Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2011, 21:48:28
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Vorbeam la modul general, despre oamenii obisnuiti. Sfintii sunt altceva. Atunci cand voi avea un copil o sa-mi dau viata pt el fara sa clipesc. Deja intr-un caz de acest gen nu mai este vorba de a ma simti implinit, ci de o iubire imensa pe care eu o voi avea fatza de acel copil. Dar cand e vorba de un om de pe strada, o sa-l ajut din mila, din compasiune, iar asta ma va face mai fericit gandindu-ma ca azi am mai facut o fapta buna.
In ceea ce priveste copilul, Dumnezeu sa va ajute sa-l aveti, iar mai apoi sa-l cresteti!:)
E greu sa fii parinte, dar El va va intari.
Cu omul de pe strada...se poate si acolo sa existe iubire...atunci cand ajutorul trece de aruncatul unei monede sau a altui lucru marunt si capata sprijin de la gandul indreptat spre Hristos.
Iti este mila pana la lacrimi, ii doresti binele acelui om, te interesezi de soarta lui...si atunci vrei sa faci mai mult, sa daruiesti mai mult, asa cum a facut Hristos pentru noi.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 22:02:03
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

E foarte greu cu egoismul ăsta.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 23:43:25
Scotsman
Guest

Implicit Lectia Apostolului Pavel despre o viata sfanta

Mantuitorul a biruit pacatul si moartea.Acesta victoria a Lui a avut consecinte fundamentale pentru noi.Nu la nivel teoretic ci practic.Daca deschideti Epistola care Coloseni a Apostolului Pavel,si mergeti la capitolul 3, veti observa anumite aspecte pe care Apostolul Neamurilor ni-le spune.Nu sunt probabilitati ci certitudini.In unele versiuni ale Bibliei capitolul poarta numele ,,Reguli pentru o traire sfanta".Multi poate se intreaba cum sa procedeze ca sa isi traiasca viata asa cum le-a cerut Hristos.Multi se simt descurajati de greutatea acestui demers si abandoneza,poate si pentru ca nu stiu exact ce ar trebui sa faca.Poate banuiesc,poate au auzit dar nu pot spune in mod precis.Apostolul Pavel a vorbit despre asta si nu o singura data.Daca cititi acest capitol trei multe aspecte se vor derula in fata ochilor intelegerii dvs.Eu as zabovi asupra a trei aspecte:

1.,,Acum deci vă lepădați și voi de toate acestea: mânia, iuțimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de rușine din gura voastră"

2.,,Orice ați face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceți în numele Domnului Iisus și prin El să mulțumiți lui Dumnezeu-Tatăl.

In primul citat veti observa un cuvant:,,acum". In al doilea citat veti observa alt cuvant ,,orice".De pacat,de obicei,fugim dar cedam des.Amanam lupta cu el: ,,În lupta voastră cu păcatul, nu v-ați împotrivit încă până la sânge"(Evrei 12:4).Regula este ca de pacat sa te lepezi acum.Nu maine,nu poimaine,nu ,,de luni ma apuc sa invat".Acum.Suna dificil?Este foarte dificil,cel mai dificil.Vointa asta de a te lepada de pacat si de satana,nu doar declarativ ci si faptic,este foarte greu de gasit.necuratul nu renunta cu una cu doua la lupta.Nu renunta aproape niciodata.Daca ati citit carti despre sfinti probabil ca ati remarcat ca a incercat sa-i ispiteasca pe unii pana si pe patul de moarte,in ultimele clipe.Grea lupta oameni buni.

In al doilea citat veti observa cuvantul :,,orice".Orice faci trebuie sa fie in numele Mantuitorului si spre slava si multumirea Tatalui.Nu anumite actiuni,orice faci.Absolut orice,gand sau fapta.Tot.Asta chiar s-ar putea sa ne ingrozeasca.Cum adica orice?Adica tot? Dar este imposibil,noi oamenii procedam cu jumatati de masura,utiliza mici compromisuri,nu se poate asa ceva,ni-se cere prea mult.

Sa renunti acum la pacat si sa faci totul in numele Mantuitorului spre slava si multumirea Tatalui.Cam asta ar fi esenta.Un tip poate putin inclinat spre Credinta ar intreba:,,Si de ce ai face asta?"Raspunsul il da Apostolul Pavel:,,Și v-ați îmbrăcat cu cel nou, care se înnoiește, spre deplină cunoștință, după chipul Celui ce l-a zidit"

Mergeti la duhovnicul dvs,ortodox sau catolic si puteti sa-i spuneti:,,Parinte,a venit aseara un protestant/sectant/eretic si a zis de acest capitol din Coloseni.Probabil ca bate campii dar as vrea sa stiu ce inseamna ,,Și v-ați îmbrăcat cu cel nou"si de ce ma obliga acest lucru sa ma comport intr-un anumit fel acum si cu privire la orice actiune a mea?"

O sa va spuna cea mai puternica motivatie pentru care trebuie sa luptam cu pacatul.Cel de Sus sa ne apere si sa ne dea puterea sa luptam cu tote pacatele noastre fara de numar.

Last edited by Scotsman; 25.02.2011 at 08:06:52.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 01:54:53
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Pazeste-te de maica relelor, de iubirea de sine, care este iubirea nerationala a trupului. Fiindca din aceasta se nasc, dupa toate semnele, cele dintai trei ganduri patimase care sunt si cele mai generale: al lacomiei pantecelui, al iubirii de argint si al slavei desarte. Caci acestea isi iau prilejurile din asa-zisa trebuinta neaparata a trupului. Din ele se naste toata lista patimilor.

Trebuie, prin urmare, sa ne pazim in chip necesar si sa ne razboim cu ea cu multa trezvie. Caci starpita fiind aceasta, se starpesc totodata toate gandurile ce se nasc din ea" (Sfantul Maxim Marturisitorul, Capete despre dragoste, Suta a doua, in Filocalia II).
Reply With Quote
Vechi 14.12.2014, 16:10:59
razvan scz razvan scz is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.12.2014
Implicit asta ii un topic care imi cam ocupa mintea de cateva saptamani

...totusi ,mi se pare ca trebuie sa luam in calcul ca atentia poate fi directionata intr-o singura directie intr-un moment ,iar aclo unde este atentia noastra este si prezenta noastra ,fiinta noastra.prin urmare,logic ar fi,ca daca suntem atenti la cealalta persoana sa uitam de noi,iar atunci cand asteptam sentimentul de bunastare proprie (urmat dintr-o facere de bine etc.)ca recompensa ,sa ne centram pe noi, practic sa ne deconectam de celalalt ,sa ne insinguram in noi,nemaiputand sa ii acordam atentia persoanei de langa noi,ce sa mai spunem de a putea sa ii mai facem un bine cand nici nu ii mai vedem nevoile si durerile.asadar,iubirea,ca opus al egoismului, pretinde in mare masura uitarea de sine si daruirea fata de ceilalti ,fara urmarirea vreunui feedback intern de placere(vreunui cadouas dopaminic :))).DA, intr-adevar atunci cand facem bine fara sa urmarim asta ,probabil ca ne simtim bine,dar simtim asta nu la nivel de mandrie,ci mai degraba ca pe un raspuns afirmativ din partea instinctului de "conservare" si de acordare a sufletului omului la armonie si la legea infinitului lui Dumnezeu,in care nimic nu se pierde,totul este gata infaptuit (raul in esenta,fiind minciuna nu exista ;decat,poate, atat timp cat il intretinem noi,binele este infinit ,firesc si rezista la nesfarsit fara sa il intretinem noi fiindca este creat si sustinut de Dumnezeu,trebuie doar sa ne bucuram de el) si nu la nivelul egoismului si mandriei.cred ca ce ar trebui sa realizam este ca este normalsa dam,ca nu pierdem nimic,ca nu avem de ce sa urmarim castiguri fiindca avem tot ce ne trebuie cu adevarat(iubirea,infinitul) daca atentia ne este la Dumnezeu,si ca pur si simplu asa functioneaza lucrurile in realitatea,in adevar.....noi percepem foarte gresit totul prin prisma egoista.....dar ar trebui sa cedam toul si sa ne daruim si pe noi la tot, lui Dumnezeu ,este firescul nostru...este ca si mersul pe jos,sau mancatul,sau nebagatul degetelor in priza etc:))...ar trebui inglobat acest mod de viat in firescu nostru....si atunci nu ni s-ar mai parea atat de special si nu am mai putea sa ne mandrim atat de mult pentru fiiecare gest bun pe care il facem fiindca ar fi in normalul cotidian....nu ne laudam ca mancam,sau ca dormim
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Egoismul LapetiteMoc Generalitati 49 10.09.2011 03:16:33
Despre unele cutremure -cauza lor sunsray Secte si culte 4 22.04.2011 13:07:17
Cauza mortii lui Toni Tecuceanu... inorog Stiri, actualitati, anunturi 7 20.03.2010 17:18:40
Dumnezeu nu este cauza raului Paisie Aghioritul Teologie si Stiinta 2 05.03.2010 07:10:28
sa fie din cauza unor vraji arifa Vrajitoria 5 16.09.2008 22:55:29