Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2015, 23:03:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
De fapt, v-am dat varianta ortodoxă (Bădiliță era ortodox când a finalizat traducerea NTR), nu cea neoprotestantă. Cea neoprotestantă v-ar fi scandalizat de-a dreptul, căci folosește termenul ”icoane”
Truc ieftin dom'le ca toata teologia neoprotestanta de altfel.

Pai ti-as spune si eu vreo 2-3 cazuri care le cunosc personal de adventist care erau inca adventisti cand s-au lepadat de invataturile mincinoase ale E.G.White.
Asta inseamna ca erau un fel de autoritate teologica pentru "biserica" adventista si ca opiniile lor erau totodoata impartasite de aceasta?

Citat:
Stimate domn, porunca a II-a se referă la două lucruri: interzicerea idolilor și interzicerea reprezentărilor (asemănărilor) în scop de închinare; nu are treabă cu arta religioasă. Arhitectura, pictura și sculptura erau folosite la Templu cum bine știți. Și știți pentru că le folosiți ca acoperire pentru cultul icoanelor...
Serios?
Da-mi si mie sursa biblica a acestor interpretari.

Erau folosite la templu, in scop de cult? Ca sa vezi, un adventist sa recunoasca asta..

Si asa, ca o intrebare colaterala, puteti spune si in afara templului unde anume mai erau folosite?

Si lnca mai astept raspuns punctual la cele 3 intrebari..
Ce faceti, mai rasfoiti manualul, sunati un pastor sau...?