Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2015, 22:58:35
MarcelEmil MarcelEmil is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2015
Implicit

Mă intrgă un lucru:
Undeva scrie:
Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
f) ce putem spune despre dinamica relațiilor dintre inconștientul pulsional și celelalte instanțe ale psihismului
Fraza este coerentă iar conceptele vehiculate sunt din psihanaliză. Înseamnă că fie textul este preluat de undeva, și atunci nu-i nevoie să-i fie cunoscut sensul, fie aparține cuiva familiarizat cu psihanaliza. Ori, în psihanaliză sexualitatea este calul de bătaie și nu poate fi vorba să ai habar de psihanaliză și să nu cunoști noțiunile de bază din sexologie: orientare sexuală, homosexulitate, bisexualitate etc.

Pe de altă parte, în ultimul text al aceluiași autor, aici,
Citat:
[...]Conceptul meu empiric de homosexual sau gay include acei bărbați (anatomic) care au un comportament sexual cu parteneri de același sex (anatomic). [...]
oameni care au un aparat genital mixt (și penis și ovare etc.), așadar sunt bisexuați.
[...]
există o avalanșă de confuzii ale noțiunilor.

*

Citat:
Un alt exemplu folosit incorect (intenționat sau nu, cu viclenie sau din naivitate) este cel cu băiețelul care a refuzat să se recunoască femeie. Evident, că doar nu era autist sau idiot! În cazul lui e vorba despre puterea evidenței, mai întâi, privind anatomia corpului. Cum să nu își dea seama micuțul, fie și prin comparație cu fetițele pe care le cunoștea și prin comparație cu alți băieți, că el aparține clasei băieților? Firește că a negat că e femeie!
Cred că n-ai fost atent la situația lui David Reimer, deși văd că ai citit informațiile spre care s-a dat link. Lui i-au fost eliminate organele sexuale masculine: penis, scrot, testicule. La pubertate făcea tratament hormonal pentru dezvoltarea caracterelor sexuale feminine (sânii).

Citat:
Modelarea comportamentului sexual este o chestiune din sfera învățării, deci are un caracter dobândit.
Comportamentul, în sine, nu este învățat. Este instinctiv. Gândește-te la faptul că și animalele care au trăit izolate de alte animele, deci n-au putut învăța de la altele să se împerecheze, o fac. La fel este și la om. Hai să zicem că de o vreme încoace se poate învăța din media cum se face sex dar cu ceva vreme în urmă nu stăteau așa lucrurile.

Modelarea comportamentului sexual se poate face prin învățare. Nu cred că este cazul să insist aici pe tehnci tantra etc.

Last edited by MarcelEmil; 15.02.2015 at 23:02:54.