![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
QUOTE=fallen;579157]Si daca nu reusesc sa il fac sa inteleaga? Mai bine nu mai fac? Mi-e frica sa mai incerc sa ii explic ceva..)[
Atat timp cat "Almeu" nu este de acord sa vina preotul, sigur ca nu puteti trece peste dorinta lui, riscati sa faca o scena si il puneti si pe parintele intr-o situatie dificila, poate chiar periculoasa... Pana se lamureste treaba cu sfintirea casei, intrebati preotul daca puteti dumneavoastra stropi cu agheazma. Daca va este frica sa discutati, aratati-i prin atitudine avantajul de a avea alaturi o femeie crestina. Eu am gasit aici un articol de folos http://www.doxologia.ro/familie/refl...sotii-crestine Doamne ajuta!
"Fiți întelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii" (Matei 10, 16-22) Last edited by Monnis; 27.01.2015 at 23:56:55. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu azis ca nu e de acord, a zis ca daca vreau eu...dar nu mai insist deocamdata sa nu se razgandeasca. Atata doar ca el nu tine neaparat. Si ar mai fi o problema ca nu cumva sa intervina ceva sa trebuiasca sa plece cu vreo treaba, sau asa pur si simplu, tocmai atunci cand voi fi stabilit sa vina preotul, si daca vine si nu-l gaseste, sa zica ca l-am mintit...
Cand ma gandesc cate impedimente ar putea interveni...mai ca imi vine s-o las balta...desi nu mi se pare tocmai intelept, acolo a stat o femeie foarte in varsta, doar ca nu a murit in acea casa; acum partea buna ar fi ca e posibil ca totusi sa fi fost credincioasa si sa fi facut sfestanii. Oricum o sa facem curatenie, o sa renovam, dar sfintirea o facem pentru viitorul nostru in acea casa, nu pentru a alunga spiritele rele... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
La sfestanie trebuie sa vina 3 preoti? Trebuie facuta si o masa? Masa cu aperitive, friptura etc sau e suficient numai niste pateuri de cumparat si un suc?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe vremuri bunica-mea avea un vecin preot, care are parohie undeva la tara, dar a venit cand l-au rugat cam la toate inmormantarile si parastasele celor din familie ( chiar mi s-a parut ca il vad lacrimand la inmormantarea cuiva din familie), si odata cand au renovat a venit sa faca si sfestanie, si atunci normal ca a ramas la masa...dar in general e asa cum spune Inorogul, nu au voie sa faca asemenea servicii decat in parohia lor sau in institutiile pe care le deservesc ( parintele pe care il cunosc eu spre exemplu serveste la o astfel de institutie, si desi multa lume il mai solicita pt servicii la domiciliu, de obicei refuza...probabil se mai duce doar la cei foarte apropiati...) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De asta intrebam cum se face. |
|
|
|||
|
|||
|
Super.
Asta da socializare, nu facebook :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Total de acord. 2. Dulblu test e obligatori acuma din pacate.Nu stiu daca nu cumva si triplu test. Doar trebuie sa scoata si clinicile bani de undeva, nu? Sunt mai multe teste si analize obligatorii in sarcina decat credeam initial... gand: oare cum de pana acum cativa ani se putea trai bine mersi si fara zeci de ecografii (unele femei chiar exagereaza cu ele, chiar daca nu e o problema cu sarcina), si fara n analize si masuratori? Mai mult te sperie testele astea decat sate linisteasca. Si la masuratori, sa iti zica madicul ca e cu cativa mm mai mic sau cu cateva, putine, grame mai mic ca deja intri in semi panica. si atunci, nelinistesti si pruncul din burtica odata cu tine, ii faci rau facandu-ti tie rau? raspuns garantat: da. Cate avorturi au vrut sa faca medicii femeilor care nu au iesit la dublu test in parametrii si totusi copiii au iesit perfect sanatosi... Dar oare cate femei au avortat copii perfect sanatosi la recomanarea medicului bazat pe rezultatl dublu-testului?
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
...E doar parerea mea :). |
|
|
|||
|
|||
|
Cine suntem noi sa judecam? Singurul judecator este doar Dumnezeu-Tatal, atat; da, exista si oamnei ce judeca, dar sa uite:,, inainte de a arunca cu piatra....'' cine sunt ei insasi.
Spun acest lucru din proprie experienta: persoanele straine cele cu , care intru in contact, au ,,bunul'' obicei de a ma judeca, motivele sunt ale lor, e doar treaba lor, si atat;am o deviza ,,ai aruncat cu piatra in mine fara sa-ti fac nimic, ai grije ca piatra pe care ai aruncat-o in mine, te loveste pe tine,,.Mare atentie. |
|
|