![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
E relevant,dovedeste lipsa de credinta in cuvantul lui Dumnezeu care spune clar 6 zile creatia.E relevant,dovedeste credinta in omul failibil ,chiar daca se numeste "de stiinta" ,ca sa nu para inapoiat sau din "evul mediu".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot cuvantul lui Dumnezeu vorbeste despre 14000 de prunci ucisi de Irod. Si nu erau 1400. Cuvantul lui Dumnezeu trebuie inteles prin prisma a ceea ce se doreste sa ni se transmita. In cartea facerii nu durata este relevanta, ci actul in sine. Dumnezeu putea crea Universul instant. Nu avea nevoie nici de 6 zile, nici de 14 miliarde de ani. Tocmai de aceea disputa este inutila.
|
|||
|
|||
![]()
Omul calculeaza zilele, anii, erele, in functie de corpurile ceresti. Astronomia. Calendarul. Bun.
Dar Dumnezeu a creat corpurile ceresti abia in a 4-z zi. Cum calculam primele trei zile? P.S: De multe ori cand aprofundam anumite enigme uitam sa ne raportam la Dumnezeu. Eu cred ca e destul de clar, pe tema asta, sa luam in considerare: "pentru Dumnezeu o clipa e ca o mie de ani si o mie de ani ca o clipa." (nu stiu pe de rost citatul exact, nu am stat sa il caut.)
|
||||
|
||||
![]()
Mai rămâne să spunem și că "Adam" e de fapt o tipologie de om, a omului primordial, nu protopărintele nostru scos de Mântuitor din iad după ce S-a dat morții.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|