Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2008, 20:13:19
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

nu cred ,CORBU ,caci DUHUL SFINT ESTE IN PRIMUL RIND IN BISERICA ,ACOLO UNDE SE ROAGA MAI MULTI.Chiar dc stati f. aproape de biserica ,dc nu mergeti nu e o scuza ca stati ,locuiti aproape ,ci o ACUZA! ATENTIE MARE la ispititorul!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 21:07:36
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corbu
Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
crestinul care incearca sa fie bun crestin MERGE LA BISERICA IN FIECARE DUMINICA,NU SUFERA SE PIETISM SI DE FALSA EVLAVIE,INCEARCA SA ELIMINE GRIJILE SI GINDURILE LUMESTI CARE II VIN IN MINTE IN TIMPUL SLUJBEI SI SA FIE F. ATENT si sa incerce sa inteleaga sfinta slujba, NU VORBESTE IN BISERICA in timpul slujbei,NU SE UITA LA FELUL CUM SINT IMBRACATI UNELE SAU UNII DINTRE CREDINCIOSI si evita sa judece pe cineva.Participa si la sf. maslu cind poate,se spovedeste regulat ,adica de cite ori simte ca il mustra constiinta.OOOOOOOOOOOOOOOO daca le-am face macar pe astea!!!
Va rog sa ma luminati: eu pot deveni un bun crestin daca nu mai merg la biserica, ci ascult slujbele de acasa - (locuiesc in apropierea unei biserici ortodoxe dotate cu statie de amplificare si difuzoare exterioare si orice zgomot din interiorul bisericii se aude si la mine in casa) - ma rog si ma inchin la icoanele proprietate personala?
nu corbu, nu poti deveni daca nu mergi la biserica pentru ca acasa nu te vei putea impartasi cu Trupul si Sangele Domnului
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 22:44:09
corbu corbu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2008
Implicit

sofiaiuga :
,,nu cred ,CORBU ,caci DUHUL SFINT ESTE IN PRIMUL RIND IN BISERICA ,ACOLO UNDE SE ROAGA MAI MULTI.Chiar dc stati f. aproape de biserica ,dc nu mergeti nu e o scuza ca stati ,locuiti aproape ,ci o ACUZA! ATENTIE MARE la ispititorul!'

seminaristul:
,,nu corbu, nu poti deveni daca nu mergi la biserica pentru ca acasa nu te vei putea impartasi cu Trupul si Sangele Domnului.'

Atunci care e rolul statiei de amplificare cu difuzoare exterioare? Nu are nici o legatura cu cele sfinte? Inseamna ca preotul greseste folosind-o, caci astfel nu atrage oamenii la Biserica, ci ii indeparteaza, creindu-le falsa impresie ca participa la slujba, chiar daca ei stau acasa facandu-si toaleta sau hranind pisica...???
Reply With Quote
Vechi 18.01.2008, 01:06:12
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Nu Corbu.Nu asa se pune problema.Statia de amplificare atentioneaza crestinii din imprejurimi ca Slujba a inceput deja,si ar fi cazul sa vina.Se mai foloseste statie atunci cand biserica este deja neincapatoare.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2008, 17:31:41
corbu corbu is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru
Nu Corbu.Nu asa se pune problema.Statia de amplificare atentioneaza crestinii din imprejurimi ca Slujba a inceput deja,si ar fi cazul sa vina.Se mai foloseste statie atunci cand biserica este deja neincapatoare.
Din pacate, am dreptate.Fenomenul folosirii mijloacelor mass media nu este specific zilelor noastre, el a inceput mai de mult sa indeparteze oamenii de Biserica- vezi si in ,,Titanic vals'de Tudor Musatescu, cand mama soacra asculta slujba de acasa in timp ce da in carti sau citeste in zat...Eu sunt de parere ca slujba trebuie sa se desfasoare numai in interiorul bisericii, fara difuzoare, atragand si inducand oamenilor suflul credintei prin contact direct vizual si auditiv. Folosirea mijloacelor mass media dilueaza mesajul sfant si transforma Tainele in simple curiozitati, perceptia generala fiind superficiala ca de transmisie de meci, concert monoton care poate fi intrerupt din butonul telecomenzii sau inchizand fereastra.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2008, 17:59:15
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Corbule, daca ai intr-un scaun cu rotile asteptand pe cineva milostiv sa te scoata pana la biserica?:( Daca, internetul si televizorul ar fi singurele modalitati de a fi in contact cu lumea?:( Daca, ai dori sa citesti mai mult dar familia fiind prea ocupata, uita sa te intrebe ce ti-ai dori?:(
Reply With Quote
Vechi 18.01.2008, 20:12:24
corbu corbu is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Corbule, daca ai intr-un scaun cu rotile asteptand pe cineva milostiv sa te scoata pana la biserica?:( Daca, internetul si televizorul ar fi singurele modalitati de a fi in contact cu lumea?:( Daca, ai dori sa citesti mai mult dar familia fiind prea ocupata, uita sa te intrebe ce ti-ai dori?:(
Aici trebuie sa se simta direct prezenta printre enoriasi si in viata enoriasilor a preotului, care nu trebuie sa se limiteze, ca un simplu functionar, la slujbele programate in Biserica. Preotul trebuie sa fie pastorul comunitatii, in comunitate. Pentru asta trebuie sa i se simta prezenta zilnic in sanul comunitatii, nu numai in Biserica; sa cunoasca parohia cu toate problemele ei, cu toate paturile ei sociale, sa se coboare sau sa se ridice la nivelul fiecaruia si sa-l indrume in calea spre mantuire, inclusiv pe cei bolnavi si fara ajutor, care nu trebuie sa ajunga sa tanjeasca dupa slujba din Biserica. Cuvantul Domnului este altfel primit cand te intalnesti direct cu preotul, nu prin intermediul mijloacelor mass media ( radio, tv, internet, difuzoare).E rolul preotului in societate, nu a mass mediei. De aceea am postat, fiindca mi se pare ca prin folosirea miloacelor mass media de catre preoti se produce de fapt efectul invers celui scontat, adica instrainarea de Biserica si de ideea de comunitate in credinta.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 00:38:08
valimarin valimarin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.04.2007
Implicit

Citat:
Citat:
Aici trebuie sa se simta direct prezenta printre enoriasi si in viata enoriasilor a preotului, care nu trebuie sa se limiteze, ca un simplu functionar, la slujbele programate in Biserica. Preotul trebuie sa fie pastorul comunitatii, in comunitate. Pentru asta trebuie sa i se simta prezenta zilnic in sanul comunitatii, nu numai in Biserica; sa cunoasca parohia cu toate problemele ei, cu toate paturile ei sociale, sa se coboare sau sa se ridice la nivelul fiecaruia si sa-l indrume in calea spre mantuire, inclusiv pe cei bolnavi si fara ajutor, care nu trebuie sa ajunga sa tanjeasca dupa slujba din Biserica. Cuvantul Domnului este altfel primit cand te intalnesti direct cu preotul, nu prin intermediul mijloacelor mass media ( radio, tv, internet, difuzoare).E rolul preotului in societate, nu a mass mediei. De aceea am postat, fiindca mi se pare ca prin folosirea miloacelor mass media de catre preoti se produce de fapt efectul invers celui scontat, adica instrainarea de Biserica si de ideea de comunitate in credinta.
draga CORBU,constat ca esti pus pe criticat; nimic nu-ti convine. Mai intai intrbi daca poti sa fi un bun crestin stand acasa si ASCULTAND slujb, apoi critici preotul care nu sta zi de zi si ceas de ceas, printre enoriasi. dragul meu ,hai sa nu mai criticam; de ce trebuie sa cautam "nod in papura" ? HAI SA NE VEDEM MAI INTAI PACATELE NOASTRE . tu cunosti viata de preot ?; tot timpul sunt pe drumuri ; fie la o sfestanie, fie la spovedanie, lu slujba,si nu le enumar (apropo sti cate slujbe se fac intr-o saptamana ?),la parastse, la botez, la cununii, la sfintiri etc, etc, apoi mai au si program administrativ si multe, multe alte activitati pe care noi nu le putem cunoaste. CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE (PRIMUL) PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 07:20:46
corbu corbu is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valimarin
Citat:
Citat:
draga CORBU,constat ca esti pus pe criticat; nimic nu-ti convine. Mai intai intrbi daca poti sa fi un bun crestin stand acasa si ASCULTAND slujb, apoi critici preotul care nu sta zi de zi si ceas de ceas, printre enoriasi. dragul meu ,hai sa nu mai criticam; de ce trebuie sa cautam "nod in papura" ? HAI SA NE VEDEM MAI INTAI PACATELE NOASTRE . tu cunosti viata de preot ?; tot timpul sunt pe drumuri ; fie la o sfestanie, fie la spovedanie, lu slujba,si nu le enumar (apropo sti cate slujbe se fac intr-o saptamana ?),la parastse, la botez, la cununii, la sfintiri etc, etc, apoi mai au si program administrativ si multe, multe alte activitati pe care noi nu le putem cunoaste. CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE (PRIMUL) PIATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu sunt pe pe criticat de dragul criticatului sau a polemicii.Daca am gresit cu ceva fata de cineva imi cer scuze. In spiritul topicului : consider ca pentru a fi un bun crestin nu trebuie sa mergi numai la slujba de duminica, cum spune sofiaiuga; un bun crestin nu trebuie sa fie blazat si interiorizat, conectat la lumea reala prin mass media. Nu suntem in MATRIX. Cuvantul Domnului nu se invata si intelege prin invatamat la distanta sau cursuri fara frecventa.De aceea nu sunt de acord cu folosirea mijloacelor mass media de catre Biserica. Copilul meu, in ziua de azi, poate, printr-o simpla apasare de buton (telecomanda sau tastatura) sa acceseze orice cult, orice propovaduitor, bine sau rau intentionat. Cum sa discearna ce e bine si ce rau, prin discutii pe mess? E suficienta indrumarea din familie?
De aceea nu sunt de acord cu tipul de preot-functionar, preot D.J., a carui aparitie printre oameni devine o curiozitate in cartier/parohie, nu o prezenta respectata si coagulanta.Un bun crestin este si militant si practicant.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 10:33:30
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Corbule, eu te inteleg pe tine dar, tu ma intelegi pe mine?:rolleyes:
Problema nu consta in statie sau boxe ci in atitudinea noastra fata de semen.;) Cat despre necesitatea lor, ma repet: stii cum e sa privesti pe geam si sa nu poti merge la biserica din cauza ghetii? Stii cum e sa arda inima in tine de dor dupa o biserica si sa nu poti merge acolo? Stii cum e sa iti doresti sa inconjori si tu biserica in Vinerea Mare dar nu poti, pentru ca scaunul tau incurca omenirea? Toate corbule ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos. Aseaza-te macar o zi intr-un scaun cu rotile si cu siguranta vei privi altfel lucrurile;):|
Reply With Quote
Răspunde