Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2014, 14:12:04
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Daca incerci sa-ti faci o viata a ta si sa-ti gasesti un drum in viata, nu inseamna ca ai parasi-o! Sunt pentru si este normal a aveea relatii apropiate cu parintii, a-i ajuta la nevoie, a-i sprijini, etc, dar sunt impotriva tendintei unor parinti de a dori sa controleze viata copiilor lor, chiar si dupa ce acestia au deja o anumita varsta!

Acum este adevarat ca daca copilul ar merge pe cai gresite (care ar intra in sfera faptelor antisociate sau a infractionalitatii), atunci parintele ar trebui sa intervina! Insa nu cred sa fie cazul de fata.

Acum ma gândesc ca avand o anumita varsta, cred ca stii cam spre ce ai vrea sa te indrepti in viata, pe plan profesional- in ce domeniu de activitate ai vrea sa lucrezi, ce fel de serviciu ai vrea sa ai, in ce loc.

Trebuie sa-ti pastrezi calmul, sa-i arati mamei tale ca in linii mari stii ce vrei in viata, iar apoi sa aveti o discutie calma, cu argumente, in care sa-i explici punctul tau de vedere.

Pana la urma nu cred ca mama ta iti vrea raul- iar o discutie intre doi oameni maturi poate lamuri lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 14:17:37
AndraEu AndraEu is offline
Member

Data înregistrării: 11.10.2014
Implicit

hmmmmmm...

Last edited by AndraEu; 01.12.2014 at 01:10:08.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 14:34:02
i.razvan i.razvan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Stiu ca noi, ca niste buni crestini, trebuie sa o invatam doar de ascultare, dar din pacate, oamenii fac si lucruri care provoaca suferinta, fara o rea vointa, ce-i drept.

Genul asta de parinti controlori, extremi de posesivi, care apeleaza la santaj emotional, exista peste tot. Nu fac asta din lipsa de iubire, poate chiar prea multa iubire cateodata, insa toate abordarile astea civilizate, discutii ca intre adulti, nu au niciun sort de izbanda daca persoanele care tocmai ar fi trebuit sa fie mature, se comporta ca niste copii rasfatati.

Relatiile de genul asta se numesc relatii toxice si nu sunt rare astfel de situatii, din pacate.

Pe un om nu il poti schimba, mai ales pe parintele tau, insa iti poti impune anumite granite, bariere, astfel incat sa iti recastigi intimitatea si independenta, data chiar de Bunul Dumnezeu.

Primul pas este evitarea certurilor. Trebuie sa lasi de la tine si sa incerci tu sa dai dovada de maturitate, ca poti gestiona o astfel de situatie si atunci si cei din jurul tau percep schimbarea asta a ta, ca o maturizare.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 14:34:58
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

In cazul asta, trebuie intai un serviciu stabil, deoarece a locui singur/singura, cu chirie, presupune anumire cheltuieli.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 14:37:59
Member

Implicit

hmmmmmmm,,,

Last edited by AndraEu; 01.12.2014 at 01:04:09.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 22:46:41
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndraEu Vezi mesajul
chiar de ma schimb mama ma va controla, va incerca iar sa faca ce face! o cunosc prea bine... vreau sa fiu linistita si nu imi gasesc linistea acasa.
Mergi la un duhovnic si povesteste-i toate chestiile astea.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2014, 00:35:04
Member

Implicit

hmmmmm....

Last edited by AndraEu; 01.12.2014 at 01:05:11.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2014, 09:59:46
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
am vb, mi-a spus sa am rabdare.. dar o cunosc pe mama si ma va jigni mereu. sunt mare! nu cred ca e un pacat ca vreau sa imi iau viata in maini, sa muncesc sa duc o alta viata.....

Problema este la tine, nu este la mama ta. Din cauza ca tu tratezi gresit o situatia, toata situatia respectiva se duce de rapa. Tu creezi toata problema si situatia.

Ce trebuie sa faci ?

Pozitioneaza-te corect in situatie. Daca vrei sa fii tratata ca un adult, comporta-te ca un adult.
Opreste lamentarile astea pe care doar copiii le fac. Comporta-te ca un matur/adult pt a fi tratata ca un adult.

Orice s-ar discuta, discuta ca un adult, ca un om matur. Ia decizii corecte si nu copilaresti. Rapunde pentru viata ta, pentru tine, pentru tot ce e al tau.

Chestia asta nu se rezolva cu "rabdare". Se rezolva prin indreptarea suruburilor in capul tau. Nu poti sa ai rabdare cu un santajist. La un moment dat trebuie sa indrepti situatia nu sa astepti ca toti sa taca din gura sau sa plece din casa.... asta nu e o solutie.
Trebuie sa fii mai matura (nu incapatanata, exagerata) si asta o sa schimbe totul in casa.

Nu ai cum sa rezolvi nimic daca esti o plangacioasa care ... se plange tot timpul. Scuze ca o zic asa pe fata (poate exagerez) dar nu rezolvi nimic daca nu afli adevarul.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 17:52:07
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
In cazul asta, trebuie intai un serviciu stabil, deoarece a locui singur/singura, cu chirie, presupune anumire cheltuieli.
Citat:
vreau sa ma mut... imi doresc mult, mie si frica ca imi va fi greu. dar ma gandesc ca e greu la inceput in toate... vreau viata mea, vreau sa nu mai fiu jignita, controlata, trasa la raspundere.... vreau liniste! si acasa ma simt ca in iad.... efectiv nu am nici o placere
Ai grija insa in casa CUI te muti! Preferabil ar fi intr-a ta, fie ea si cu chirie....
Ca daca te muti la o prietena/prieten...sa nu dai din lac in put. Pt ca atunci santajul va fi la patrat ...
Reply With Quote
Vechi 01.12.2014, 01:08:50
Member

Implicit

hmmmmmm...
Reply With Quote
Răspunde