![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Intrebarile mele nu sunt decat curiozitati de ordin juridic. Nu stiu daca biserica (nu ca institutie, ci ca lacas, de asta o scriu cu litera mica) are statul de "la mine sau la tine acasa". Acolo cred ca este o diferenta intre privat si public. Asta ar fi prima mea obiectie. A doua tine de notiunea de discriminare. Ea nu este echivalentul unui comportament inadecvat. Daca ii ingradesti accesul un bolnav de HIV intr-o institutie publica pe motiv ca nu subscrie regulamentului de ordine interioara, nu este discriminare. Dara daca il dai afara pentru ca are HIV, logic, vorbim despre o discriminare, chiar daca acest lucru este trecut in regulamentul de ordine interioara. E ca o clauza abuziva intr-un contract. Un contract sau un regulament de ordine interioara nu poate produce efecte mai presus de lege. Consider ca conditia de apartenenta la o religie anume, pentru a beneficia de un serviciu public nu poate fi trecuta in regulamentul de ordine interioara. Cred ca reprezinta o discriminare. Discriminare reprezinta o incalcare a legii. Faptul ca o institutie este autonoma, nu inseamna ca nu se supune legilor. Consider-o un fel de clauza abuziva, care incalca alte legi. Imi place modul in care oferi exemple si o sa incerc si eu. Degeaba scriu eu intr-un contract cu un partener: Art 2 din contractul 214/20.11.2014: "Susnumitul nu va plati TVA si va putea sa faca angajari fara carte de munca". Evident, nu produce niciun efect. |
|
|