Citat:
În prealabil postat de fallen
Nu stiu cum sunt altii, dar...nu m-am gandit niciodata sa fac bani de pe urma nuntii/botezului, dar nici sa cheltui o avere...acasa nu am loc unde sa chem invitatii, poate doar la mama, cu mari eforturi ( deranj, munca), ar trebui sa gatim pe rupte chiar si pt 20 de persoane si ne-am si inghesui, iar la orice carciuma amarata, nu inteleg de ce orice meniu de nunta/botez incepe cam de la 100_120 lei ...adica ce are asa deosebit ??? Daca am rezerva masa pt n persoane ( 20-30), ca pt o ocazie oarecare, si ar comanda fiecare din meniu ce vrea, nu am iesi oare mai ieftin ? ( nu cred ca pot sa le impun la toti sa ia " meniul zilei" ala de 9-10 lei, poate unul nu mananca ce au ei la banii aia, si sa bea maxim o cafea/apa/bere... desi din pacate si meniul lor " de nunta/botez" e practic tot un meniu impus, si mult mai scump si chiar deloc agreabil pt unii...ca de ex pt cei care nu mananca carne :); ca sa nu mai zic ca ma exaspereaza acel " aperitiv" care oriunde te duci in tara asta contine acelasi laitmotiv de rosie cu vanata, ardei cu branza, sunca cu cruditati si eventai de salam/cascaval :).; cred ca pana la urma cea mai buna oferta pe care am gasit-o e de 128 lei cu aperitiv, sarmale, friptura cu cartofi si open bar, dar sincer chiardaca vin numai 20 persoane, nu cred ca ne vor mai ramane dupa amenajarea casei si nastere inca 2000-3000 lei pt " paranghelie"...)...Zic si eu, nu stiu, nu m-am gandit la asta pana acum...cum se procedeaza in atare situatie ? Ma refer restrans, minimalist?
(Nu m-am destrabalat nici cu amenajarea casei, nici cu cheltuielile legate de sarcina si de venirea copilului, pana acum, doar ce a fost strict necesar pt un trai decent...din pct meu de vedere, acum... in urma cu 1000 de ani nu avea nimeni nevoie de gresie, faianta, parchet, covoare, cearsafuri, nici de pampers, johnson baby, blender, carucior, etc...)
|
PAi...in cazuri din acestea te mai ajuta si rudele,prietenii,colegii ...asa se procedeaza.
Adica tu faci o mica petrecere iar lumea vine cu o atentie,caci asa se face la casa noua,la copil,la nunta etc...chestiede comunitate.Ca unii iti aduc bani sau unii o cutie cu pampers, conteaza.
Restaurantele din Ro inca nu sunt pregatite pt business-din cauza ca au clienti
putini,pun japca pe aia pe care-I prind.
Tu aduna toate femeile din familie si pune-le la treaba,nu-i mare scofala sa faci mancare pt 20 de oameni daca esti cat de cat femeie care tine casa.
Eu una m-as baga,dar iarasi...ne desparte oceanul :)
Am mai gatit eu pt lume multa,la pomeni in familie si m-am descurcat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|