Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2015, 00:43:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladalexandruuhisem Vezi mesajul
Hristos spunea catre farisei: "Imparatia Cerurilor este in voi". Eu am simtit multe la viata mea. Acum, intrebarea mea este: cum simtim Imparatia Cerurilor din noi?
Imparatia cerurilor nu este doar undeva ,in afara noastra sau in ceruri , intr-un loc de neatins , sau doar dupa judecata cea viitoare . Nu este un Hristos care ne vegheaza de undeva dintr-un loc abstract ,imposibil de patruns . Imparatia cerurilor nu ne-a parasit , nu ne respinge,nu e de neatins . Imparatia cerurilor incepe insusi cu noi.
Cu noi ? Cu mine cel pacatos ori prea necurat? Cu oamenii acestia de nimic fata de care prea adesea simt doar dispret ? Da ! Cu noi . Imparatia cerurilor nu se scarbeste de noi , nu se refuza noua, ci se daruieste sufletelor noastre chinuite de mizerie , neseprand ca ar merita ceva .
Imparatia cerurilor este lumina coborata peste intunericul nostru , este linistea coborata peste nebunia noastra , este speranta coborata pe neasteptate in mormantul vietii noastre
Daca Dumnezeu nu s-a scarbit sa toarne duhul Sau peste aceste fapturi de nimic care suntem, si ne-a iubit cu atata dragoste ,incat sa ne considere fii ,pe niste criminali nerecunoscatori ca noi, atunci si noi trebuie sa ne plecam in fata acestei minunate vesti :"Imparatia cerurilor se apropie ,si este chiar in voi"
Oare cum ar trebui sa ne purtam cu oamenii,pe care Dumnezeu insusi I-a iubit atat de mult , incat din dusmani ai sai ,I-a considerat casnici ai sai , fara ca acestia macar sa ii fie recunoscatori ?
Imparatia lui Dumnezeu este slava Lui continua din inimile noastre , bucuria darurilor daruite noua fara vreun merit , si iubirea aproapelui asemenea cu iubirea lui Dumnezeu .
Nimic nu este mai mare ca Dumnezeu ,care ne umple de revarsarea dragostei Sale , si asemenea LUi , cel asemenea noua.

Last edited by iustin10; 11.02.2015 at 00:45:55.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2015, 00:52:35
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Imparatia cerurilor incepe insusi cu noi.
Șșșșșt! Te aud cei
care au impresia că se și termină! (cu noi, în noi, cu ei, doar în ei)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2015, 01:01:38
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Șșșșșt! Te aud cei
care au impresia că se și termină! (cu noi, în noi, cu ei, doar în ei)
"Noi" suntem usa catre "voi" :)

Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti .
Sau inversand putin :
De ce sa ma iubesc pe mine? Pentru ca sunt aproapele tau :)
Reply With Quote
Răspunde