Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2015, 13:32:40
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Inca o data: Dumnezeu NU a promis oamenilor ca, daca Il vor urma, nu vor suferi. Dimpotriva. El insusi a suferit. Multi care L-au urmat au suferit, incepand cu Sf. Stefan. Multi inca mai sufera si azi. Saptamana trecuta au fost asasinati 2000 din cei care si-au exercitat liberul arbitru urmandu-L. Asasinati, nu violati. Dar toti care au suferit asemenea lucruri, au facut-o cu inima usoara, binestiind ca vor avea rasplata multa si crezandu-L pe Acela care le-a spus sa nu se teama de cei ce ucid trupul, ci de cei ce ucid sufletul.
Da pot sa inteleg sa suferi pentru o cauza inaltatoare cum e credinta. Si chiar sa mori pentru acea cauza. Si totusi cati din cei care au suferit pentru credinta au fost violati.
E vorba de o alta psihologie aici.

Dar care este acea cauza pentru care trebuie sa suferi un viol? ca eu nu o vad.

Citat:
In lume actioneaza doua forte. Dumnezeu si diavolul. Unul este creatorul Cosmosului. Al Chaosului este celalalt.
Nu stiti asta 100%, presupuneti. Toti presupunem multe, nu inseamna ca sunt si adevarate.

Citat:
Atata cat cunosc, sadicul este cineva care genereaza el suferinta si care trage bucurie din aceasta. Nu am auzit ca Dumnezeu sa genereze violuri. Nici nu cred ca se bucura cand le vede. Ceea ce am auzit este ca El a spus "a Mea este razbunarea!". Violatorii, ca si toti cei care incalca voia Lui, sunt de plans. Imi vine sa plang cand ma gandesc ce-i asteapta. Ei insisi isi vor plange in pumni. Majoritatea dintre ei, chiar incepand din viata aceasta.
Este usor sa explicam tot haosul din lume cu o lumea "alternativa", ce va face Dumnezeu, cum vor suferi raufacatorii, insa eu sincer va spun daca (doamne fereste!) as fi violat nu mi-as dori sa trec granita "vesniciei" cu constiinta patata de o asemenea suferinta groaznica.

Iar daca as avea suflet fiintial nemuritor atunci ce spune Pavel este imposibil.

Corinteni 15:
"16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;
18. Și atunci și cei ce au adormit în Hristos au pierit."

Este imposibil sa pier indiferent daca Hristos a inviat sau nu.

Citat:
P.S.: Ramasesem cu impresia ca sunteti adventist. Ati dat-o in ateism ? Nu ca ar fi prea mare diferenta, doar de curiozitate.
Prefer oricand sa fiu catalogat cu ateii , pentru ca ei sunt sinceri, recunosc ca nu Il cunosc pe Dumnezeu. Nu sunt ipocriti ca altii.
Reply With Quote