![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Crestinii sunt obisnuiti, ca picturile sfintilor sa fie cu ochi. Altii nu accepta picturile de nici un fel...Dealtfel razaturile de pe peretii bisericutelor erau de data relativ recenta si in progresie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da si mie mi se pare bine sa se predea si istoria religiilor, dar de catre cine????sau mai bine zis din ce perspectiva? una e sa ti se predea de catre un ortodox sau alta e sa ti se predea de catre un catolic sau un protestant?Subiectivism tot va exista. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nu cred ca e vorba de incalcarea drepturilor omului, pt ca fiecare cult recunoscut de stat are dreptul sa studieze religia lui in scoala, nu obligatoriu cea ortodoxa, corectati-ma daca gresc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca invatamantul din orice tara, poate fi raportat la acele drepturi ale omului, decat din perspectiva ca toti avem dreptul la educatie . Fiecare tara isi organizeaza educatia asa cum doreste in conformitate cu specificul si traditiile tarii respective. Religia ca materie de predare in scoala nu ar trebui discutata nici ca facultativa si nici ca obligatorie. Ea, religia ar trebui sa existe in programa scolara precum limba romana, matematica si celelalte materii existente in toate formele de invatamant. Abordarea problemei s-a facut gresit din start. Normalitatea obtinuta dupa revolutie este tratata dupa bunul plac al unuia sau altuia. O singura intrebare am :cu-i dauneaza studiul religiei in scoli ?
|
|
|||
|
|||
![]()
cu-i dauneaza studiul religiei in scoli ?
se pare ca domnului ministru al educatiei:D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos umbla pe jos, nu stringea bani ca sa-si ia caruta cu cai, le rasturna tarabele celor cu multe carti si fapte putine, cei care altceva nu fac decit sa-si numere banii in banca, sfintii se caiau cu lacrimi in ochi, profetii isi puneau cenusa in cap, isi rupeau hainele pe ei nu erau ipocriti, asta trebuie sa invete copiii la Religie prin VAZUTE nu prin CITIT sau prin CONFERINTE, sa invete ca Biserica lui Hristos nu este o cladire! ..sa putem veni in clasa si sa le aratam copiilor prin ziare si documentare ce FAPTE au mai facut marturisitorii lui Hristos, nu ce carti au mai scris pe tema asta!... asemenea stiri TARI le plac copiilor si ii umple de Duhul Sfint CEL ADEVARAT |
|
|||
|
|||
![]()
Se da o lupta crancena, din toate directiile pt desfiintarea valorilor crestine, putin cate putin..sa ne obisnuim cu ideea.Oameni buni, a face religie inseamna a-l cunoaste pe Dzeu,cel care ne-a creat!Credeti ca din cls a 11a nu mai e nevoie de Dzeu?Fiecare natie isi respecta propria religie, dar cu noi ortodocsii nu stiu ce se intampla?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar dvs domnule ministru al "needucatiei" sunteti inca o poveste urata a invatamantului romanesc
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stiinta nu este in opozitie cu religia. | Templier Knight | Teologie si Stiinta | 190 | 01.05.2011 15:22:02 |
Religia in scoala | Marius22 | Generalitati | 28 | 18.05.2010 14:35:24 |
Ce credeti voi ca este un Preot???? | ARHANGHELUL | Preotul | 137 | 30.04.2007 23:04:33 |
Cat credeti ca este necesar omului pentru mantuire | Andrei_sunt | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 18.01.2007 15:34:04 |
|