Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2015, 17:20:28
crinrin
Guest

Implicit :) bijuterii

Last edited by crinrin; 29.01.2015 at 13:48:04.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2015, 13:32:38
crinrin
Guest

Implicit "Iară și iară cu pace, Domnului să ne rugăm."

"Mai inainte de a ma osandi, Doamne, Doamne al meu, da-mi intoarcere si indreptare de pacatele mele cele multe! Da-mi umilinta duhovniceasca, ca sa strig catre Tine: Dumnezeul meu cel milostiv si iubitor de oameni, miluieste-ma!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Dobitoacelor celor fara de minte asemanandu-ma eu, pacatosul, m-am facut deopotriva cu ele; daruieste-mi intoarcere Hristoase, ca sa iau de la Tine mare mila!
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin."

"Nu-ti intoarce, Stapana, fata ta de la mine, cel ce ma rog tie, ci ca o Maica milostiva, a induratului Dumnezeu, sarguieste de-mi daruieste sa ma pocaiesc mai inainte de sfarsit, ca sa ma mantuiesc prin tine.
Ca tu, Doamna mea, esti mantuirea mea si nadejdea mea cea neinfruntata."
Reply With Quote
Vechi 29.01.2015, 13:46:01
crinrin
Guest

Implicit Manastirea Sfanta Ecaterina_Muntele Sinai

"Vrednicei de laudă muceniței Ecaterina, care cu darul de la Dumnezeu și cu învățatura ei cea preaînaltă a uimit știința învățaților de atunci și a întrecut limba ritorilor păgâni prin buna ei cuvântare, să-i aducem mulțumire de biruiniță, ca prin ale ei rugăciuni să ne izbăvim de ispitele vrăjmașilor și să-i cântăm : Bucură-te, Ecaterina, mare muceniță a lui Hristos!"
Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 16:23:16
crinrin
Guest

Implicit "Faceți făgăduințe și le împliniți Domnului vostru."

Momentul tunderii în monahism este unic.
Slujba se desfășoară doar la lumina lumânărilor, iar persoana candidată la călugărie, îmbrăcată într-o cămașă albă, cu picioarele goale și cu capul descoperit, este purtată spre Altar de nașul sau de nașa de călugărie, care o acoperă protector cu mantia. În fața Altarului se întinde cu fața în jos, sub aceeași mantie protectoare, depunând jurămintele, sub forma unui dialog. Apoi, ridicându-se în genunchi, îi dă celui care slujește foarfecele așezate pe Sfânta Evanghelie, pentru a se face tunderea (simbol al tăierii legăturilor cu lumea). După ce este tuns, omul vechi devine om nou, primind și un nume nou, de călugărie. Din acest motiv ne gândim la Înviere.
Ceremonialul continuă cu dăruirea, pe rând, a straielor și a accesoriilor monahale, pe care acesta le primește cu evlavie: haina veseliei (cămașa albă pe care o poartă), paramanul (bucată de pânză brodată, purtată pe spate și reprezentând patimile Domnului asumate de purtător), crucea mică, dulama (tunica lungă), brâul, potcapul (scufia sau coiful), rasa (haina mântuirii), sandalele, mantia, camilafca (vălul), metaniile, crucea mare (semnificând lepădarea de sine prin luarea crucii întru urmarea lui Hristos) și făclia (o lumânare aprinsă). Apoi, pe fondul rugăciunii, persoana nou-călugărită este condusă în strană.

Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 16:24:30
crinrin
Guest

Implicit (continuare)

Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 16:27:30
crinrin
Guest

Implicit cuiburi de vulturi

Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 17:07:50
crinrin
Guest

Implicit :)

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
carti minunate pentru copii, cu reducere 20% briliant16 Stiri, actualitati, anunturi 3 25.08.2018 09:03:44
lucruri minunate in...videoclipuri maria-15 Generalitati 87 16.11.2015 11:47:16
Caut locuri minunate! Adriana-Simona Generalitati 22 14.03.2011 16:53:12
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Predici minunate ... mihai anton Rugaciuni 0 17.04.2010 22:21:46