![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Prof. Ioan Cezar, da, pentru mine cultul e sufocant, chiar plicticos. De aia nu prea merg la Liturgii, pentru ca ma plictisesc acolo, dupa cum ma dezgust la petreceri. Prefer mersul in natura, in locul aglutinarii cu scumpii nostri semeni, nu conteaza daca sub stindardul crucii sau al licorii. Nu am sa inteleg vreodata ideea de a avea o credinta, adica de a vedea doar partea buna a acelei credinte, indeosbi privind istoria genezei si expnasiunii, deseori si impunerii ei in lume.
Vocatia mea este aceea de a iesi intotdeauna din rind. In comunism nu imi placea monolitul ideologic, in Biserica monolitul mistic. Chestia cu Mos Craciun e periculos de aproape de mijlocul drumului dintre "recomandabil" si "obligatoriu", mai ales in societatea consumerista, la fel de nechestionabila ca puterea blestemata a corporatiilor sau manifestarea si mai blestemata a sua/nato. In consecinta, e ceva ce privesc din start cu un scepticism colorat din ce in ce mai des cu tuse de ura defensiva. Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 29.12.2014 at 16:11:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Indiferent ce ți-au făcut oamenii, indiferent cât te-au rănit, indiferent câți nesimțiți și-au bătut joc de sensibilitatea ta, tu ai putința și datoria să îți păstrezi încrederea în oameni și omenitate. Pentru că altfel îți sapi încrederea în propria ta omenitate. Deci lasă ideologiile. Ignoră-le. Ele sunt cel mult piedicile care stânjenesc, ca niște văluri, vederea frumuseții ascunse. |
|
|
||||
|
||||
|
cezar_ioan
Banned Data înregistrării: 16.11.2012 Locație: Benidorm, Hotel Bali Mesaje: 1.949 Citat: În prealabil postat de ovidiu b. Eu vă rog să meditați la frumoasele amintiri din copilărie ale lui Ion Creangă. Măi fraților, noi chiar o luăm razna cu știința asta a pedagogiei, a psihologiei etc...Bătaia primită de copil de la părinte e sfântă, nu aceea brutală și repetată la cea mai mică greșeală a copilului, ci aceea aplicată cu dragoste și dicernământ la momentul potrivit. Bre, matale oricum ești un handicapat. Mai mult decât mila pe care cu generozitate ți-am arătat-o luni la rând, ce tot voiești? Dormi în pătuț, cu halucinația bietului tău psihotic preferat, în brațe! La psihoticul legendar numit A. B. mă refer, nu-ți e clar? Handilăule!!!!!!!!
|
||||
|
||||
|
Nu pricep pentru ce scoți de la naftalină păcatele omului; cu atât mai mult cu cât a fost pedepsit (bannat) pentru ele.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu scot la naftalina , ci doresc sa arat ca "schimbarile " in bine n-au sosit , ci din potriva !
Un om inteligent si smerit stie sa taca , si atunci toate cele rele se vor aplana , dar ura acestui individ nu are margini , clocoteste in el , spumega continuu ! Te invit sa citesti cu atentie ultimele lui mesaje si o sa-ti dai seama ca am dreptate !
|
|||
|
|||
|
Ceea ce vezi în aproapele și ceea ce vrei să demonstrezi e de fapt în tine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Se vede ca Ovidiu e un ucenic al parintelui Arsenie Boca: a spus totul intr-o singura fraza. Si el s-a certat cu Ioan Cezar, dar a stiut sa treaca peste cele rele ale trecutului, si sa le spele, ca acelea bune sa se adune. Iata nobletea unui ucenic de mare duhovnic!
Propun inchiderea topicului, daca nu a forumului. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 12:28:12 |
| cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 01:27:49 |
| cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 14:22:05 |
| Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 15:57:06 |
| Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 14:49:04 |
|
|