a carui aparitie printre oameni devine o curiozitate in cartier/parohie, nu o prezenta respectata si coagulanta.Un bun crestin este si militant si practicant.
|