![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si stiu sigur ca nicaieri nu zice ca nu ai voie sa scuipi, sa "pierzi" sau donezi sange, sa pupi pe cineva ( nu in mod erotic, desigur). Sunt traditii babesti, care te chinuie mai mult decat te impaca. Si mai ales, nu sunt ortodoxe. Nici un preot n-o sa-ti zica asta. http://ortodoxia.md/piedici-in-calea...scq-partea-iii Citeste si tu. Last edited by abaaaabbbb63; 22.12.2014 at 14:48:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
" -Cum procedam cu resturile de mancare pe care le scoatem din gura dupa ce ne-am impartasit, si cate zile tinem aceasta regula ? Resturile scoase din gura dupa ce ne-am impartasit se ard in foc. Aceasta regula se pastreaza o zi. Putem insa evita in acea zi sa mancam de exemplu peste." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu vorbeam de pupat, donat sange, si scuipat. Daca ai resturi de mancare in scuipat, inseamna ca nu prea mesteci bine, sau nu te speli pe dinti :)) |
|
|
||||
|
||||
|
Tu nu-ți forțezi prea mult creierul, nu?
|
|||
|
|||
|
Nu consider un google cu "Ce nu se poate face dupa o impartasanie" o actiune care sa-mi forteze creierul, ceea ce e bine, ca suntem in preajma sarbatorilor, ne relaxam si noi.
|
|
|
||||
|
||||
|
Noi ascultăm în primul rând de ce spun părinții noștri duhovnici, nu stăm cu geana pe google.
|
|||
|
|||
|
Faceti cum vreti. Eu doar am mentionat ca acele lucruri nu sunt impuse prin scripturi si dogme, ci sunt mai mult o traditie populara. Intr-o anumita masura, este interesant sa vedem cum traditiile si parerile populare pot sa influenteze traditiile si obiceiurile religioase, si pot influenta inclusiv duhovnicii (normal, sunt si ei oameni).
|
|
|
|||
|
|||
|
La majotitatea praznicelor în mănăstiri de mănâncă pește. Nu a văzut monahi care să nu mănânce pește pentru că s-au împărtășit.
|
|
|
|||
|
|||
|
Am intrebat un unchi de-al meu, preot si fost consilier patriarhal, in legatura cu acest fapt ca nu se mananca peste. A zis ca este tot o eroare in popor, dezlegarea la peste este pentru toata lumea, chiar daca te impartasesti sau nu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii atent după ce te-ai împărtășit.
|
|
|