Citat:
În prealabil postat de crinrin
N-ati observat, in primul rand trebuie sa marturisiti carei credinte apartineti. Da?!!
Am eu o banuiala ca si daca ati preciza, poticneli de genul asta tot vor fi.. Daca veti spune ca sunteti ortodox, se va mai trezi cineva sa va intrebe cu naduf: "Ce-s toate intrebarile astea?! Te dai ortodox, ha??? Dinozaurii nici n-au existat! Vorbesti prostii!" :))
|
:)) Daca cei de religie ortodoxa trec usor peste "maruntisurile" pe care le tot invoca, pot spune ca nu sunt ortodox, desi am fost botezat intr-o biserica ortodoxa, prin urmare apartin acestei comunitati. Insa, nu vad ce relevanta ar avea pentru raspunsul care l-am cerut, vizavi de subiectul ales. Oare daca precizam carei religii apartinem, se rezolva mai usor nelamuririle, sau mai stiu eu ce? Nu, in cazul in care mesajul esential si de baza al Domnului nu este deformat si diferit in conceptia bisericilor. Si ceea ce observ aici, si prin alte parti de altfel, este acela ca religia este considerata ca o apartenenta necesara pentru a fi inclus in planurile mantuirii. De ce asa? Oare nu pot fi mantuit daca nu ma consider ortodox, catolic, protestant sau mai stiu eu ce (privind spre invatatura mozaica, crestina)? Consider ca aceasta repugnanta pe care o arata unii in privinta acestor intrebari, preocupari pe care ei le considera eretice, ratacitoare, este de-a dreptul penibila, avand in vedere secolul in care traim si profunzimea cu care se analizeaza fiece lucru spre a considera ulterior daca e o aberatie sau adevarul(desi rezultatul nu este totdeauna gasit). Cer din partea tuturor, chiar acestia fiind pocaiti convinsi, care nu vor sa auda cum e posibil inca sa crezi asa ceva ( privind spre lucrurile considerate ratacitoare ), o mai mare ingaduinta pentru largirea subiectelor dezbatute pe acest forum care se poate dovedi de o utilitate majora pentru vietile unora, printre care as vrea sa ma numar si eu.
Toleranta este aparenta, pentru ca fizic e imposibil sa opresti utilizatorul sa adreseze intrebarile. Odata ce este "intampinat" cu inversunare, cu o conceptie ingusta asupra celor din jur, normal ca apar astfel de probleme.
Vreau sa cred ca e un caz izolat, si nu se intampla asta adesea, dar pe strada se gasesc si oameni de acest fel, si in caz ca au uitat, Dumnezeu i-a lasat datori celorlalti cu explicatii in cazul in care credinta lor este temeinica.