Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2015, 18:58:43
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Buna tuturor. Am fost de ceva zile "atacat" de penticostali spunand ca credinta noastra este gresita si ca practicile noastre sunt demodate si eronate (in primul rand, cu ce drept judeci tu o credinta de 2000 de ani drept gresita), iar mi-a spus ca ea s-a botezat luna trecuta, iar eu i-am spus ca m-am botezat acum 17 ani, la 40 de zile de la nastere. Cum adica? Atunci nu stiai ce inseamna botezul, te-a botezat cu forta, daca te inneca? Zilnic vad cazuri la stiri cu copii inecati de preoti ortodocsi (Serios!? Pe ce canal!?) si tot felul de pierzanii de ale lor. Problema ii ca eu nu am stiut ce sa le raspund in nici una dintre amandoua intrebari, ma puteti indruma?.

Multumesc anticipat, o seara frumoasa
1."Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu".(Ioan 3,5)
2.Pilda paraliticului vindecat PENTRU CREDINTA PRIETENILOR SAI care au spart acoperisul sa-l coboare la Hristos.
din 1. si 2. rezulta ca D'AIA SE BOTEAZA COPIII MICI,pentru credinta Nasilor si sa ajunga unde trebuie daca mor.

Copiii mici care mor nebotezati nu intra in Imparatia Cerurilor...pentru "credinta" celor care NU i-au botezat.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2015, 19:11:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Copiii mici care mor nebotezati nu intra in Imparatia Cerurilor...pentru "credinta" celor care NU i-au botezat.
Asta ar fi destul de incorect pentru acei copii, nu? Cu ce au gresit ei ca nu au fost botezati? Pe langa ca probabil nu au murit din cauza lor (malformatii de inima, etc), nici botezati nu au fost (copii care mor la scurt timp dupa nastere, sau cei ai caror parinti nu l-au botezat, sau toti copii din lumea asta inafara de cei ortodocsi).

Iadul ar fi plin de copii, de la cei avortati, pana la cei de 12 ani, etc. Suna foarte sumbru pentru un Dumnezeu iertator si iubitor.

Last edited by abaaaabbbb63; 11.01.2015 at 19:16:06.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2015, 19:31:30
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Nu trebuie înțeles că Dumnezeu n-ar vrea să-i mântuiască și pe cei nevinovați. Botezul înseamnă, însă, o restaurare a chipului lui Dumnezeu în om, un fel de re-creare a omului, așa cum a fost la început, înainte să cadă din legătura cu Dumnezeu. Trebuie să ne naștem din nou pentru a putea intra în Împărăția lui Dumnezeu. Dacă nu ne naștem din nou, suntem lipsiți de „organul duhovnicesc”, cel cu ajutorul căruia Îl cunoaștem pe Dumnezeu - Îl vedem, Îl auzim, Îl simțim.
Copiii n-au nicio vină personală, dar sunt uniți și solidari cu părinții și strămoșii lor. Dacă Adam a căzut, toți urmașii săi au pierdut harul.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2015, 20:08:39
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu trebuie înțeles că Dumnezeu n-ar vrea să-i mântuiască și pe cei nevinovați. Botezul înseamnă, însă, o restaurare a chipului lui Dumnezeu în om, un fel de re-creare a omului, așa cum a fost la început, înainte să cadă din legătura cu Dumnezeu. Trebuie să ne naștem din nou pentru a putea intra în Împărăția lui Dumnezeu. Dacă nu ne naștem din nou, suntem lipsiți de „organul duhovnicesc”, cel cu ajutorul căruia Îl cunoaștem pe Dumnezeu - Îl vedem, Îl auzim, Îl simțim.
Copiii n-au nicio vină personală, dar sunt uniți și solidari cu părinții și strămoșii lor. Dacă Adam a căzut, toți urmașii săi au pierdut harul.
O reașezare a omului în potențialul împlinirii firești pe drumul desăvârșirii. Abia apoi, pe baza acestui potențial (ar mai fi de amintit acum și termenii de altoi și aluat), începe lucrarea, prin toate cele dinlăuntrul Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2015, 19:35:14
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Asta ar fi destul de incorect pentru acei copii, nu? Cu ce au gresit ei ca nu au fost botezati? Pe langa ca probabil nu au murit din cauza lor (malformatii de inima, etc), nici botezati nu au fost (copii care mor la scurt timp dupa nastere, sau cei ai caror parinti nu l-au botezat, sau toti copii din lumea asta inafara de cei ortodocsi).

Iadul ar fi plin de copii, de la cei avortati la varste de 12 ani, etc. Suna foarte sumbru pentru un Dumnezeu iertator si iubitor.
Incorect? Nu te supara,esti complet analfabet in zona credintei,dar partea mai grava e ca tu crezi sincer ca stii ceva.
Copiii sunt creatia DOAR a lui Dumnezeu sau sunt o creatie mixta din Dumnezeu si din celulele reproducatoare ale parintilor,cu tot ce implica asta arbore genealogic ,calitati,defecte,inclinatii positive, negative,boli,etc.?
Pana sa vii aici cu comentarii sforaitoare ,pune burta pe carte si studiaza.Teologia e mult mai grea decat fizica sau orice alta stiinta pe care crezi c-o stii.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2015, 19:44:17
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Incorect? Nu te supara,esti complet analfabet in zona credintei,dar partea mai grava e ca tu crezi sincer ca stii ceva.
Copiii sunt creatia DOAR a lui Dumnezeu sau sunt o creatie mixta din Dumnezeu si din celulele reproducatoare ale parintilor,cu tot ce implica asta arbore genealogic ,calitati,defecte,inclinatii positive, negative,boli,etc.?
Pana sa vii aici cu comentarii sforaitoare ,pune burta pe carte si studiaza.Teologia e mult mai grea decat fizica sau orice alta stiinta pe care crezi c-o stii.
Pai tu ai zis ca copii nebotezati nu ajung in rai. Eu practic am zis ca nu sunt de acord, ca Dumnezeu nu este crud, ci iubitor.
Reply With Quote
Răspunde