Inorogule sunteti doi la pachet/pret de unul.Cine a stabilit regulile de moralitate pe care le aplici tu? Care este etalonul in functie de care judeci imoralitatea altora,desi termenul pe care il folositi amandoi este stupid in esenta de subiect.Cine a decis vreodata,o instanta civila daca vrei,ca regulile din adunarile crestine cu privire la femei sunt imorale sau discrimneaza?Exista o hotarare a unei instante civile (care se presupune ca judeca dupa alte criterii decat cele religioase)care sa condamne asa ceva si sa oblige adunarile crestine sa adopte alte reguli?Daca nu exista o sanctiune civila in ce baza judeci tu ca un ateu? In baza ar trebui sa ma intereseze ce crezi tu ca un ateu?Lipsit de relevanta pt ca a face parte dintr-o adunare religioasa tine de libertatea de constiinta a fiecaruia.Daca cineva accepta sa faca parte in acest mod si nici o instanta civila nu a sanctionat ( sa luam ca exemplu RO) regulile interne,obligand modificarea lor in mod expres pai atunci prietene nu ai habar de principii ale dreptului.Sa ma apuc sa-ti fac tie prezentari teologice care pana acum ai mai batut campii sferodoct ( vezi cazul Avraam)fara sa fi capabil sa aduci un singur comentariu decat opiniea ta personala..prietene te supraapreciezi,te crezi mai important decat esti.Daca iti inchipui ca pe un calvinist il intereseaza opinia unui ateu cu privire la Noul Testament esti rupt de realitate.Nu ne intereseaza in principal pt ca nu aveti expertiza necesara sa va pronuntati.Aa,daca simti nevoia sa vezi lucruri imorale,ca asa crezi tu,sa fii sanatos,este
problema ta,atat ai inteles tu.Din punctul nostru de vedere ce ai spus si tu si celalalt baiat este blasfemie,pt ca acele reguli au fost aplicate de Apostoli,sub calauzirea Duhului Sfant.Sa numesti asta ,,imoralitate" ests problema voastra,cu blasfemia nu se discuta,se respinge pe loc.
Cei care ti-au raspuns pana acum sunt ortodocsi.Ei,de felul lor,sunt mai blanzi si mai dispusi la lungi discutii.Eu sunt calvinist,sunt opusul lor,mult mai drastic,pentru noi cei ca tine se incadreaza foarte clar intr-o anumita categorie si exceptand situatia in care mila lui Dumnezeu va schimba, pentru ca asa hotaraste EL,sunteti liberi sa traiti in felul vostru,cu toate consecintele.Totusi daca reusesti sa faci o cat de simpla analiza la afirmatiile despre Avraam pe care le-ai facut s-ar putea sa ma intereseze opinia ta.S-ar putea pt ca din perspectiva mea pana acum nu ai facut proba bunei-credinte si nu am de gand sa-mi pierd timpul.Daca nu iti place perspectiva mea ai libertatea sa incerci sa-i convingi pe ortodocsii de ceea ce debitezi,poate sunte ei mai intelegatori.Cu mine nu te obosi,valabil si pt celalalt personaj la oferta ateista.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 25.11.2014 at 16:29:45.
|