![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc Mihai.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 23.03.2015 at 14:20:37. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Și, ia spune, cum sună d.p.d.v. ortodox sugestia lui Romanides că ar trebui ridicate anatemele pronunțate de Sinoadele Ecumenice, împotriva necalcedonienilor, pe care-i numește "ortodocși" ? Pe de altă parte, întreg articolul este un atac nu foarte voalat la adresa Sf. Leo. |
|
|
||||
|
||||
|
Da, autorul este Ioannis Romanides, îmi recunosc greșeala și îmi retrag cuvintele.
Citat:
Sigur asta-i strict părerea ta personală. Nu înseamnă că ăsta-i și Adevărul :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Iar autorul spune de Fer. Augustin. Am citit ca par. scrie despre erorile Fer. Augustin in teza sa de doctorat de acum 60 de ani, in termeni critici, dar nu scrie ca Fer. Augustin ar fi eretic.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sunteți minunați cu toții. Îmi sunteți atât de dragi... :)
Cred că nu mai am de spus nimic aici, cine vrea citește... și înțelege ce poate și cât poate. Hristos în mijlocul nostru.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|