Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2015, 13:51:57
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da Sofi , da !
Dar oare aceasta e o bravura , ceva iesit din comun ?
Sunt cazuri cand medicul iti da si mai mult , si cred ca merita , cel putin pentru organism !
Uite acum in aceasta saptamana , meniul este supa crema de legume , musaca cu soia , mancare cu linte si manarea de cartofi , iar ca desert : coliva si placinta cu dovleac ! Nu-i suficient ?
In curand o sa avem la discretie urzicile si spanacul , ciupercile din care se pot prepara N retete extragustoase , dar problema in aceasta perioada nu consta pana la urma in indoparea noastra , ci in complet altceva . . . !
Da, este o bravura, ceva iesit din comun. Cel putin pentru un om obisnuit sa manance normal, echilibrat. El simte lipsa unor produse si simte si surplusul din altele.
Este bravura mai ales numraul de zile!
Pentru un om care oricum a ales asa un fel de alimentatie in mod normal si mai ales il si suporta, nu mai este nici bravura si nici post.

Totul este o chestie de organism, fizic si psihic.
Da, menul descris de tine este superb, cu mici exceptii (ce este aia musaca cu soia de ex.?).
Si eu as manca ceva urzici, dar la noi nu se vand iar ca sa le culeg mi-e frica (nu stiu care sunt cu adevarat urzici si care sunt bune pentru mancat si mai ales unde nu sunt curse pe el diverse lucruri.
Ce merita pentru organism si ce iti da medicul sau chiar si Dumnezeu, este altceva.

Depinde mult de sanatatea omului, de viata pe care o duce si de multe alte lucruri.
Pentru unii este nevointa si post permanent.
Ce facem cu oamenii care nu vad carnea (din motive financiare) in mod obisnuit? Sau cu aceia care abia au ce sa manance?

Pe mine ma deranjeaza mult cand suntem bagati toti la desfranare, ca vai ne imbuibam cu nu stiu ce si vai desfranam cu sotul/sotia nu stiu cat.
Dar cine ne stie si ne poate judeca ce manancam noi in mod obisnuit si ce se intampla la noi in casa?
Si la ce renuntari suntem supusi?

De asta spun ca ar trebui sa fie lasat fiecare sa decida cum si cand si cat posteste.

Nu mai intru in detalii.
Mi-a placut mult ceea ce spunea parintele Teofil Paraianu despre post si am pus citatul pe alt fir.

Si eu postesc alimentar, dar atat cat pot. Uneori imi este mai usor, alteori mai greu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucate de Post sadiye Generalitati 291 27.11.2016 00:34:56
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post sau nu ? andrei91 Generalitati 13 17.02.2009 19:07:46