Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2014, 13:36:06
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Cred ca Ekajati si florinolteanu sunt aceeasi persoana.Vazand ca nu-l baga nimeni in seama ...tocmai pe el ,va dati seama...florinolteanu se baga singur in seama creand aceasta sceneta care ii da prilejul de a ne prezenta ceva ce nu ne intereseaza,dar el insista ca trebuie sa ne “lumineze“prin orice mijloace.
:))

E bine, florin isi aduce argumente interesante sinelui lui. E draguta discutia intre el si... el. Doar ca el pare ca stie mai multe despre budism decat el.
Vechi 24.12.2014, 17:59:55
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
:))

E bine, florin isi aduce argumente interesante sinelui lui. E draguta discutia intre el si... el. Doar ca el pare ca stie mai multe despre budism decat el.
Aba-Bin amandoi sunteti simpatici. Aveti o buna imaginatie. Felicitari.

In rai, Adam nu avea imaginatie. Cunostea fenomenele in mod direct .

In budism, aceasta minte curata se numeste "vedere directa". Este o minte care nu apeleaza la reprezentari mentale si, in consecinta, nici la rationamente.

------

Daca as fi recurs la acest truc ieftin de tip Heckle and Jeckle pentru a expune idei budiste, alter egoul meu ar fi fost un aspect interogativ - nu unul care desconsidera o anumita ramura budista, din care, recunosc m-am inspirat mai mult si am citat cu predilectie.

In ceea ce-l priveste pe Ekajati nu cunosc ramura la care este afiliat. Poate o forma de budism Theravada sau alt cult budist tibetan cum ar fi Nyigma.

Depinde doar de el, daca doreste sa-si precizeze apartenenta.

In ceea ce ma priveste, cred despre mine insumi ca sunt ortodox, cu un 'upgrade' (pentru altii 'downgrade') de budism mahayana Kadampa.

Vechi 24.12.2014, 18:25:25
Ekajati Ekajati is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
In ceea ce-l priveste pe Ekajati nu cunosc ramura la care este afiliat. Poate o forma de budism Theravada sau alt cult budist tibetan cum ar fi Nyigma.

Depinde doar de el, daca doreste sa-si precizeze apartenenta.

In ceea ce ma priveste, cred despre mine insumi ca sunt ortodox, cu un 'upgrade' (pentru altii 'downgrade') de budism mahayana Kadampa.

Practic anu-yoga combinata cu ati-yoga concentrandu-ma in special pe ciclul longde din ati-yoga.

Acum, serios vorbind, cu sinceritate mi-as dori sa intelegi severitatatea situatiei in care te afli.Nu am sa intru in detalii, le gasesti peste tot, insa am sa-ti amintesc doar de pozitia majoritatii lumii religioase tibetane reprezentata oficial de Dalai lama care impreuna cu alti capi au hotarat ca venerarea celui care nu trebuie numit trebuie sa inceteze imediat.
Chiar daca nu practici sadhana lui D esti afiliat si-l susitii pe cel care este principalul proponent al lui D in lume la ora actuala.Astfel nu poti fi acuzat de ignoranta.
Vechi 24.12.2014, 21:19:16
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekajati Vezi mesajul
Practic anu-yoga combinata cu ati-yoga concentrandu-ma in special pe ciclul longde din ati-yoga.
Intr-un centru budist?

Citat:
Acum, serios vorbind, cu sinceritate mi-as dori sa intelegi severitatatea situatiei in care te afli.Nu am sa intru in detalii, le gasesti peste tot, insa am sa-ti amintesc doar de pozitia majoritatii lumii religioase tibetane reprezentata oficial de Dalai lama care impreuna cu alti capi au hotarat ca venerarea celui care nu trebuie numit trebuie sa inceteze imediat.
Chiar daca nu practici sadhana lui D esti afiliat si-l susitii pe cel care este principalul proponent al lui D in lume la ora actuala.Astfel nu poti fi acuzat de ignoranta.
Imi pare rau, dar nu inteleg 'severitatea situatiei in care ma aflu'.

De ce este 'severa'?

Sincer, nu inteleg logica. Nici ultimatumul imperativ.

Pare sa fie sub iminenta unei 'afurisenii' budiste. Ceva cu totul strain pentru spiritul acestei religii.

Vechi 24.12.2014, 22:21:49
Ekajati Ekajati is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Intr-un centru budist?

Imi pare rau, dar nu inteleg 'severitatea situatiei in care ma aflu'.

De ce este 'severa'?

Sincer, nu inteleg logica. Nici ultimatumul imperativ.

Pare sa fie sub iminenta unei 'afurisenii' budiste. Ceva cu totul strain pentru spiritul acestei religii.
Este severa pentru ca esti afiliat unei grupari controversate si urmezi invataturile celui care este practicant al cultului lui D.

Practica o fac acasa. Am locuit insa intr-o manastire Kagyu cu ani in urma. In ziua de azi sunt nonsectarian nefiind afiliat vreunei secte. Singura mea preocupare este invatatura suprema Ati.
Vechi 26.12.2014, 08:36:00
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekajati Vezi mesajul
Este severa pentru ca esti afiliat unei grupari controversate si urmezi invataturile celui care este practicant al cultului lui D.
Un aspect 'controversat' nu este un argument suficient de puternic pentru a decreta 'severitatea' unei situatii.

Nu ai precizat care ar fi consecintele care ar decurge dintr-o continuare a studiului ramurii Kadampa.

O religie nu poate fi impusa, este o contradictie de termeni. Impunerea dezbraca religia de sensul ei profund, acceptarea.

Interzicerea unei religii sau a unei ramuri a acesteia, pe motive dogmatice, este o forma de abuz, de agresiune psihologica - o ingradire a dreptului la libera exprimare indiferent de argumentele metafizice care ar sustine o astfel de actiune. Ies din discutie exprimari spirituale care genereaza forme de violenta, inclusiv cele care afecteaza valorile, normele sociale general acceptate.

Iar o astfel de pozitie in interiorul clerului budist mi se pare absurda, mai ales pentru o religie definita in fibra ei prin acceptarea infinitatii cailor - exprimate functie de specificitati ale contextului cultural, inclinatii si particularitati psihologice.

Citat:
Practica o fac acasa. Am locuit insa intr-o manastire Kagyu cu ani in urma. In ziua de azi sunt nonsectarian nefiind afiliat vreunei secte. Singura mea preocupare este invatatura suprema Ati.
Prin ce este 'suprema' invatatura Ati, in acceptiunea ta?

Pentru ca fiecare religie, fiecare cult isi proclama superioritatea, suprematia in raport cu celelalte.

?

Vechi 26.12.2014, 23:29:57
florin.oltean75's Avatar
Senior Member

Implicit

Kadampa Guru Yoga

"Inceteaza sa spui Lui Dumnezeu cat de mari sunt problemele tale, ci spune problemelor tale cat de Mare este Dumnezeu".

Subiect închis