![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vrei sa spui, svovi, ca legionarii au fost atei? Daca da, dati-i inainte cu ateii, respectiv legionarii. Dar daca legionarii au crezut in Dumnezeu, ceea ce e sigur, atunci sa mutam discutia despre ei, acolo unde ii este locul.
Mi se parea mai interesant de discutat despre ateism aici pe acest topic. Nu ma deranjeaza sa discutam nici despre legionari, numai sa o facem acolo unde le e topicul. |
|
|||
|
|||
![]()
In ceea ce priveste partea a doua a intrebarii tale, cred ca ar fi interesant de vazut ce ia in consideratie un om pentru a se declara ateu. si cand spun asta nu ma refer la un tanar, care abia a deschis ochii asupra lumii, ci un om care s-a ocupat cu aceasta problema o viata si a ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista. Poate ca ar fi bine sa stim ce greseli a facut, pentru a le evita noi insine.
Am gasit o carte pe net " Impotrivas crestinismului" de Michael Martin, in traducerea lui Horia G. Plugaru. Nu il cunosc pe acest traducator, dar mie, ca crestina, nu mi-ar trece prin cap sa traduc asemenea carte. Oare banul e o scuza pentru orice fapta? Deasemeni am gasit pe site-ul romanesc de ateism biblia, pe care este lipita urmatoarea inscriptie: "Atentie aceasta carte este o compilatie eterogena de pasaje de fictiune si pasaje de filozofie fara valoare si pe alocuri respingatoare moral. Orice asemanare cu o doctrina coerenta si inteligenta este pur accidentala." Oricine isi da seama ca cine scrie asemenea lucru, nu are habar de credinta, dar o pune sub semnul intrebarii, fara cunoastere. Despre ateism sa discutam deci, odata ce am deschis acest topic. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut aseara un film documentar despre Egipt. A fost purtata cu ochii prin primele manastiri ortodoxe, de prin anii 200 si ceva. Apoi reportera a urcat sus pe munte la grota Sf. Antonie. Se afla si acum un calugar acolo. Acesta i-a povestit reporterei, ca nu afost credincios de la inceput, el fiind profesor de ateism din Australia. Convertirea lui s-a facut in urma suferintelor mamei sale, care zacea la spital bolnava de leucemie si care de doua ori a stat cu ochii atitntiti in tavan, dupa care a spus, ca L-a vazut pe Iisus Hristos, Care i-a spus sa suporte durerile cat poate, pentru a se curati de pacate, si cand n-o mai putea, va veni El sa o ia. Deci, marturia mamei l-a vindecat pe fiu de necredinta. Facand o excursie in Egipt si ajungand la acel munte, a stiut ca acolo ii e locul si nu a mai plecat. Acum statea in pestera, mai bine zis o mica gaura in munte la intrarea in pestera Sf. Antonie. Mai spunea ca nu avem voie sa pronuntam numele Domnului in desert, ci cu evlavie; si zicea ca muntele e plin de rugaciunile spuse acolo. Iata deci puterea lui Dumnezeu de a ne intoarce din drumul nostru spre pierzare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
"Preot fiind dupa randuiala lui Melehisedec si Arhireu vesnic, statut-ai, inaintea arhiereului pamantesc si judecat ai fost, Stapane, de robul cel razvratit, caci LUTUL s-a ridicat impotriva OLARULUI. "
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Dar ce ar dori domnia ta sa se discute la capitolul ateism? ca ce rai si pierdutzi sunt ateii shi ce buni shi mantuitzi suntem noi? Poi eu am impresia ca e exact invers, ca "cui i s-a dat mult i se va cere mult iar cui i s-a dat putzin, nici Dumnezeu nu-i va cere" deci mai mult e vai de noi shi nu de atei.... ca unora le va fi fost mai bine sa fi fost atei...... "
Ovidiu noi suntem cei carora ni s-a dat ,noi am primit invatatura crestina ,deci sa dezvoltam talantul. Ateii sunt de compatimit ,nu vrea nimeni sa ii condamne.Dar nimeni nu se pune aici intr-o lumina favorabila ,caci nu stim ce va fi si cu noi. Dar nici sa imi demonstreze ca ignorant e cel care crede. Un preot de la biserica unde merg , profesor la un liceu foarte bun din oras ne spunea ca la orele lui cele mai interesante intrebari le primeste de la elevii de la clasele de informatica ,unde media de intrare a fost foarte ridicata in fiecare an. Copii foarte inteligenti si muncitori. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt atee,poate si pentru ca in familia mea,parintii mi-au lasat o libertate de gandire foarte mare.Nu s-au tinut niciodata prea mult de traditii,sarbatori,iar cu religia,mi-a explicat pe la 8 ani ce e cu crestinismul,si islamismul .Au zis ca voi fi eu in stare sa aleg ce sa cred cand voi creste.Explicatia ca un dumnezeu ne urmareste toate miscarile nu mi s-a parut niciodata credibila,si nici nu m-a atras religia prea mult(nu am simtit niciodata nevoia sa ma rog,sau sa cer ajutor,sau asa ceva).
Exceptie face zeita Atena,Poseidon,Zeus,si mai ales Prometeu.Am crezut in acesti zei(aveam 6-7 ani),si aveam altar in casa,unde puneam portocale si flori.Pana s-au hotarat parintii sa imi spuna ca aceste zeitati nu exista....dar inca se chinuie sa ma convinga sa le dau jos pozele:) |
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce zice Sf. Vasile in Omilie la Facerea:
"Acești filosofi, necunoscând pe Dumnezeu, n-au pus la temelia creției universului o cauză rațională; ci ideile lor despre facerea lumii sunt concluziile neștiinței lor inițiale despre Dumnezeu. De aceea unii, pentru a explica facerea lumii, au alergat la ipoteze materiale, atribuind elementelor lumii cauza creării universului; alții au spus că natura celor văzute este formată din atomi, corpi indivizibili, molecule și pori; acești corpi indivizibili, când se unesc unii cu alții, când se despart unii de alții și astfel duc la nașterea și distrugerea existențelor din natură; corpurile care dăinuiesc mai mult, la rândul lor, își au cauza dăinuirii lor în unirea mai trainică a atomilor. Cu adevărat pânză de păianjen țes cei ce au scris acestea, punând la facerea cerului, a pământului și a mării niște cauze atât de slabe și lipsite de trăinicie. Că nu știau să spună: “La început a creat Dumnezeu cerul și pământul”. De aceea, necredința în Dumnezeu, care locuia în ei, i-a înșelat și au spus că universul este fără cârmuire și fără rânduire și că este purtat la întâmplare." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
Ateismul (part 2) | informatorul | Alte Religii | 142 | 09.11.2011 01:44:27 |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|