![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile (fie ca e vorba de bunuri materiale, rugaciuni, cuvinte de incurajare, empatie, sfaturi, invataturi etc. + cazul ultim si suprem - a ne da viata pentru aproapele nostru) ar fi facute asa cum ii sunt placute lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui (si prin aproapele intelegem orice fiinta omeneasca, nu?) |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca nici acum nu pricepuși. În enumerație vobesc de milostenia formală.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-un fel doream sa-i spun pt a mia oara ca aceste simpatii extremiste ale sale la adresa altor frati nu sunt de bun augur pt un crestin. Desigur ca nu ma incanta si nu aprob citatul lui Petre Tutea,chiar stiind ca este celebru,neinteresant. O fost o vreme cand mi-a placut si mie Petre Tutea,prin liceu insa acum il gasesc prea sarcastic si caustic pt un filozof crestin sau care simpatizeaza cu crestinatatea. Prin simplul fapt ca un urmas al lui Hristos este smerit iar nu mandru ca el are vreun oarecare privilegiu ca fiind crestin in vreme ce altii se situeaza inferior pozitiei sale.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 11.01.2015 at 00:27:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici tu nu pricepusi mare lucru, deoarece vorbeam despre cazul fericit - in care milostenia e facuta cum trebuie. Iar afirmatiile mele nu se doreau a fi contraziceri, cum gresit ai inteles; subliniam doar valoarea milosteniei, ca pe un colac de salvare, atunci cand ne trezim ca suntem presupusi crestini ortodocsi, fals evlaviosi sau asceti exigenti..
Last edited by crinrin; 11.01.2015 at 00:38:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-astea sunt cuvintele lui Tutea,eu zic ca are dreptate , ateii sunt morti sufleteste atata timp cat nu il accepta pe Dumnezeu,nu cred in suflet... -normal ca se pot apropia de credinta dar poate ca Tutea a vrut sa le taie putin din mandria si orgoliul lor -da.. tu ai fii in stare sa-i numesti pe sfinti teroristi ,fundamentalisti..pt ca erau impotriva ereziilor,pt ca ziceau ca numai prin ortodoxie ne mantuim,ca celelalte credinte/religii sunt demonice... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar eu am vorbit despre cu totul altceva. Discuție fără sens.
|
|
|||
|
|||
![]()
In cazul asta, scuza-ma ca ti-am perturbat discursul. Da-i inainte!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exclus comentariul cu nivelul meu duhovnicesc,nu faceam referiri la evaluari personale,hodoronc trosc,eu nu faceam comparatii intre niveluri si nici nu am adus vb unde ma situez eu.Asta ar mai lipsi ?! In adancul sufletului imi pare rau pt tine ca gandesti atat de patimas(extremist) cand ai putea sa te detasezi putin si sa-ti folosesti energia asta in interes personal de urcare spirituala. Bineinteles ca esti liber sa faci ce doresti,aici doar discutam intre noi,chiar daca discutiile sunt uneori si contradictorii. Tocmai ca din scrierile sfintilor si ale traitorilor in Iisus am constatat ca ei aplicau extremismul numai cand era vb despre ei insasi: de exemplu daca ei tineau post negru 2 saptamani neincetate sau privegheau in rugaciuni pana dimineata privandu-se de somn,nu le cereau si celorlalti aceleasi exemple,ci spuneau"dupa puteri".Adica ii tratau pe altii cu fraternitate,gingasie,ca si cum nu ar fi fost oameni straini de ei ci chiar fii,fiice sau frati si surori. Unii se rugau ca si dracii sa se smereasca si sa se pocaiasca,altii au vazut in iad preoti de alte religii si au indraznit sa se roage Bunului Dumnezeu sa le ierte ratacirile. Mai degraba cred ca acesti sfinti se mahneau si plangeau de alegerile nefericite ale altor semeni decat ca se bucurau rautacios cand cineva le zdrobea oasele in semn de razbunare! Una este sa zici ca numai religia ortodoxa este mantuitoare si alta este sa-i iei la mitraliera pe toti care nu adera la ea sau sa fi de partea celor care iau oamenii la mitraliera! Este atat de simplu!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 11.01.2015 at 01:10:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a venit in minte un proverb:"dracul nu e atat de negru precum pare"si ma intrebam cum s-a nascut. In curand vom spune ca e chiar simpatic. Pana la urma are si el drepturile si libertatile lui...
|
|