Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2015, 18:15:12
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu am zis niciodata ca Biblia e manual de stiinta. In Biblie e scris ce este necesar si Dumnezeu a randuit sa fie bine si sa ne fie de folos. Dumnezeu nu a scris modul de formare a pamantului, nici rocile folosite, nici cum au fost create de el, nici cum a scris codul genetic, ci a rezumat "Dumnezeu a facut pamantul din nimic". Si gata, daca vrem sa aflam curiozitati din astea nu ne trebuie decat sa descoperim noi singuri.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 18:20:28
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Si gata, daca vrem sa aflam curiozitati din astea nu ne trebuie decat sa descoperim noi singuri.
Pai da, si asta incercam sa facem!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 18:20:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Asta zice si teoria BigBang.
Ca Universul a aparut practic din nimic.
Vechi 18.03.2015, 20:40:34
Wryetui's Avatar
Senior Member

Implicit

Diferenta dintre creatia lui Dumnezeu si Big Bang este mare. Biblia spune ca o fiinta omniscienta, omnipotenta si omniprezenta a creat lumea din nimic, pentru ca El a creat-o, deci a fost o cauza care la randul ei este necauzata. Big Bang-ul sustine ca a fost o mare explozie care inca nu se stie cum a aparut si etc... Dar pentru a fi o explozie trebuie mai intai sa fie ceva care sa explodeze, nu?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 21:04:20
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Diferenta dintre creatia lui Dumnezeu si Big Bang este mare. Biblia spune ca o fiinta omniscienta, omnipotenta si omniprezenta a creat lumea din nimic, pentru ca El a creat-o, deci a fost o cauza care la randul ei este necauzata. Big Bang-ul sustine ca a fost o mare explozie care inca nu se stie cum a aparut si etc... Dar pentru a fi o explozie trebuie mai intai sa fie ceva care sa explodeze, nu?
Pai si teoria Big Bang-ului nu descrie ce a provocat explozia sau ca nu a fost nici o cauza. Si nici macar nu se poate spune ca a fost o explozie, ci o expansiune brusca.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 21:54:59
Wryetui's Avatar
Senior Member

Implicit

Atunci preferati sa credeti intr-o explozie sau o expansiune brusca aparuta din nimic deoarece originea, cauza si altele ale ei nu se cunosc, si nici macar aceasta nu se stie daca a fost adevarata?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2015, 22:35:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Atunci preferati sa credeti intr-o explozie sau o expansiune brusca aparuta din nimic deoarece originea, cauza si altele ale ei nu se cunosc, si nici macar aceasta nu se stie daca a fost adevarata?
Daca asta arata dovezile, in ce altceva ai vrea sa "cred"?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 00:11:15
Wryetui's Avatar
Senior Member

Implicit

Bineinteles, bineinteles... Oare ce era in capul meu?!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 06:42:53
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si care sunt explicatiile daca sunt intrebati cum a aparut omul, din mainile lui Dumnezeu sau s-a desteptat o maimuta si s-a numit pe sine om?
Ei spun ca Dumnezeu a creat omul prin evolutie. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este creatorul evolutiei. Apoi, nu cred in potop, zic ca a fost doar unul local. Multi nici nu cred ca Adam si Eva au existat. Ei spun ca Adam si Eva au fost o metafora, o pilda. Sau ca au fost mai multi oameni, nu doar Adam si Eva. Cei care cred in creatie sunt facuti fundamentalisti, protestanti, ca din cauza asta multi se indeparteaza de Biserica ptr. ca Geneza si stiinta se bat cap in cap.
Daca vrei sa citesti ce zice un preot ortodox din America despre evolutie, intra aici(si comentariile sunt interesante):

Creation and Evolution

http://blogs.ancientfaith.com/glory2...and-evolution/

Evolution, Creation and the Hidden Cause

http://blogs.ancientfaith.com/glory2...-hidden-cause/

sau pe youtube, alt parinte, de data asta din Canada:
https://www.youtube.com/watch?v=t_NNU7bBGgc
https://www.youtube.com/watch?v=pxLKzQ5Rr2s

Dansul are mai multe filme pe youtube despre acest subiect, plus altele (ex.transsexualii care sunt nascuti asa etc.)
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 06:43:33
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Biblia nu e manual de stiinta.
N-a fost scrisa niciodata in acest scop.
Nu, insa teologia este stiinta stiintelor. :) Stiu Sf.Parinti ce spun.
Reply With Quote
Răspunde