Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2015, 19:16:50
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Mai mult de atat, trebuie sa imaginam faptul ca dupa potop clima s-a destabilizat enorm de mult si toata geografia si relieful s-au dat peste cap, pe langa ca nu Noe a mers si a dus animalele pe perechi, ci Dumnezeu a facut sa vina.

Problema este ca nu doar apa marii a augmentat, ci a si plouat torential pe toata suprafata pamantului, asta facand posibil cantitatea de apa sa acopere usor pana si muntele cel mai inalt:

11. In anul șase sute al vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șaptea a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului;
12. Și a plouat pe pământ patruzeci de zile și patruzeci de nopți.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 19:26:04
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
@abecedar:
Intentionat ti-am, "strecurat" "soparla" cu pestii in arca, ca sa vad daca tu iti "calibrezi" rationamentul dupa faptele
Biblice sau incerci sa "calibrezi" Biblia dupa rationamentul tau. Si ai "inghitit" galusca. :D
Te-ai dat de gol, ca iti calibrezi Biblia dupa rationamentul tau. Sectarii fac asa.
Adica mai pe romaneste: sectarii vin si argumenteaza cu Biblia , ba iti da si in cap, acolo unde le convine , iar acolo
unde nu le convine ce spune Biblia, ignora versetele respective.

Daca studiem versetele pe care sectarii le ignora, vom vedea ca acele versete sunt ca niste "carbuni aprinsi" pusi
pe fruntea sectarului.Acele versete, dau cu "dogmele" sectarului de toti peretii.
Huh ce? Eu zic ca nici nu a fost o arca, sau poate ceva mult mai mic, un potop local, si un localnic cu barca. Argumentatia vine asa: Presupunem ca A este adevarat (pestii nu au fost pe arca). Daca A este adevarat, inseamna ca B s-ar fi intamplat (ar fi murit marea majoritate). B nu s-a intamplat, deci nici A nu este adevarat.

Asa, luand ce nu s-a scris in Biblie, pai nu e nicaieri scris ca nu ar trebui sa iei aceasta povestioara ca o legenda.

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Mai mult de atat, trebuie sa imaginam faptul ca dupa potop clima s-a destabilizat enorm de mult si toata geografia si relieful s-au dat peste cap, pe langa ca nu Noe a mers si a dus animalele pe perechi, ci Dumnezeu a facut sa vina.

Problema este ca nu doar apa marii a augmentat, ci a si plouat torential pe toata suprafata pamantului, asta facand posibil cantitatea de apa sa acopere usor pana si muntele cel mai inalt:

11. In anul șase sute al vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șaptea a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului;
12. Și a plouat pe pământ patruzeci de zile și patruzeci de nopți.
Um... TOATA cantitatea de apa, inclusiv aia din subteran, din nori, umiditatea din atmosfera, rauri, lacuri, gheata de la poli, n-ar ajunge sa acopere Everestul nici nu o distributie Gauss.

Si da, clima s-ar fi destabilizat enorm, deci n-a fost nici un potop global.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 19:55:13
Wryetui's Avatar
Senior Member

Implicit

Ba da, a fost un potop global. Daca nu, nu s-ar fi inundat nimic, pur si simplu apa s-ar fi scurs sau s-ar fi tot intins pe pamant, nu putea sa acopere, cum zice Moise, chiar si muntii, decat daca ar fi fost apa continuta intr-un lant circular de munti care sa nu fi permis scurgerea sau intr-un recipient la nivel de tara sau de loc (un recipient magic). Pe langa ca daca ar fi fost un potop local Dumnezeu nu ar fi trimis toate animalele pe arca si nu ar fi pus pe Noe sa o construiasca, mai bine ii zicea sa mearga intr-o alta parte cat timp El trimitea potopul. Pe langa ca in Biblie scrie ca oamenii DE PE PAMANT s-au inrautatit foarte mult.

Eu cred ca tu nu iti imaginez ce inseamna sa ploaie mai mult decat torential, incontinuu si pe tot pamantul, sa nu fie portiune de uscat. Nu stim intensitatea ploii la acel moment, dar daca a acoperit si muntii, adaugand si faptul ca oceanele si apele subterane au tasnit la suprafata eu o vad drept foarte posibil.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 20:24:43
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Ba da, a fost un potop global. Daca nu, nu s-ar fi inundat nimic, pur si simplu apa s-ar fi scurs sau s-ar fi tot intins pe pamant, nu putea sa acopere, cum zice Moise, chiar si muntii, decat daca ar fi fost apa continuta intr-un lant circular de munti care sa nu fi permis scurgerea sau intr-un recipient la nivel de tara sau de loc (un recipient magic). Pe langa ca daca ar fi fost un potop local Dumnezeu nu ar fi trimis toate animalele pe arca si nu ar fi pus pe Noe sa o construiasca, mai bine ii zicea sa mearga intr-o alta parte cat timp El trimitea potopul. Pe langa ca in Biblie scrie ca oamenii DE PE PAMANT s-au inrautatit foarte mult.
Totusi sunt inundatii, vezi inclusiv in Romania. Iar aia cu animalele? Stii care este una din caracteristicile legendelor? Exagerarile.

Citat:
Eu cred ca tu nu iti imaginez ce inseamna sa ploaie mai mult decat torential, incontinuu si pe tot pamantul, sa nu fie portiune de uscat. Nu stim intensitatea ploii la acel moment, dar daca a acoperit si muntii, adaugand si faptul ca oceanele si apele subterane au tasnit la suprafata eu o vad drept foarte posibil.
Inca o data iti zic, nu este destula apa pe toata planeta asta + nori + ape subterane + umiditatea din atmosfera sa se intample asa ceva. Deci suntem in siguranta
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 20:39:59
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Totusi sunt inundatii, vezi inclusiv in Romania. Iar aia cu animalele? Stii care este una din caracteristicile legendelor? Exagerarile.
Stii care este una din caracteristicile celor incuiati la minte ?
Ignoranta.

Citat:
Inca o data iti zic, nu este destula apa pe toata planeta asta + nori + ape subterane + umiditatea din atmosfera sa se intample asa ceva.
Iar eu inca o data iti zic:bati campii mai rau ca tractorul la arat.Habar n-ai
pe ce planeta traiesti(la propriu si nu la figurat).
O da, noi oamenii, vai dar ce stim noi. Vai de steaua noastra.Am descoperit si noi recent
notiunea de "ecosistem" si gasim zeci si zeci de metode pentru a distruge ecosistemul.Habar n-avem cum functioneaza
intre ele ecosistemele.A se citii "interoperabilitatea" ecosistemelor.Habar n-avem ce functii si legaturi ascunse au
acest ecosisteme cu mediul.Nici macar nu putem sa ne dam seama de ce exista aceste ecosisteme si de ce unele
comunica cu celelalte si altele nu comunica cu anumite.Dar in schimb formulam ipoteze de genul:
"stiu eu mai bine decat Dumnezeu si decat Biblia ce-a fost pe vremea potopului"
Nu stii domne' nimic.Socrates a zis-o mai bine decat toti cercetatorii:
"Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu"Ei , poftim, dovada de smerenie venita de la unii dintre cei
mai mari intelepti "laici" ai lumii.

Last edited by oaie_cugetatoare; 19.03.2015 at 20:51:18.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2015, 22:47:39
Wryetui's Avatar
Senior Member

Implicit

Suntem in siguranta pentru ca Dumnezeu a promis ca nu mai face asa ceva

Geocentrismul in sensul lui fizic nu este adevarat, pentru ca universul, in mod fizic si mecanic nu se invarte in jurul pamantului (la figurat), ci noi credem ca urmeaza o cale a lui, cu meteorite, asteroizi, stele, galaxii si etc... Si noi prin ele, dar, geocentrismul este pe de o alta parte adevarat din punct de vedere spiritual, deoarece universul si celelalte au fost create pentru NOI, care traim pe pamant, si din moment ce noi aici, pe planeta asta traim, suntem importanti la fel ca si planeta noastra, deci da, universul este "geocentrist".
Reply With Quote
Vechi 20.03.2015, 20:15:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Vechi 20.03.2015, 20:32:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e vorba de geocentrismul asta.

Indivizii enuntati chiar cred ca pamantul este static si soarele se invarte in jurul lui, eventual si restul Universului.
La modul cel mai propriu.

Ca sa nu mai vorbim de cei care cred ca e plat..
Da , da asa este , avem astfel de sustinatori chiar aici pe Forum , si sunt membrii respectabili , cu studii superioare , cum ar fi domnul inginer Florin Ionut , care a deschis chiar si un thread in acest sens !
Răspunde