Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2015, 11:14:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Asta cu "orice hacker poate" iarasi e prostie crunta, teoretic orice e posibil, practic mai putin.
Teoretic, "orice hacker" iti poate fura banii de pe cardul de salariu, practic cati ati auzit sa pateasca asa ceva?

Pentru modificare e nevoie de acces fizic la card si PIN + access de administrator la baza de date (optiunile nu sunt trecute doar pe card).

Restul afirmatiilor cu donarea de organe "hackereste" iarasi tin de imbecilitatea celui crescut cu prea multe filme americane ieftine.
Rudele stiu foarte bine optiunile persoanei in cauza vizavi de donarea de organe, in momentul in care apare prima discordanta, se naste un scandal monstru.

De altfel, nu prea sunt cine stie ce romani care sa fie in dezacord cu donarea de organe, oricum toti cred ca asta este o chestie care li se intampla altora sau sunt pusi sa-si dea acordul in dreptul altora pe care ii considera morti asa ca iarasi nu-i deranjeaza prea tare.
Cei care sunt categoric impotriva cu siguranta vor pastra o copie a optiunii trimise la CNAS in acenst sens + semna si declaratii la notar ca NU vor sa fie donatori de organe.

Sigur, probabil nu s-ar supara daca ar trebui sa primeasca ei sau apropiatii lor...
Aici e problema ,ca rudele nu mai sunt intrebate de vreme ce tu ai fost de acord cu donarea de organe.
Eu nu spun ca aceste situatii se vor generaliza dar exista o cale catre exceptii ,un medic un pic nebun si avar de bani poate intra in legatura cu o retea de traficanti de organe.
In Anglia s-a descoperit o asistenta din un azil de batrani care i-a "ajutat' sa moara pentru a le lua bunurile.
Cu ceva timp in urma am auzit cazul unui tanar accidentat ,la ce presiuni au fost supuse rudele pentru a-i dona organele ,acest caz s-a intamplat la Iasi.
Pana la urma tanarul si-a revenit din coma.
Iar cu pinul sa iti dau un pont ,ca sa nu uite pinul ,medicul le recomanada pacientilor un pin foarte simplu de tinut minte ,dar nu vreau sa intru in amanunte ,stiu mai multe dar nu pot sa iti spun.Cei mai instruiti sa zicem ca pot sa isi puna un pin mai special ,dar organele de la cei mai fara pregatire nu sunt bune ?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 11:24:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ce caz, ce presiuni? Ce intelegi tu prin presiuni?
Sunt si eu curios.

Si medicul instruieste pacientii sa-si incredinteze cardul oricui?
Sau te pomenesti ca ii "hackereste" chiar el?

Si modifica si optiunile din baza de date fara acordul pacientului?

Nu poti interna un om intr-un spital si a doua zi sa vii si sa afli ca a fost transat pentru ca asa era o bifa in baza de date pe care cei din jur o stiau altfel.

Hai sa fim seriosi si mai putin paranoici, prima data cand ar aparea un astfel de caz, in care rudele stiu ceva si in baza de date e altceva, ar apare si un scandal imens iar a doua oara n-ar mai fi posibil, deci care e hazul?
Vechi 17.02.2015, 11:59:15
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce caz, ce presiuni? Ce intelegi tu prin presiuni?
Sunt si eu curios.

Si medicul instruieste pacientii sa-si incredinteze cardul oricui?
Sau te pomenesti ca ii "hackereste" chiar el?

Si modifica si optiunile din baza de date fara acordul pacientului?

Nu poti interna un om intr-un spital si a doua zi sa vii si sa afli ca a fost transat pentru ca asa era o bifa in baza de date pe care cei din jur o stiau altfel.

Hai sa fim seriosi si mai putin paranoici, prima data cand ar aparea un astfel de caz, in care rudele stiu ceva si in baza de date e altceva, ar apare si un scandal imens iar a doua oara n-ar mai fi posibil, deci care e hazul?
Aceasta intamplare a aparut in o revista crestina ,deci medicii insistau pe langa rude (parinti) sa isi dea acordul pt ca acel tanar ,in urma unui accident era in coma ,ce e asa greu de inteles?
Iar cu acordul pt donare de organe ,se bifeaza in aplicatia medicului ,iar nu vad ce e atat de greu de inteles.Si asistenta care da reteta poate bifa ,datele nu sunt de loc securizate cum se crede.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 14:48:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Aceasta intamplare a aparut in o revista crestina ,deci medicii insistau pe langa rude (parinti) sa isi dea acordul pt ca acel tanar ,in urma unui accident era in coma ,ce e asa greu de inteles?
Iar cu acordul pt donare de organe ,se bifeaza in aplicatia medicului ,iar nu vad ce e atat de greu de inteles.
Este de datoria lor sa insiste.
Prin "presiuni" se intelege altceva.

Citat:
Si asistenta care da reteta poate bifa ,datele nu sunt de loc securizate cum se crede.
Serios? Ti-a demonstrat tie o asistenta ca se poate face asta?
Sau ai lacune serioase vizavi de a intelege cum functioneaza sistemul?
Vechi 17.02.2015, 16:09:09
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Este de datoria lor sa insiste.
Prin "presiuni" se intelege altceva.

Lacune inseamna ca am uitat ,dar eu stiu mult mai bine decat tine cum functioneaza sistemul.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 16:12:38
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa mai afli ceva ,de obicei medicul consulta si asistenta e cea care face reteta si lucreaza la calculator.Medicul nu are timp de toate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53