![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
8. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te smintește, taie-l și aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viață ciung sau șchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic.(Mt18,7-8) Smintelile(gândurile) trebuie să vină orice ai face, dar poti să le eviÈi. De ce trebuie sa vina? Pentru ca ele vin ca sa verifice puterile sufletesti de a le evita, care deja ti-au fost date inainte; deci mai inainte Dumnezeu te-a intarit, ca mai apoi sa permita tentatiei sa te incerce unde erai slaba mai demult. Niciodata nu vei fi supusa la încercari mai mari decat cele pentru care deja ai puterea de a te opune, de aceea ele trebuie să vina. Si Iisus a avut sminteli, a fost tentat de necuratul, Iisus e fara de pacat cu toate ca nu S-a spovedit; asadar ispita nu e pacat, dar cercetarea ispitei, âcochetareaâ cu ea si intoarcerea ei pe toate fetele(analiza sau frau liber-dupa cum spui tu), deja este âconvietuireâ, adica pacat. Faptul ca ti-au venit gandurile astea in minte demonstreaza ca aici trebuie sa dovedesti puterea de a taia imediat gandurile. Faptul ca eu spun ca nu trebuie sa tii cont de ele la spovada, cred ca poti sa-l ignori si, pentru siguranta si verificare, poti sa-i spui duhovnicului despre dilema asta, sa vezi ce spune si sa inveti ce-i de facut in viitor. Noi, aici pe forum, ne dam cu parerea pentru ca asa vrem noi, fiind foarte binevoitori cu noi insine, fara sa fim creditati de Hristos.