Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2015, 17:36:15
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Barsaumas;581584]A
Citat:
dica eu sunt paranoic?
Asta eo insulta.
Iartă-mă! N-o lua ca pe o insultă. Dar observ o tendință generală, foarte nesănătoasă, de a fi bănuitori, de a ne aștepta mereu să fim atacați de un dușman din umbră. Nu afară este dușmanul, ci în noi înșine. Nu este nici în Occident, nici în Rusia, și din acest punct de vedere nu este esențial sub influența cui ne-am afla. Poți fi sfânt atât sub un regim cât și sub celălalt.
De aceea cred că ceea ce discutăm aici poate avea de-a face cu eventuale suferințe ce pot să ne atingă și pe noi, dintr-o parte sau din alta, însă acestea pot fi mijloace către mântuire, nu piedici.
Diavolul a fost lăsat liber de Dumnezeu și el lucrează prin oameni, inclusiv prin regimuri politice. El ispitește fie prin plăcere, fie prin durere. Nu știu care din acestea poate corupe mai tare; depinde, cred, de fiecare dintre noi.
Occidentul îmi dă și mie, adesea, impresia că este în putrefacție. Nu cred că o va mai duce mult. Este o civilizație care apune. Sau, cel puțin, niște popoare care mor. Spiritual, însă, nu pot face o comparație; nu știu cine stă mai bine. Cred că nimeni.
Iar dacă revenim la noi, românii, cred că nici noi nu stăm bine și poate că niciodată nu am stat. Dar nu este nimeni de vină pentru asta. Nimeni nu ne împiedică să ne apucăm să trăim creștinește: să facem copii și să-i creștem frumos, să refuzăm să fim sclavi consumeriști, să ne rugăm și să lucrăm cu gând curat, cu conștiința că ceea ce realizăm poate și trebuie să fie un rod al dragostei pentru alții.
Este foarte mult de lucru în plan duhovnicesc, iar regimul actual nu mi se pare că împiedică asta cu ceva. Din contră, cred că permite orice.

Citat:
Cristi, trezeste-te!
Pacatul isi are institutionlizarea sa, asa cum Duhul Sfant pogoara in Biserica, asa sunt si strcuturi reale, organziate, cu nume, CUI, etc., care propaga raul/pacatul. In parte, sunt identificabile cu scumpe tale euroatlantisme.
Răul și păcatul îl propagă nu instituțiile, ci oamenii care le alcătuiesc. Instituțiile mi se pare că nu îi afectează decât pe cei care vor să fie afectați. Ți se permite să fii homosexual; dar nimeni nu te obligă. Ți se permite să faci avorturi; ți se permite, poate, să ucizi dând morții alte nume.

Cu alte cuvinte, libertate absolută la păcat. Oare nu e de la Dumnezeu toată libertatea asta? Nu a pus El în fața omului binele și răul, viața și moartea, îndemându-l, fără a-l obliga, să aleagă binele ca să fie viu?

Poate ar fi mai puțin păcat în lume dacă acesta ar fi interzis în mod instituțional. Să zicem. Dar cu siguranță ar fi mai puțin dacă noi am forma veritabile comunități creștine care am respinge păcatul din dragoste de Dumnezeu, iar nu de frica vreunei pedepse lumești.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 17:42:40
Barsaumas
Guest

Implicit

Frate, nu stiu ce varsta ai, eu am 42, dar daca sa zicem ca mai stam "imbracati in haine de piele" pina la 70 de ani, pariezi cu mine ca pacatele astea oribile vor deveni pbligatorii in noua societate dospita de Occident si masonerie?
Intreaba-i pe realistii forumului, oaie si Alin.
Vezi postarile lor, deschide presa straina, citeste legislatia europaena, etc.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 18:00:52
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

44. Nu știu, dar m-ar obosi prea tare să mă lupt cu „sistemul”. Am prea multă treabă cu viața mea personală. Și dacă n-o rezolv pe asta știu că nu pot aduce nimic bun în mica lume ce mă înconjoară.
Reply With Quote
Răspunde